myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Încep lucrările la noua creșă de pe strada Apollo

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Viceprimarul Costel Mihai a anunțat astăzi că, în perioada imediat următoare, va fi emis ordinul de începere a lucrărilor pentru construcția creșei de pe strada Apollo, municipiul Brașov. Tot în această clădire va funcționa, la etaj, și sediul Serviciului Public Administrare Creșe (SPAC).

MyTex - Stiri Online Brasov

„Proiectul tehnic a fost finalizat, va fi o creșă de 80 de locuri. Normativele impun reguli foarte restrictive în domeniu, astfel încât nu putem utiliza pentru creșă decât parterul, aceasta fiind o obligație legală. Zilele acestea am discutat cu constructorul și cu conducerea creșei, se va face organizare de șantier și împrejmuirea terenului și vor începe lucrările”, a declarat viceprimarul într-o conferință de presă.

Creșa va fi construită pe un teren de 5.535 mp, care a fost dat în administrarea Serviciului Public de AdministrareCreşe Braşov. Potrivit viceprimarului, clădirea va avea demisol, parter și etaj, o amprentă la sol de 1.064 mp și o suprafață desfășurată de 2.734,15 mp. Normativele privind construcția și funcționarea creșelor noi prevăd 20 mp spațiu pentru fiecare copil și obligația de a amenaja creșa doar la parter.

Din acest motiv, noua creșă va avea 80 de locuri, având toate spațiile destinate copiilor la parter. La demisol vor fi organizate spațiile tehnice și anexele, iar la etaj vor fi birourile SPAC, care funcționează în prezent într-un imobil de pe str. Mecanicilor Nr.7, unde se află și o creșă.

„Prin construcția noului imobil nu numai că vor fi disponibile cele 80 de locuri prevăzute în proiect, ci va fi posibilă și extinderea creșei de pe Mecanicilor, în spațiile de la parter în care se află în prezent birourile SPAC. În spațiul din curte vor fi amenajate locuri de joacă destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani - cu leagăne, tobogane și alte elemente adaptate categoriei de vârstă vizate - pavate cu pavele de cauciuc, conform normativelor în vigoare, precum și spații verzi”, a precizat Costel Mihai.

Finanțarea este de 10 milioane lei, din care 7,4 milioane lei reprezintă contribuția Municipiului Brașov, de la bugetul local, iar restul sunt fonduri nerambursabile atrase prin Programul Operațional Regional - Axa 4.4.

În acest moment, Primăria mai are un proiect de construcție a unei creșe noi, în cartierul Tractorul, pe un teren donat de un dezvoltator imobiliar. Proiectul este în faza elaborării studiului de fezabilitate.

La ora actuală, în municipiul Brașov funcționează opt creșe, cu un total de 805 locuri, și sunt înregistrate peste 500 de cereri aflate în așteptare.  

Foto: Arhiva TEX

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Arlis Serv Construct

Curs BNR

Mie, 03 Iun 2020
Euro   Euro   EUR   4.8398   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3112   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4325   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4819   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2477   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1924   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4745   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.9800   Scădere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu anularea festivalului „Cerbul de Aur”?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter