myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Update.BRAȘOV. Reacția primarului George Scripcaru la protestele legate de drumul forestier Gorița

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Pe canalele social-media au început să se „rostogolească” știri de acum mai bine de doi ani, printre care și cea scrisă de mytex.ro, privind construirea unui drum forestier nou Gorița – 11,003 km (drum ce va face legătura între Valea Răcădăului şi Valea Putredă din Schei). Atunci nu a trezit prea mult interes această știre, în schimb, de câteva zile, facebook-ul „fierbe”. Au fost organizate proteste, a fost lansată chiar și o petiție care a fost semnată deja de aproape 10.000 de persoane, pentru ca autoritățile să oprească derularea proiectului, ajuns la faza de marcare a arborilor și a desemnării firmei care să doboare copacii.  

Primarul Brașovului, George Scripcaru, consideră protestele și petițiile legate de proiectul drumului forestier Gorița inutile, atâta timp cât organismele europene l-au validat și ne dau și bani pentru realizarea lui. 

„Este un proiect implementat cu aproape trei ani în urmă, susținut cu fonduri europene. Nu este făcut la întâmplare, așa se face peste tot în lume. Toată lumea vrea să gestionăm situația urșilor, de exemplu, sau propblemele legate de intervenții precum incediile, dar nimeni nu se întreabă cum se poate ajunge în mijlocul pădurii. Dacă proiectul este eligibil, a fost validat și primim și fonduri europene pentru realizarea acestui drum forestier, nu înțeleg reacția unora acum. Pe de altă parte, după încheierea lucrărilor, se va face replantare pe ambele părți ale drumului, până va ajunge la 3,5 metri lățime”, ne-a declarat primarul cu puțin timp în urmă. 

Practic, drumul forestier va fi amenajat pe o suprafață de 15 ha. Culoarul stabilit de proiectanți va avea maximum 23 de metri front, iar după finalizarea lucrărilor, drumul va avea lățimea de 3,5 metri, zona adiacentă fiind apoi împădurită. Construcția drumului face parte din contractul de finanțare nerambursabilă pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii silvice din proprietatea municipiului Braşov, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro. 

Amintim că proiectul în cauză, așa cum ne-a fost prezentat de autoritățile locale, își propune dezvoltarea rețelei de drumuri forestiere din fondul forestier al Municipiului Brașov, obiectivele sale fiind: construire drum forestier nou Gorița – 11,003 km (drum ce va face legătura între Valea Răcădăului şi Valea Putredă din Schei). DF Gorița accesibilizează fondul forestier U.B. IV Brașov, reabilitare DF Baer - 3,167 km (zona Săcele), reabilitare DF Pârâul Cailor – 2,631 km (zona Săcele), reabilitare DF Roșca – 2,600 km (zona Săcele), reabilitare DF Valea Căldării -1,243 km (zona Cristian).

Suprafața deservită de proiect este de aproximativ 2.900 ha, iar lungimea totală a drumurilor forestiere care fac obiectul finanțării este de 20,644 km.

Nemulțumirea multor iubitori ai muntelui este, însă, că vor fi distruse traseele turistice ce leagă Fântâna Dreptății de poienele Ogradă și Stechil, vor fi afectate străzi istorice din Șchei. 

citiți

BRAŞOV. Drum forestier nou, construit cu fonduri europene

BRAȘOV. Dispută pe viitorul drum forestier, realizat cu fonduri europene, între zona Răcădău și Pietrele lui Solomon

BRAŞOV. Petiţie împotriva drumului forestier Gorița! Câţi oameni au semnat?!

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+3 #1 Raoke Kaka 07-10-2019 14:39
Exact ce spuneam: pe vinitură n-o interesează urbea ci doar cum își mai poate trage el parandărăt!
Dacă unul de la Bruxelles îi dă bani să se spânzure, se spânzură vinitura necalificată!!!???
Ăia poate ne dau bani dar nu ne obligă să-i băgăm în distrugerea naturii. Ori îi folosim cu cap și pentru folosul urbei, al copiilor și nepoților noștri, în proiecte chiar utile, ori nu-i folosim. Am putea utiliza banii pentru împăduriri, că mult prăpăd a făcut taragotul până acum.
Ieri, alaltăieri, arăta cum s-au făcut niște școli în localități depopulate unde mai erau o mână de pensionari. Extraordinar de multă prostie zace-n aleșii noștri. Se băgau banii în canalizare, spre exemplu sau, pur și simplu, se foloseau în părți unde mai erau copii.
Citat | Raportează către un administrator
jonelul
+4 #2 jonelul 07-10-2019 15:39
Le trebuie drum forestier ca sa care mai usor lemnele furate din padure ! Cand o sa defrisati tot ce se poate defrisa, ce-o sa faceti mai natangilor ? O sa cereti bani de la guvern ca va duce viitura la vale, mai impostorilor de paduri ! Ati vazut deja ce monstruozitate de complex rezidential a aparut sub Tampa dupa l-ati lasat pe acel imbecil care o omorat-o pe bunic-sa, sa devasteze acest monument al naturii care este muntele Tampa ! Ati vazut cred, cum vin puhoaiele la vale in Racadau cand ploua mai tare, cu barajul vostru de rahat cu tot ! Cat mai vreti sa distrugeti padurile si natura, mai urmatecilor ?
Citat | Raportează către un administrator
Tomita Kornilov
0 #3 Tomita Kornilov 20-10-2019 16:00
Smecherie imobiliara tip PDL (si mai nou PNL) pentru vile de barosani in zona Schei etc. DRUMUL NU SE JUSTIFICA nici economic si nici turistic (poluare berechet ca astia nu stou sa mearga decat in masini). PLUS_ ce drum forestier e ala in care se defrizeaza mii de arbori la zeci de metri in stanga si dreapta?? E chestie de creerea a unui teren imobiliar pentru afacerile primarului (VECTRA la care nevasta sa e actionar). Acum EU SUNT INGINER SILVIC si va garantez ca un drum forestieri in zona aia nu se jsutifica. Un drum forestier este construit excluziv in bazinete unde se fc exploatari de masa lemnoasa. Smecheria de a-l b oteza drum forestier este in scopul defrisarii initiale. Ulterior se asfalteaza si asa mai departe... ZONA RESECTIVA ESTE ZOINA DE PROTECTIE DEOSEBITA, in care chair si dupa lege taierile sunt permise NUMAI in sistem asa zis gradinarit, si nu prin defrisari de suprafete unitare. ZONA AIA E DE PROTYECTIE PENSTRU RESURSELE DE APA (captarile din zona Valea cu Apa etc) si de proitectie pentru foixarea solurilor farte subtiri din zona, adica impotriva eroziunilor si a alunecaruilor de teren. CEI CARE INITIZA ACEASTA ACTIOUNE AU SCOPURI ASCUNSE.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Compania APA

Meteo

 
Perutnina

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 18 Iun 2021
Euro   Euro   EUR   4.9250   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1340   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7441   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4992   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2321   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3425   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5181   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.8900   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că în Braşov se respiră un aer curat?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter