myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Strada 13 Decembrie se lărgește cu o bandă pe sub podul din zona Făget

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Strada 13 Decembrie se va lărgi cu încă o bandă în zona giratoriului și a podului de la Făget. Practic, este o a doua etapă de modificare a infrastructurii rutiere pe această stradă, care duce spre vechiul cartier Tractorul, precum și spre dezvoltările imobiliare din Coresi. 

Imobiliare.ro

În ședința ordinară a Consiliului Local Brașov de vineri au fost aprobați indicatorii tehnico - economici aferenţi proiectului, valoarea acestuia fiind de aproximativ 10 milioane de lei, cu termen de realizare 10 luni de la data semnării contractului.

Așa cum pot constata toți șoferii care folosesc zilnic sau doar ocazional acest tronson de circulație, la ora actuală, strada 13 Decembrie se confruntă cu mari blocaje de trafic auto, din cauza capacității de trafic auto depășite.

„Primăria Municipiului Brașov a derulat un contract pentru lărgirea străzii 13 Decembrie de la patru benzi (două pe sens) la șase benzi (trei pe sens) într-o primă etapă, pe zona cuprinsă între pasajul CF și strada Henri Coandă.Tronsonul între pasajul CF și sensul giratoriu Făget a rămas nemodernizat. Conform temei de proiectare, s-a studiat lărgirea străzii de la patru la șase benzi și trotuare de doi metri, amenajare cu îmbrăcăminte asfaltică a structurii noi, precum și a legăturii cu suprafața existentă pentru un aspect unitar, a trotuarelor, încadrarea acestora cu borduri, realizarea acceselor la străzile laterale, piste pentru biciclete, semnalizare, marcaje și indicatoare, realizarea scurgerii apelor pluviale și iluminat public, pentru a face legătura cu etapa I de lărgire a străzii 13 Decembrie”, se arată în referatul de specialitate care înspțește proiectul supus aprobării în CL Brașov.

Așadar, pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic pietonal și auto din zona străzii 13 decembrie, zona pasaj CF – sens giratoriu Faget, se propune lărgirea străzii, care ar duce la optimizarea circulației pietonale, colectarea apelor pluviale de pe trotuare și de pe partea carosabilă, evacuarea lor către un emisar și realizarea semnalizării orizontale și verticale.

„Prin acest proiect se intervine sub pasajului CF situat pe linia ferată 300 București - Episcopia Bihor și ca urmare a fost necesară obținerea Avizului CFR de la Compania Naționala de Căi Ferate CFR SA. Având în vedere că lucrările de lărgire a străzii 13 Decembrie pe tronsonul I (zona pasaj CF până la intersecția cu strada H. Coandă), sunt foarte avansate, se impune demararea de urgență a lucrărilor pe tronsonul II, în scopul asigurării continuității traficului până la sensul giratoriu Făget, până la începutul anotimpului friguros”, este specificat în documentul citat.

Pasajul CF din zona Făget, cu lungimea de 29,72 metri, a fost construit în anul 1961, de I.C.I. C.F. București, se află în exploatare de 58 ani și nu a fost consolidat sau modernizat până în prezent. Pe acestă perioadă de serviciu, pasajul CF a suferit o serie de procese majore de degradare la nivelul structurii de rezistență a suprastructurii si infrastructurii. Dar nu se vor executa lucrări la nivelul pasajului de cale ferata, cu ocazia lărgirii străzii, acesta fiind prevăzut a se reabilita în cadrul coridorului IV paneuropean.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 02-09-2019 12:10
Era și timpul. Trebuie remarcată trăinicia podului făcut de comuniști care nu a avut nevoie de
consolidări până acum. Sperăm ca lucrările să nu-l afecteze.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
HORNBACH Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 20 Sep 2019
Euro   Euro   EUR   4.7432   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2921   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3799   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3319   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2430   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2356   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4252   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.6100   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu modul în care arată şi ceea ce se întâmplă la Spitalul Mârzescu?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter