myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video Update. BRAŞOV. Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a rupt un contract în derulare (pentru DN73) şi a semnat altul, de finanţare (pentru un lot din autostrada Braşov-Comarnic)

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a revenit astăzi în judeţul Braşov şi a făcut o vizită, la prima oră a dimineţii, pe şantierul de pe DN73 Braşov - Piteşti, acolo unde ar fi fost de aşteptat să se muncească intens. Nemulţumit de ceea ce a găsit pe teren, respectiv 20 de muncitori şi 11 utilaje, ministrul Cuc i-a cerut directorului Companiei Naţională de Administare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, să rezilieze contractul cu firma de construcţii în cauză. Pentru a fi mai convingător, ministrul a rupt la propriu contractul în faţa premierului Viorica Dăncilă, de asemenea prezentă astăzi în Braşov, şi a jurnaliştilor, în timpul conferinţei de presă susţinută pe această temă. 

Detalii aici:

BRAŞOV. Ministrul Cuc a rupt contractul pentru reabilitarea DN73!  

Dar principalul motiv pentru care ministrul Transporturilor s-a aflat la Braşov a fost, de fapt, semnarea contractului pentru finanţarea Autostrăzii Bucureşti - Braşov, Tronson Comarnic - Braşov, lot 2: Sector Predeal - Cristian- Racord. 

Evenimentul a avut loc în prezenţa premierului Viorica Dăncilă şi ai altor membri ai Guvernului, respectiv ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, al Economiei, Eugen Bădălău, şi al Sănătăţii, Sorina Pintea. Valoarea totală a contractului este de 202,235 milioane de lei. Organismul Intermediar pentru Transport acordă o finanţare nerambursabilă de 132,589 milioane de lei (valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR). Valoarea cofinanţării eligibile a beneficiarului este 23,398 milioane de lei iar valoarea ne-eligibilă inclusiv TVA este 46,248 milioane de lei. 

„România are proiecte care sunt finanţate, dar avem nevoie şi de români acolo în funcţiile pe care le deţin, care să înţeleagă că aceste proiecte pot să fie implementate”, a precizat ministrul Răzvan Cuc.

„Mă bucur că am participat la semnarea acestui contract, aceasta este abordarea guvernului, vrem să avem cât mai multe obiective pe care să le punem în valoare, oamenii nu mai au timp să aştepte, trebuie să avem o abordare constructivă, un ritm alert, iar acolo unde lucrurile nu merg aşa cum ne-am dori, trebuie să aducem alţi oameni care vor să se implice pentru că nu putem să le spunem oamenilor că a început un drum sau o autostradă în 2011 şi în 2019 încă lucrăm la ea. Firmele care sunt serioase să-şi continue lucrul, iar celelalte să plece acasă şi să lase pe alţii care vor să facă ceva. Nu ne fac nouă un favor, este obligaţia lor şi trebuie să respecte termenele pe care le-au antamat când au vorbit de realizarea unui drum expres sau a unei autostrăzi. Sper ca şi în acest contract să respectăm termenele şi mă bucur că sunt constructori români", a spus premierul.

Premierul a adăugat: „Ştim că oamenii îşi doresc autostrăzi, îşi doresc dezvoltare, îşi doresc investiţii, numai printr-o abordare pe care am văzut-o acum şi pe care o apreciez putem să facem paşi înainte. Dacă nu, vom sta să aşteptăm, vom căuta scuze, iar lucrurile nu vor demara aşa cum ne dorim. Eu cred, având acest mod de lucru, putem să vorbim de realizarea multor kilometri de autostradă, de drumuri expres şi, bineînţeles, iau în calcul drumurile locale, prin PNDL I, PNDL II, Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, fonduri de la bugetul de stat, guvernamentale, în completare cu fonduri europene sau în parteneriat public-privat. Trebuie să folosim toate aceste oportunităţi să avem rezultatele pe care ni le dorim noi, toţi, şi pe care şi le doresc toţi românii şi, în acest caz, braşovenii”.

La rândul său, ministrul Transporturilor a dat asigurări că firma cu care s-a semnat contractul de finanţare pentru autostrada Braşov-Comarnic va termina lucrarea înainte de termen şi că îşi propune finalizarea tronsonului până la sfârşitul acestui an.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Mie, 08 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8406   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2942   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3770   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5591   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2478   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1562   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4750   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0700   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şi alte ţări vor lua măsuri împotriva cetăţenilor români care vor să le tranziteze?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter