myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Monitorizarea mirosurilor, condiție pentru continuarea activității

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Instituția Prefectului Județul Brașov are în atenție modul de derulare a procedurilor de emitere a actelor de reglementare privind protecția mediului pentru SC Fin Eco SA, societate care administrează halda ecologică de la Săcele, singurul obiectiv de acest tip din județ care deservește și localități din regiunile limitrofe acestuia.

Astfel, în cursul săptămânii trecute, la sediul Instituției Prefectului Județul Brașov a avut loc o ședință în cadrul căreia s-a analizat modul de funcționare a depozitului ecologic, în condițiile în care, în ultimii doi ani, au fost înregistrate reclamații din partea populației privind probleme de miros în aria metropolitană. La această reuniune au participat toate instituțiile cu atribuții în domeniul protecției mediului și sănătății publice din județ, precum și reprezentanții SC Fin Eco SA.

În urma analizei efectuate s-a stabilit ca societatea să continue demersurile în vederea elaborării unui studiu de impact asupra sănătății populației, document ce va sta la baza reglementării activității la nivelul haldei începând cu deschiderea celulei 4. În prezent depozitarea deșeurilor se efectuează la nivelul celulei 3, primele două celule, ce au fost epuizate, fiind în proces de închidere.

Până la finalizarea studiului, Direcția de Sănătate Publică Brașov a impus societății realizarea de monitorizări suplimentare ale compușilor chimici, care în cazul depășirii valorilor limită pot avea impact asupra sănătății populației, inclusiv prin generarea de disconfort olfactiv. Aceste analize vor fi realizate la nivelul zonelor locuite, unde au fost înregistrate reclamații. Rezultatele monitorizărilor vor sta la baza studiului de sănătate, care poate institui obligația adoptării de măsuri suplimentare de reducere a emisiilor.

„În acest fel, societatea își poate continua activitatea în condiții de legalitate, urmând să se impună toate măsurile necesare în vederea protejării sănătății populației, atât din punct de vedere al unui management modern al deșeurilor, cât și a prevenirii problemelor de miros. Noua autorizație integrată de mediu revizuită va stipula realizarea de monitorizări periodice ale emisiilor, urmând ca în cazul înregistrării unor eventuale depășiri ale valorilor limită să se stabilească măsuri suplimentare de reducere a acestora”, a declarat prefectul Marian Rasaliu.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Mie, 08 Apr 2020
Euro   Euro   EUR   4.8338   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4477   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4833   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5796   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2393   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1721   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4715   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.9500   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu desfiinţa­rea locurilor de parcare de lângă Parcul Central?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter