myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

„PSD și drumul spre dezastru”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

N-am fost, nu sunt și în mod cert nu voi fi un simpatizant al lui Adrian Năstase. Dimpotrivă. Am scris mult împotriva sa și a ceea ce reprezenta în perioada în care a fost la putere. Dar trebuie să recunosc - și să recunoaștem - că e din cu totul alt aluat intelectual decât alde Dragnea, Dăncilă, Codrin Ștefănescu, Rădulescu-„Mitralieră”, Plumb, Vasilescu, Bădălău, Ș. Nicolae, Vâlcov, C. Dan și alți exponenți ai actualului PSD.

Adrian Năstase, așadar, a făcut „câteva constatări generale despre scrutinul european” în care o parte substanțială o ocupă ceea ce autorul numește „PSD și drumul spre dezastru”. Aici sunt enumerate principalele cauze ale căderii abrupte a social-democraților, de la 45% la 22,5% în doar doi ani și jumătate. De pildă, faptul că, deși aflat la guvernare, „PSD a fost principalul generator de instabilitate politică, deși interesul său fundamental ar fi fost să păstreze calmul social și un climat politic lipsit de conflicte majore”. Apoi, „calitatea slabă a celor promovați în funcții publice importante, (…) percepția dominantă fiind aceea a unui clientelism dus la extrem”. Adrian Năstase mai enumeră „falsa luptă cu statul paralel”, care a blocat guvernarea PSD într-o „combinație letală dintre retorica războinică a luptei cu «statul paralel» și negocierile subterane pentru salvarea individuală/de grup”. Tema acestei lupte n-a prezentat un interes major pentru votanții PSD, în schimb i-a mobilizat puternic pe opozanții acestui partid. La fel de important, dacă nu chiar decisiv, a fost faptul că PSDragnea și-a creat imaginea unui partid care vrea să rupă România de Europa, renunțând („în mod stupid” spune Năstase) la temele despre contribuția social-democraților la intrarea României în UE și NATO, în favoarea „unui suveranism prost interpretat”, care a lovit în interesele vitale ale unor milioane de români, nu doar din diaspora, ci și din țară. În fine, altă cauză a fost „aneantizarea PSD ca partid politic”, recte crearea percepției publice că „pentru Dragnea erau două categorii de membri – slugi și dușmani; organismele de conducere colectivă aveau rol pur decorativ (…). Ani de zile s-a manifestat un fel de lașitate colectivă, cei care aveau opinii diferite erau considerați «trădători» și au fost excluși ori marginalizați”.

Ideile de mai sus au fost susținute, într-o formă sau alta, de mulți dintre noi – ziariști, comentatori politici, sociologi etc. Am fost făcuți în toate felurile: sorosisti, slugi ale statului paralel, securiști, vânduți Occidentului dușmănos, trădători de țară… Acum, când aceleași lucruri le susține un pesedist precum Adrian Năstase, fost lider al partidului, cum suntem? Ne-am „reabilitat” în ochii celor care ne înjurau sau a devenit și Năstase sorosist și trădător?

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Mie, 15 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8433   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2377   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3434   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5111   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2492   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1202   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4763   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.8600   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că situaţia îmbolnăvirilor cu Covid-19 la Braşov se va înrăutăţi?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter