myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu cine se tot luptă d-na Dăncilă?

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Marii experți de campanie ai d-nei Dăncilă (alias „Adio, Vio”, după moțiune) au pus-o să repete obsesiv-compulsiv un cuvânt: luptă. D-na în cauză luptă pe bannere, luptă pe mesh-uri, luptă în reclamele plătite (din ce bani?, vorba pesedistului Claudiu Manda; cumva din sutele de milioane de euro supte, ca subvenții de la buget, de PSD în acest mandat?), luptă la televizor, luptă pe holuri și la Romexpo în declarații ba chinuite, ba țipate pe un ton de țață certăreață. Auzind-o, multora le vine instantaneu în minte Agamiță Dandanache al lui Caragiale: „Eu, familia mea, de la patuzsopt... luptă, luptă și dă-i, și dă-i și luptă...”.

Recrutare Autoliv Brasov

Cu cine, oare, luptă atât de îndârjit d-na Dăncilă? Păi, în primul, în al doilea și în al treilea, cu limba română. Și pierde mai de fiecare dată. Pe urmă, se mai luptă cu Google Maps și cu funcția „location” a telefonului mobil. Îi arată harta că e la Podgorica, e o ține langa că e în Pristina. Zice că e în județul Hunedoara, când aplicația de pe telefon îi arată că e-n Suceava.    

Se mai luptă cu noțiuni elementare de cultură generală, de cultură economică (sunt curios ce ar răspunde, fără foaie și fără sufleur, la o întrebare simplă, de pildă care este definiția ratei medii anuale a inflației; sau a deficitului balanței de plăți…), se luptă cu postura de personaj inadecvat, caraghios, artificial. Și pierde mereu.

„Candidatura mea (la prezidențiale – n.m.) este acum despre așteptările și speranțele fiecărui român”, recită d-na Dăncilă, conștiincioasă. Ce ne facem, însă, cu aceia ale căror așteptări și speranțe n-au absolut nimic de-a face cu dânsa? Și cu aceia ale căror așteptări și speranțe se leagă nu de prezența, ci de absența d-nei Dăncilă din politica la vârf și, în general, din spațiul public? Aceștia nu sunt români în concepția dumneaei?

Una peste alta, și d-na candidat, și ceilalți fruntași ai PSD dovedesc că n-au înțeles nimic din ceea ce li se întâmplă. Topirea procentajului electoral (de la 46% la 20%), înfrângerile (europarlamentare, moțiune) și scurgerea printre degete a puterii îi fac tot mai nervoși, tot mai agresivi, gata oricând să jignească, preocupați să dea vina pe alții (în loc să vadă, mai întâi, unde au greșit ei) și să continue tactica de a speria și a prosti electoratul. Este încă o dovadă că acest partid e încremenit în Evul Mediu al politicii.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+2 #1 Raoke Kaka 13-10-2019 16:10
Pavianul ăsta este reprezentativ pentru nivelul politicii pizidiste. Problema-i cu „oferta” concurenței: pleacă pavianul, cucu' și leșu' și vine mandolina, tuta (lui tata cartof) și țurcana.
NU-I A BUNĂ!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Insigra Angajeaza

Poza zilei

 
Insigra Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Ma, 25 Feb 2020
Euro   Euro   EUR   4.8079   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4355   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7552   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5355   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2489   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3345   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4582   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.4000   Creștere
Anunturi MyTEX

Vor face faţă autorităţile din România unei eventuale epidemii de coronavirus?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter