myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Dacă este sărac, 45 de lei, dacă face și performanță, mai primește 100 de lei pe lună

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Dacă vor aproba în totalitate proiectul întocmit de Direcția Economică din cadrul Primăriei Brașov, membrii Consiliului Local vor aproba, în ședința de vineri, cuantumul burselor școlare - de performanță, de merit, de studiu și de ajutor, pentru elevii înscrişi la cursurile cu frecvenţă în învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Braşov, pentru anul şcolar 2019-2020 semestrul I.

Astfel, bursa pentru ajutor social este stabilită la 45 de lei pe lună, cea de studiu cu 15 lei mai mare, cea de merit, de 70 de lei, iar bursa pentru performanță ajunge la 100 de lei pe lună.  

Potrivit raportului de specialitate, numărul total de burse școlare care vor putea fi acordate la Brașov, în perioada de referință, este de 9.898, în sumă totală de 2.402.153 lei. Criteriile de acordare a burselor sunt în conformitate cu legislația în vigoare la nivel național.

Se pot acorda burse de ajutor social elevilor orfani, pentru motive medicale, elevilor din mediul rural care sunt şcolarizaţi în municipiul Braşov întrucăt nu au posibilitatea să studieze intr-o unitate de învăţământ din localitatea de domiciliu și celor proveniţi din familiile în care venitul lunar pe ultimele 12 luni pe membru de familie nu depășește 50% din salariul minim net pe economie, nu deţin terenuri agricole mai mari de 20.000 mp în zonele culinare şi de şes și de 40.000 mp în zonele montane.

Bursa de studiu se acordă elevilor care provin din familii cu venit lunar pe membru de familie pe ultimele trei luni cel mult egal cu salariul minim pe economie, are media generală peste 7 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior celui în care se acordă bursa.

Bursa de merit o primesc elevii care se încadrează în cel puțin unul din cazurile următoare: au obținut media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare în anul școlar anterior, respectiv în primul semestru al anului școlar, pentru elevii aflați în clasele de început ale învățământului gimnazial, liceal sau profesional; au obţinut locurile I, II, sau III la etapele județene ale olimpiadelor și concursurilor școlare naționale organizate de Ministerul Educației; au obţinut locurile I, II, sau III la etapele județene ale competițiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național.

Bursa de performanță se acordă elevilor care se încadrează în cel puțin unul din cazurile următoare: au obţinut locurile I, II, sau III la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare naționale organizate de Minister, s-au calificat în loturile de pregătire pentru competiții internaționale, au obţinut locurile I, II, sau III la etapele naționale ale competițiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național.

Instituțiile de învățământ sunt răspunzătoare de respectarea criterilor prevăzute mai sus în acordarea burselor. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Lun, 13 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8423   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2788   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3932   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5427   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2497   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1547   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4758   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.8700   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că autorităţile raportează corect numărul românilor infectaţi cu noul coronavirus?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter