myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Salubritatea în Brașov: vorbe multe, fapte puține

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Modul în care se prestează serviciul de salubritate în municipiul Brașov continuă să reprezinte o problemă, atât din cauza unor operatori, cât și a unor cetățeni aflați departe de nivelul măcar mediu de civilizație.

Împreună pentru sănătatea comunității brașovene!

Astfel, deși Ordonanța de Urgență nr. 74/2018 introduce obligativitatea colectării selective a deșeurilor pe patru fracții (plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, deșeuri reziduale/amestecate/menajere) și amplasarea la punctele de colectare din zonele de blocuri de containere/pubele/puncte menajere îngropate personalizate (prin culori) pentru fiecare fracție, în cele mai multe zone din Brașov aceste obligații sunt ignorate atât de cetățeni, cât și de cei care colectează deșeurile. De altfel, în destule situații, primii nici n-ar putea depozita selectiv, la unele puncte menajere existând containere identice, neinscripționate și nepersonalizate prin culori diferite, iar la altele se pot întâlni, de exemplu, două containere pe care scrie „hârtie” și unul inscripționat „plastic”. Și, oricum, chiar selectiv să fie depozitate, în mașina de salubritate containerele sunt golite îndeobște la grămadă…

Există, însă, cum spuneam, și o parte deloc mică de vină a acelor cetățeni care aruncă pungile cu deșeuri menajere pe jos, în loc să le pună în containere, și transportă acolo te miri ce: saltele, mobilier vechi, chiuvete, moloz, uși, ferestre ș.a.m.d.

În rest, se vorbește mult de colectare selectivă, s-au făcut eforturi izolate pentru realizarea acestui deziderat (acele „eco-insule”, două la număr, în Valea Cetății și Scriitorilor), iar Primăria a anunțat că aproape toate platformele de gunoi de pe raza municipiului vor fi înlocuite cu sisteme noi, anti-vandalizare, iar acolo unde va fi posibil, noile platforme de deșeuri vor fi conectate la rețeaua de apă, pentru a putea fi mai ușor igienizate. De asemenea, s-a vorbit despre implementarea sistemului „plătește pentru cât arunci”, despre dotarea cu recipienți sau saci cu cod de bare, despre soft-uri de identificare a recipientului, sistem electronic de cântărire și emitere de tichete etc.

Până la „implementarea” acestor promisiuni, situația rămâne, din păcate, ca în fotografii.

Între timp, într-o comună de lângă municipiul Brașov, la Cristian, serviciul de salubritate este din altă categorie. Există containere personalizate, antivandalizare, s-au montat și camere video pentru identificarea eventualilor necivilizați, iar zonele în care sunt amplasate containerele sunt curate, nu focare de infecții ca în multe locuri din Brașov (vezi ultimele două fotografii). Așadar, se poate.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 19-09-2019 11:00
Puneți la muncă boacterii comunali/gardie nii publici, ce naiba! Să patruleze prin oraș pe lângă aceste containere, că pentru așa ceva au fost înființați, nu să se joace de „miliția locală”! Să patrule pe străzi, prin parcuri.
Ce face primăria unde mai este șef, încă, sperăm să intre cât mai repede la bulău, vinitura analfebetă cu scripca? În Cristian de ce nu se poate și la noi nu!?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Lun, 25 Mai 2020
Euro   Euro   EUR   4.8396   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4406   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4098   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5685   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2509   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1766   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4745   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.0400   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că actuala stare de alertă va fi prelungită după 15 iunie?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter