myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

„România trebuie să-și asume rolul de lider regional”, potrivit senatorului Marius Dunca

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Senatorul Marius Dunca, președintele PSD Brașov, a transmis un comunicat de presă, cu puțin timp în urmă, prin care opinează că țara noastră are astăzi tot ce-i trebuie pentru a deveni un jucător puternic la nivel regional, „iar politicile implementate în ultimii ani au fost gândite pornind tocmai de la acest ideal perfect realizabil.

Împreună pentru sănătatea comunității brașovene!

Redăm comunicatul integral:

Intern, prin măsurile adoptate, Guvernul a reușit să genereze cea mai bună situație economică din ultimii 10 ani. În plan extern, performanțele sunt la fel de mari, reușind să consolidăm colaborarea cu statele membre UE. Mai mult decât atât, guvernul nostru este unul dintre singurele la nivel european care și-a îndeplinit promisiunea de a aloca 2% din PIB către Apărare. Astfel, ne-am consolidat poziția și în interiorul NATO, devenind unul dintre cei mai apropiați parteneri europeni ai Statelor Unite.

Revenind în plan intern, dacă ne uităm cu atenție vom vedea că țara noastră a profitat la maxim de potențialul de dezvoltare. În agricultură, 2018 a fost cel mai bun an din istorie și acest lucru nu este rezultatul unei întâmplări ci rodul unor măsuri atent gândite. În primul rând, subvențiile au fost acordate la timp, condiția zero pentru ca agricultorii noștri să-și desfășoare activitatea fără griji suplimentare. Pe de altă parte, ministrul Agriculturii a anunțat de curând punerea în funcțiune a 1000 km de canale de irigații, atât de necesare creșterii productivității. Mai mult decât atât, prin programe dedicate și cu susținere financiară atât din bani publici cât și din fonduri europene, fermierii români nu se mai gândesc astăzi doar la supraviețuire ci sunt impulsionați să țintească dezvoltarea de mici afaceri. 

Iar agricultura nu joacă aici rolul de excepție pozitivă. Rezultatele sunt la fel de bune și în celelalte domenii. Spre exemplu, la începutul anului, Guvernul a implementat o serie de facilități fiscale în domeniul contrucțiilor, pentru că la nivel internațional se observa o încetinire a ritmului de dezvoltare. Care a fost rezultatul? Volumul lucrărilor din construcții au crescut cu 31% în trimestrul al doilea al anului, un record absolut la nivel european.

Și pentru că tot vorbim de recorduri, trebuie să amintim că Eurostat și INS au anunțat că România a înregistrat o creștere economică de 4.8%, a doua cea mai mare din UE, ceea ce dovedește o dată în plus că măsurile implementate de Guvern au performat extrem de bine.

Românii simt pe propria piele perioada bună prin care trece economia noastră. Salariul minim a crescut la 2.080 lei, în vreme ce salariul mediu a crescut și el cu peste 15% în ultimul an, până la 3142 de lei.

Așa cum spuneam în începutul articolului, România poate deveni un adevărat lider regional. Pentru asta însă, avem nevoie și de românii din diaspora. Lucrurile ar merge și mai bine dacă românii plecați în străinătate ar alege să se întoarcă în țară și să aplice aici cunoștințele dobândite în afară. Și pentru ca acest lucru să se întâmple, nu mai puțin de 13 programe care sprijină repatrierea au fost implementate în ultimii ani. Mă refer aici la programe prin care românii din străinătate sunt impulsionați să se întoarcă acasă, primind fonduri de ordinul zecilor de mii de euro, pentru a-și dezvolta mici businessuri.

Iată deci că lucrurile se mișcă în direcția pozitivă. O mare reușită a acestor ultimi ani a fost să dovedim că se poate. S-a putut să creștem salarii, pensii și alocații, indemnizații și subvenții, iar economia să se dezvolte sustenabil. Iar celor care avertizează de ani de zile că nu sunt bani, le-am demonstrat că problema nu erau fondurile, ci voința. România poate deveni un lider regional. Trebuie doar să continuăm să ne asumăm acest ideal și să lucrăm în fiecare zi cu gândul la îndeplinirea lui.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 28-08-2019 17:07
Băi, tată, băi, „Noi n-avem pi cur și vrem pi cap”? Vorba conțăranilor analfabetului cu scripca.
Și trebuie remarcată seninătatea cu care pizidistul ne minte în față! Toată țara vede cum țara se scufundă iar ipochimenul trece tâmpeniile pizidelei la „realizări”.
Citat | Raportează către un administrator
jonelul
+2 #2 jonelul 28-08-2019 19:58
Toti acesti psd-isti blestemati, in frunte cu dunca ar trebui trimisi la plimbare, ca sa fiu extrem de politicos !
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
+1 #3 Raoke Kaka 28-08-2019 22:38
Citez pe jonelul:
Toti acesti psd-isti blestemati, in frunte cu dunca ar trebui trimisi la plimbare, ca sa fiu extrem de politicos !


DE CE POLITICOS CU NIȘTE LICHELE? Politicos trebuie să fiți cu cine merită. Cu haitele....
Citat | Raportează către un administrator
jonelul
+2 #4 jonelul 29-08-2019 07:05
Pentru ca asa cum ii vezi acum,in aceasta perioada se comporta ca niste sobolani turbati de spaima si cu achii rosii iesiti din orbite gata sa explodeze de teama intrarii la apa a partidului lor glorios.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Ma, 26 Mai 2020
Euro   Euro   EUR   4.8415   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4172   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4384   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5621   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2505   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1804   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4754   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.5500   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că actuala stare de alertă va fi prelungită după 15 iunie?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter