myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. Amenzi de peste 5 milioane de lei aplicate angajaților găsiți în neregulă cu ocazia controalelor

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Controalele efectuate de serviciul de resort din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, pe parcursul anului trecut, pentru identificarea muncii nedeclarate, s-au încheiat în multe cazuri cu peste 1.000 de sancțiuni contravenționale și amenzi. 

Astfel, potrivit raportului prezentat astăzi, în cadrul Colegiului Prefectural, de inspector sef al ITM Brașov, Adrian Reit, cei 15 inspectori de muncă responsabili cu această activitate în teren au aplicat, în urma controalelor la 2.319 de angajatori de pe raza județului, 1.078 de sancțiuni contravenționale, dintre care 867 fiind avertismente, iar 211 amenzi, acestea din urmă totalizând 5.423.600 lei. De asemenea, s-au dispus 1.528 de măsuri obligatorii pentru remedierea deficiențelor constatate și intrarea în legalitate a anagajatorilor controlați. 

Respectarea securității și a sănătății în muncă a fost un alt obiectiv urmărit cu ocazia controalelor coordonate de ITM Brașov. Potrivit aceluiași raport, 8 inspectori de la Serviciul Control securitate și sănătate în muncă care au efectuat verificările la 1.053 de firme au aplicat 603 sancțiuni contravenționale, dintre care 141 amenzi în valoare de 493.500 de lei. 

Pe partea de anchetă efectuate de inspectorii ITM enumerăm avizarea a 523 de dosare de cercetare, iar până s-a încheiat anul 2019, au fost finalizate 36 de evenimente: 10 accidente de muncă mortale, 18 accidente mortale în afara muncii, 3 acidente colective, un accident în care a fost implicat un cetățean străin, 4 accidente soldate cu invaliditate confirmată.

„În urma cercetării sau a avizării dosarelor de cercetare s-au înregistrat 314 accidente de muncă, din care trei mortale, restul soldate cu incapacitate temporară de muncă”, a prezentat Reit. 

Mare parte dintre controale au fost desfășurate și în urma sesizărilor, 498 ca număr, venite din partea cetățenilor sau a unor instituții precum Inspectoratul de Poliție. Cele mai multe sesizări se refereau la probleme privind asigurarea de condiții de muncă necorespiunzătoare, neacordarea de echipamente individuale de protecție, accidente de muncă necomunicate, neasigurarea instruirii în domeniul securității și sănătății în muncă. Inspector Reit a specificat că, din toate petițiile transmise anul trecut către ITM Brașov, doar în 25 de cazuri s-au confirmat total sau parțial cele sesizate de petiționar.  

Analizând activitatea de control desfășurată în perioada menționată, s-au putut observa principalele neconformități ce pot fi atribuite multor angajatori. Lăsând la o parte faptul că nu toți sunt conștienți de importanța necesității respectării prevederilor legale în domeniul sănătății în muncă, drept urmare și instruirea superficială a lucrătorilor în acest sens, achiziționarea de echipamente de protecție de proastă calitate, uneori necertificate, este un alt aspect drastic sancționat de inspectorii ITM.  

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9219   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1823   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7455   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5428   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2311   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3284   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5165   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.2700   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că un profesor care este prins copiind ar trebui exclus din învăţământ?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter