myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Parteneriat între Primărie și UNICEF pentru dezvoltarea politicilor publice în domeniul educației timpurii

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
Proiectul „România crește cu tine – Educația timpurie o investiție în viitor, desfășurat” contribuie la dezvoltarea politicilor publice în domeniul educației timpurii și la îmbunătățirea cadrului legal pentru implementarea acestora. 

Viceprimarul Costel Mihai s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Internaționale „Step by Step”, inițiatori ai proiectului, cu reprezentanții celor două fundații finanțatoare din Elveția, cu un reprezentant al Ministerului Educației, inspectorul școlar pentru educație timpurie din IȘJ Brașov și cu o echipă a UNICEF. În proiectul de dezvoltare a politicilor publice în domeniul educației timpurii incluzive, Primăria Brașov este partener, prin Serviciul Public de Administrare de creșelor.  

„Am intrat în acest parteneriat pentru că ne dorim să dezvoltăm politici publice care să asigure dreptul tuturor copiilor la educație timpurie de calitate.  Suntem interesați să colaborăm cu partenerii noștri de la AsociațiaInternațională Step by Step, de la Ministerul Educației și de la UNICEF, care au o largă expertiză în domeniu, astfel încât să ne asigurăm că avem cele mai bune și mai aplicabile proiecte de educație timpurile incluzivă de calitate, pentru toți copiii din Brașov. Dincolo de studii însă, suntem conștienți că aceasta este o componentă importantă a educației în general, de aceea, în strategia noastră investițională avem în lucru și realizarea a două creșe, tocmai pentru a asigura un acces mai bun la educație timpurie. Este vorba despre o creșă pentru copiii din zona nouă a cartierului Tractorul – acesta fiind un proiect aflat acum în faza de realizare a Studiului de fezabilitate, și o creșă în cartierul Astra, pe strada Apollo, acolo unde deja am dat ordinul de începre a lucrărilor“, a spus viceprimarul Costel Mihai.  

La întâlnirea  a fost prezent și adjunctul reprezentantei  UNICEF in România, Gabriel Vockel, aflat la a doua sa vizită la Brașov, în acest an. În luna aprilie, o echipă a UNICEF, condusă de Gabriel Vockel, a perfectat un protocol de colaborare cu Municipalitatea, pe două componente. Prima dintre cele are în vedere înființarea unuinou centru de zi pentru copiii în situații de vulnerabilitate și pentru părinții acestora, iar cea de a doua, implementarea în Municipiul Brașov, a Inițiativei Oraș Prieten al Copiilor (Child Friendly Cities Initiative). Conform inițiativei, un oraș prieten al copiilor este un municipiu, un oraș, o comunitate sau orice sistem de guvernare locală care se angajează să îmbunătățească viața copiilor aflați în jurisdicția lor prin respectarea drepturilor, așa cum sunt exprimate în Convenția ONU cu privire la drepturile copilului și în care vocile, nevoile, prioritățile și drepturile copiilor fac parte integrantă din politicile, programele și deciziile publice. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
MB RAD Construct - Radiatoare Industriale

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 03 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8378   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3085   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3598   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5522   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2489   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1736   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4735   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.6800   Creștere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că autorităţile s-au grăbit cu luarea măsurilor de relaxare?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter