myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. Trei zile de sărbătoare pentru Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”, una și în prezența ministrului Educației Ecaterina Andronescu

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” Brașov, una dintre cele mai vechi licee din România, a împlinit 150 de ani, aniversare marcată timp de trei zile prin mai multe evenimente. Sărbătoarea a fost încheiată sâmbătă, în Aula Universității, în prezența autorităților locale brașovene, precum și a ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. Cu această ocazie a fost lansat volumul aniversar „Colegiul Național «Dr. Ioan Meșotă» – 150 de ani de excelență”.

Recrutare Autoliv Brasov

Ofilcialul guvernamental a oferit Colegiului brașovean ordinul „Spiru Haret” și o diplomă aniversară, după ce a susținut o veritabilă lecție de istorie despre educația în România. 

Este o zi a emoțiilor. De câte ori ascult imnul Gaudeamus, am senzația că este o sărbătoare, pentru fiecare școală din România. Dar, să ai un bilanț de 150 de ani, este absolut excepțional. Istoria școlii românești este veche. Mai întâi, școlile au apărut pe lângă biserici. Începând din secolul al XIII-lea, cărturarii și învățații acestui neam, fie că vorbim de Țara Românească sau de Transilvania, au înțeles cât de importantă este o școală, despre care Iorga, mult mai târziu, spunea că neamul se înalță. Începutul secolului al XIX –lea ne arată câteva școli importante. În Transilvania, au apărut câteva școli, Șincai, bunăoară, reușind performanța să înființeze 300 de școli, bătându-se cu autoritățile vremii. În aceeași perioadă a apărut și Colegiul pe care îl sărbătorim astăzi”, a subliniat Andronescu. (video 1)

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Marian Rasaliu, a apreciat la rândul său lunga activitate a Colegiului, „o școală de elită, unde se face educație la cel mai înalt nivel, datorită unui corp profesoral de excepție. Dovadă este și lista lungă de personalități care și-au conturat aici viitorul și au acumulat multe dintre cunoștințele care i-au ajutat ulterior în carieră. Au devenit specialiști de înaltă clasă în nenumărate domenii de care societatea are mare nevoie, pentru evoluția socială, economică și politică. Îmi doresc ca tinerii, meșotiști sau absolvenți ai altor școli, să nu aspire doar la cariere peste hotare, ci să rămână în țară, să învețe în țară și să muncească în această țară de care eu, personal, sunt foarte mândru. Chiar dacă mai sunt multe lucruri de făcut, cred că sarcina aceasta revine și generațiilor tinere acum. Felicit cadrele didactice, profesori ai Colegiului, elevii acesteia, pentru rezultatele extraordinare obținute în cei 150 de ani de activitate și le urez mulți ani și buni, împlinire profesională și personală”. (video 2)

Alocuțiuni au avut la acest eveniment, printre alții, și președintele Consiliului Județean Brașov Adrian Veștea (video 3), primarul George Scripcaru, rectorul Universității Transilvania Vasile Abrudan. 

Directorul Colegiului, prof. Ovidiu Tripşa, a precizat că în ultimii ani, mediile de admitere la unitatea pe care o reprezintă au crescut foarte mult, la fel și rezultatele la olimpiadele naționale și concursuri, remarcabilă fiind și implicarea elevilor în activitățile extrașcolare. (video 4)

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Insigra Angajeaza

Poza zilei

 
Insigra Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Joi, 27 Feb 2020
Euro   Euro   EUR   4.8068   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3926   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6544   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5223   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2473   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2949   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4577   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   141.8600   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi în eficienţa tratamentului anti contravirus propus de Biserica Ortodoxă Română?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter