myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Clădirile școlare din județ, luate la verificat prin sondaj

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, a dispus verificarea condițiilor de igienă și siguranță în școli. AStfel, prin ordin de prefect, se va constitui o comisie mixtă de control, în perioada 20 august - 5 septembrie, la unitățile de învățământ preuniversitar, în vederea asigurării condițiilor necesare pentru deschiderea în bune condiții a anului școlar 2019-2020. Vor participa reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” Brașov, Inspectoratului de Poliție al județului Brașov și Instituției Prefectului județul Brașov, alături de reprezentanți ai autorității administrației locale din localitățile în care sunt verificate, prin sondaj, unitățile școlare.

Conform competențelor de control ale instituțiilor ce fac parte din comisia de verificare, sunt vizate următoarele obiective: stadiul pregătirilor localurilor pentru deschiderea anului școlar 2019-2020 privind finalizarea lucrărilor de reabilitare, reparare/renovare, modernizare, termen estimat pentru finalizare, sume alocate, organizarea activității didactice în spații improvizate (dacă este cazul); stadiul igienizării spațiilor de învățământ, igienizarea grupurilor sanitare, igienizarea spațiilor de depozitare a produselor lactate și de panificație, distribuite în cadrul programului „Laptele și cornul”, precum și celor de servit masa (dacă este cazul); verificarea existenței și valabilității autorizațiilor de funcționare; verificarea măsurilor dispuse pentru creșterea siguranței în untățile de învățământ și în zonele adiacente (gard împrejmuitor, camere de supraveghere, sisteme de alarmare, asigurarea pazei etc)

„Condițiile în care învață copiii noștri sunt extrem de importante. De aceea, toată atenția noastră se îndreaptă către unitățile școlare. Echipele de control vor pleca săptămâna viitoare pe teren, nu vom putea verifica toate cele 1.530 de corpuri de clădiri în care se desfășoară activități școlare, ci prin sondaj, mai ales acolo unde se impune”, a precizat Rasaliu. 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 13-08-2019 16:42
De ce prin sondaj??? Nu, toate trebuie verificate. Că există prostul obicei să „pice” la sondaj aceleași unități. Nu, toate trebuie verificate, deoarece sunt copii în toate unitățile.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
MB RAD Construct - Radiatoare Industriale

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Mie, 08 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8406   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2942   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3770   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5591   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2478   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1562   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4750   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0700   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şi anul şcolar viitor va fi afectat de coronavirus?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter