myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Explicațiile lui George Scripcaru și ale unor consilieri locali cu privire la „tranșeele” din oraș

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Încă de la sfârșitul anului trecut, Brașovul a devenit orașul tranșeelor și al blocajelor în trafic. Peste iarnă, lucrările începute aproape în același timp, în toate zonele orașului, au fost oprite, firesc, iar locurile „în lucru” au fost delimitate de cei care au solicitat avize pentru lucrări până ce vremea a permis ca acestea să fie reluate. Între timp, unele au fost încheiate sau sunt încă în derulare, dar de curând au fost demarate și altele. Din păcate, nu toate „șantierele” sunt semnalizate corespunzător, iar autovehiculele circulă cu viteză foarte redusă, în coloană, ceea ce duce la creșterea poluării în oraș și la consumul de carburant, după cum se plâng conducătorii auto. 

 

„Monitorizăm situația”

George Scripcaru, primarul Brașovului: „Chiar dacă s-a creat un deranj în oraș prin aceste lucrări ale rețeliștilor, acestea erau necesare, pentru că vorbim de extindere pe de o parte, orașul se dezvoltă după cum se vede, iar pe de altă parte ne-am dorit o îmbunătățire din punct de vedere estetic, prin îngroparea cablurilor. Municipalitatea monitorizează activitatea celor care execută lucrările din acest punct de vedere, respectiv al respectării termenelor și al readucerii suprafețelor la starea inițială. Astfel, am observat la rândul nostru că, mai ales refacerea străzilor și trotuarelor, nu era executată la timp și în cele mai bune condiții, motiv pentru care s-au dat și sancțiuni. Sunt probleme și cu resursa umană, ca în orice domeniu. Ca urmare, am făcut propunerea, iar Consiliul Local Brașov a aprobat ca refacerea drumurilor și a trotuarelor să fie făcută de municipalitate, cu cele trei firme cu care are contracte în acest sens, dar pe banii rețeliștilor, care oricum executau lucrările de refacere tot cu firme specializate, dar contractate de ei și care nu respectau întotdeauna termenele și condițiile impuse de noi”.  

 

„Ceea ce se face este în interesul comunității”

Izabella Ambrus, deputat UDMR Brașov: „Știm prea bine că toate procedurile de achiziție sunt anevoioase, totul durează și în majoritatea cazurilor nu ai cum să preconizezi cu exactitate finalul. Important este că ceea ce se face este în interesul comunității. Beneficiarii lucrărilor au obligația de a pretinde de la executanți să le execute corespunzător și să asigure condiții conform cerințelor”.  

 

Adrian Oprică, consilier local PNL Brașov: „Brasovul este un oraș care se dezvoltă într-un ritm alert. Este printre puținele orașe din România care atrage locuitori din alte părti ale țării, o dovadă a faptului că evoluția Brașovului este pozitivă și superioară mediei naționale. Odată cu o dezvoltare urbanistică accelerată vine și dezvoltarea rețelelor de infrastructură (apă, canal, rețele electrice, străzi și drumuri noi). Toate acestea trebuie extinse și modernizate pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor. În acest an, procesul normal de extindere și modernizare a rețelelor a fost întârziat cu luni bune de către guvern prin aprobarea târzie a bugetului național. Dupa aprobarea bugetului național se pot doar aproba celelalte bugete, iar asta înseamnă întârzieri pentru toate investițiile desfășurate. De asemenea, la Braşov perioada calendaristica în care se poate lucra este mai scurtă din cauza vremii față de alte orașe, iar daca la toate acestea se adaugă și lunile de întârziere în adoptarea bugetului național apar probleme precum cele semnalate de dumneavoastră.”  

 

„Cerem ca Primăria să respecte legea”

Marius Bunghiuz, lider grup consilieri locali PSD Brașov: „În fiecare zi este loc de dezvoltare a orașului nostru. Într-adevăr, atunci când se execută lucrări de reparații sau de reabilitare, cu toții resimțim un disconfort creat de gălăgie, aglomerație, praf, ambuteiaje, ceea ce ne aduce un stres în plus. Referitor la ceea ce se întâmplă astăzi în Brașov, cerem ca Primăria să respecte legea și să își facă treaba. Mai exact, atunci când aceste firme primesc autorizații de construcție, ele își asumă și anumite termene de finalizare, precum și o organizare de șantier. Primăria trebuie să verifice respectarea acestor termene, iar acolo unde este cazul, prin instituțiile abilitate, să ia măsurile conform legii. Nu este de ajuns să emiți doar niște autorizații. Primăria trebuie să supravegheze, prin verificarea atentă a obligațiilor asumate de societățile contractate. Brașovul este, într-adevăr, un „oraș de poveste” care merită această titulatură în fiecare zi, nu doar din 4 în 4 ani!”  

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

X1
+3 #1 X1 18-05-2019 05:15
Bla, Bla, Bla... Băieți buni, asta sunteți... Pământul e rau, ca va tine...
Citat | Raportează către un administrator
Costea Ion
+2 #2 Costea Ion 18-05-2019 11:38
Semianalfabetul cu scripca de ce nu-i în pușcărie? Cîte dosare mai trebuie să adune ca să intre odată la bulău!?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Lun, 26 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9208   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1716   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7543   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5451   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2314   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3240   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5159   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0100   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteţi de acord cu restricționarea traficului auto în centrul orașului?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter