myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Delegația Confederației Elvețiene a verificat cele trei proiecte finanțate prin Acordul de Cooperare Elvețiano – Român

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
O delegație a Confederației Elvețiene a ajuns zilele trecute la Brașov pentru a verifica modul în care au fost implementate proiectele care au beneficiat de finanțare prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român, respectiv modernizarea sistemului de termoficare din cartierul Tractorul, eficientizarea energetică a Școlii Gimnaziale nr. 4 din cartierul Valea Cetății și a Colegiului de Informatică Grigore Moisil.
 
Delegația Confenderației a fost condusă de directorul adjunct al Departamentului de Cooperare pentru Europa de Est, Excelența Sa, doamna ambasador Ruth Huber, care a venit la Brașov alături de ambasadorul Confederației la București, Excelența Sa, Arthur Mattli dar și de alți reprezentanți ai fondului elvețian. Delegația a fost primită de viceprimarul municipiului Brașov, Costel Mihai, care a prezentat modul în care au fost implementate cele trei proiecte finanțate din fonduri elvețiene.
 
„Am avut o discuție constructivă cu delegația elvețiană, căreia i-am prezentat cele trei proiecte pe care le-au finanțat prin Acordul de Cooperare Elvețiano-Român. Oficialii elvețieni s-au arătat mulțumiți de modul în care au fost implementate și au apreciat în mod special faptul că proiectul de modernizare a rețelei de transport și distribuție agent termic din Tractorul a fost finalizat în termen, în ciuda faptului că a pornit cu întârziere, din cauza crizei din sistemul de termoficare, la vreme a respectivă. O situație sensibilă a existat și la implementarea proiectului de la Colegiul de Informatică Grigore Moisil, din cauza constructorului angajat prin licitație. Acesta nu a respectat termenele asumate contractual, însă partea elvețiană a apreciat modul în care a fost gestionată problema, cu atît mai mult cu cât am refăcut deja graficul de lucru și am stabilit ca până la finalul anului să terminăm toate lucrările de la acest obiectiv”, a declarat viceprimarul Costel Mihai.
 
Potrivit prezentării făcute de viceprimar delegației elvețiene sosite la Brașov, în acest moment, atât proiectul de modernizare a rețelei de termoficare din Tractorul, cât și proiectul de eficientizare energetică a Școlii gimnaziale nr. 4 din Răcădău sunt 100% finalizate.
 
Proiectul de eficientizare energetică a Colegiului de Informatică Grigore Moisil, care este încă în lucru, va fi finalizat până la sfârșitul acestui an, după cum și-a asumat Primăria Brașov.
 
Mihai a declarat că, în prezent, corpul A al Colegiului de Informatică Grigore Moisil este complet finalizat după ce în ultimele săptămâni s-a lucrat la unele reparații, după plecarea consructorului spaniol. Corpul B va intra în lucru de săptămâna viitoare, de luni, cu termen de finalizare 31 decembrie 2019. În paralel se lucrează la branșarea unității de învățământ la sistemul public de termoficare, lucrare care are termen de finalizare 1 decembrie 2019.
 
„Ne-am propus ca în semestrul al doilea, elevii de la Colegiul de Informatică să se mute înapoi în unitatea lor de învățământ. Corpul A este gata, iar la corpul B, lucrările încep de săptămâna viitoare și au ca termen de finalizare finele acestui an. În paralel, am finalizat procedura de achiziție mobilier nou și frealizam lucrări în vederea branșării clădirilor la sistemul public de termoficare, conditie impusă de finanțator, astfel încât elevii, când se vor întoarce aici, să aibă cele mai bune condiții“, a declarat Costel Mihai.
 
Pe lângă lucrările de eficientizare energetică a Colegiului Grigore Moisil, care să finalizeze proiectul în acest an, Primăria Brașov a pornit două acțiuni în instanță împotriva firmei spaniole care nu și-a respectat prevederile contractuale.
 
„Avem două acțiuni distincte în instanță, împotriva firmei spaniole. Una este pentru recuperarea garanției de bună execuție, iar cea de a doua, pentru recuperarea sumelor pierdute din fondul elvețian, pe care, în final, a trebuit să le suportăm de la bugetul local. Este un proiect foarte important pentru noi, pe care ar fi fost important să îl finalizăm la termen, însă acest lucru nu s-a întâmplat, și nu din vina noastră. Acum noi ne-am asumat, în fața partenerilor elvețieni, să ducem la bun sfârșit proiectul și o vom face, până la finalul acestui an, însă ne dorim să recuperăm banii pe care suntem nevoiți să îi achităm din propriul buget“, a declarat Costel Mihai, viceprimarul Brașovului.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Pro Romania

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Lun, 21 Sep 2020
Euro   Euro   EUR   4.8583   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1224   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.2937   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5057   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2467   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1173   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4840   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.8500   Scădere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că se va reveni la varianta ca întreg sistemul de învăţământ să se desfăşoare online?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter