myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. Lucrările de reabilitare a fostului cinematograf Astra ar putea fi finalizate mai repede cu aproape un an. Nu și la Popular! GALERIE FOTO și VIDEO

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Fostele cinematografele Astra și Popular, din Brașov, după cum am mai scris de-a lungul timpului, sunt în reabilitare. Lucrările la una dintre locații, potrivit șefului de lucrări, vor fi finalizate mai devreme cu 10 luni decât este prevăzut în contract. La al doilea, unde sunt necesare și lucrări de consolidare, sunt speranțe să fie respectat contractul la limită.  

Primarul George Scripcaru a făcut ieri o vizită de lucru pe cele două șantiere. Investițiile fac parte dintr-un proiect mai amplu de readucere a fostelor cinematografe în viaţa culturală a oraşului. Primul care a intrat în acest proiect este fostul cinematograf Patria. Anul trecut au început lucrările la fostele cinematografe Modern și Popular, iar din acest an, din luna februarie, la Astra.

„Mă bucur că am avansat atât de mult cu acest proiect de dezvoltare a infrastructurii culturale și se lucrează în ritm susținut la toate cele trei foste cinematografe, Astra, Modern şi Popular, chiar devansându-se termenele. La Astra constructorul a avansat foarte mult cu lucrările, peste 60% dintre acestea fiind finalizate. Au fost reabilitate fațada, acoperișul, au au fost realizate compartimentările și se lucrează deja la amenajările interioare. Și la Popular lucrările au avansat satisfăcător, aproape 50% din lucrare este gata. Vorbim de două investiții care au termen de finalizare sfârșitul anului viitor și începutul anului 2021. Dacă ținem cont de cum au evoluat celor două investiții, sper ca în prima jumătate a anului viitor să putem deschide ambele centre culturale. Trebuie să fim conștienți că nu poți dezvolta viaţa socială şi culturală a unui oraş doar finanţând instituţiile de cultură şi proiectele culturale, ci trebuie să asiguri şi infrastructura necesară. Prin aceste investiţii încercăm să creăm o serie de centre multifuncționale de petrecere a timpului liber în cât mai multe zone ale oraşului”, a declarat primarul George Scripcaru.

Fostul cinematograf Astra

Prin această investiție se vor crea două spații noi pentru activitățile culturale și sociale. În primul rând, va exista o sală de cinema, dar într-o abordare diferită de ceea ce înseamnă sala de cinema clasică, pentru a îmbina confortul celor care vin să vadă un film și capacitatea de adaptare a sălii la cât mai multe tipuri de evenimente. Această sală va avea o capacitate de 124 de locuri, la mese și pe canapele. Deasupra sălii de spectacole va funcționa o sală de conferințe cu 130 de locuri, care va putea oferi spațiul necesar pentru desfășurarea de evenimente.

Valoarea contractului se apropie de suma de 10 milioane de lei la care se adaugă TVA, bani din bugetul local, și ar trebui finalizat de constructor în februarie 2011.   

Fostul cinematograf Popular

În subsol s-a făcut o legătură, pe sub una din scările existente, cu sala de proiecţie, menţinându-se funcţiuni cum ar fi centrala termică, spaţii de depozitare, oficiu, vestiare cu grupuri sanitare.

La parter, accesul se face prin zona de primire-recepţie, către sala de proiecţie, deservită de grupuri sanitare şi garderobă, la care se adaugă 2 baruri şi o zonă de mese, către ieşirea din spate, unde se afla şi terasa.

La supantă (platformă situată la nivel intermediar, între două etaje, pe o parte din suprafaţa incintei; mezanin), accesul se face prin 2 scări balansate, unde se află situat spaţiul de proiecţie şi o lojă, organizată în două trepte.

Valoarea acestui contract de reabilitare, cu bani tot de la bugetul local, este de peste 6,5 milioane de lei, cu termen de finalizare septembrie 2020.  

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
MB RAD Construct - Radiatoare Industriale

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 10 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8418   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2893   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4092   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5555   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2488   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1531   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4755   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.9900   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că starea de alertă va fi din nou prelungită?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter