myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Prima dezbatere națională despre orașele inteligente, la noul CATTIA

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Astăzi, noul Centru de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri (CATTIA), inaugurat ieri, este gazda Dezbaterii naționale SmartCity 2017-2020, eveniment la care sunt prezenți reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, ai mediului de afaceri și ai mediului academic.

Evenimentul este organizat de Concord Communication, Federația Națională a Tinerilor Manageri și site-ul goodnews.info.ro, cu sprijinukl Primăriei Brașov, Agenției Metropolitane Brașov și Consiliului Județean Brașov.

Temele celor trei sesiuni ale dezbaterii de astăzi sunt:
- Cum revoluționează tehnologia administrarea orașelor și comunitățile? Câte orașe au deja o strategie de dezvoltare? Care sunt noile politici în domeniu? Care sunt cele mai eficiente metode de finanțare a proiectelor smart city?;
- Cum se vor transforma orașele în următorii 30 de ani? Care sunt planurile de mobilitate? Cum folosim datele digitale pentru noile proiecte de insfrastructură, siguranță și conectivitate? Care sunt trendurile în proiectarea inteligenta a clădirilor?
- Inovații de bază pentru orașele de mâine, Inovații deja implementate, care sunt în faza pilot sau la stadiul de idee în acest moment vor sta la baza dezvoltării comunităților. Cum vor influența inteligența artificială și automatizările viața locuitorilor?

Printre vorbitori se numără europarlamentarul Siegfried Mureșan, primari sau reprezentanți ai administrațiilor publice din Brașov, Iași, Alba Iulia, Reșița, Pitești, Constanța, reprezentanți ai Băncii Mondiale, ai unor companii private, ai Universității Transilvania și ai unor ONG-uri.

În discursul de deschidere, primarul George Scripcaru a vorbit despre importanța existenței unei colaborări permanente între administrația publică și celelalte segmente ale societății, precum și de modul în care proiectele implementate de Municipalitate și care fac parte din conceptul de smartcity au crescut calitatea serviciilor de care beneficiază cetățenii.

„Este un eveniment bine-venit pentru că ne oferă ocazia celor din administrația publică centrală și locală să discutăm cu cei din mediu privat, din zona de cercetare și mediul universitar, pentru că alături de administrația publică locală sunt celelalte componente ale societății care contribuie la dezvoltarea unui oraș, iar pentru a obține rezultate trebuie ca lucrurile să fie corelate între toți acești parteneri. În același timp, când vorbim de smart city, vorbim de implementarea unor proiecte care se răsfrâng direct sau indirect asupra tuturor membrilor unei comunități, fie că vorbim de oameni, ca și cetățeni, fie că vorbim de ei ca angajați din domeniul public sau privat, administratori de companii, elevi sau studenți, tocmai de aceea este necesară implementarea acelor proiecte care să vizeze toate domeniile din viața unui oraș. De exemplu, dacă Municipalitatea deține toate datele geo-spațiale la nivelul întregului oraș poate, pe de o parte, să le pună la dispoziția celor care doresc să construiască spații de producție sau locuințe, dar, în același timp, poate ca Municipalitatea, împreună cu deținători de rețele și ceilalți factori, să își stabilească o strategie de dezvoltare a anumitor servicii publice în zonele în care acestea lipsesc sau nu sunt la un nivel optim. De asemenea, dacă vorbim despre mobilitate, trebuie să dezvoltăm acele proiecte care fac un oraș să fie smart. Iar acestea sunt doar două exemple. Cu siguranță, în perioada următoare vor mai fi astfel de întâlniri, astfel încât din bunele practici ale tuturor participanților să alegem acele proiecte care fac ca un oraș să se poată dezvolta pentru cetățenii săi și nu doar de dragul dezvoltării”, a declarat primarul George Scripcaru.

„Dorim ca tot mai multe orase din România să se dezvolte în concordanță cu nevoile actuale ale locuitorilor, ale mediului de afaceri și ale turiștilor, să țină pasul cu tehnologia digitală și să se adapteze noii generații. La evenimentele organizate de noi, reprezentanții companiilor și ai autorităților publice au posibilitatea de a-și dezvolta rețeaua de cunoștințe în domeniu și de a pune bazele unor noi parteneriate. Prezentăm stadiul în care se află orașele din România, care sunt proiectele lor și care sunt soluțiile oferite de companii”, au declarat organizatorii evenimentului.

La finalul celor trei sesiuni, va avea loc Gala #SmartCity4Romania, în care vor fi premiate orașele care au înteles importanța transformării digitale și beneficiile aduse de tehnologie actului administrativ și comunității.

citiți și

 

BRAȘOV. Astăzi inaugurare, mâine dezbatere națională despre orașele inteligente, la CATTIA

Update.BRAȘOV. Primarul George Scripcaru, la inaugurarea CATTIA

BRAȘOV. În toamnă s-ar putea tăia panglica la Centrul de afaceri CATTIA 

BRAȘOVUL va fi gazda dezbaterii naționale despre orașele inteligente, când vor fi premiate cele mai „smart”

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+2 #1 Raoke Kaka 11-10-2019 14:52
Băi, tată, băi, un semianalfabet fără nici-o pregătire, luat de la coada vacii și făcut muncitor necalificat la Hidromecanica „ține discursuri” la „oamenii de afaceri”!? În ce țară trăim, în ce hal a putut decade România!?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 05 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8831   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0924   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6478   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4065   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2309   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2197   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4967   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.3300   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Va câştiga Corona Braşov în acest sezon Erste Liga la hochei pe gheaţă?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter