myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

DE INTERES ȘI PENTRU BRAȘOV. Poluarea aerului, în atenția președintelui României! Răspuns pentru Allen Coliban...

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
Allen Coliban, senatorul USR de Brașov, a primit răspuns de la Klaus Iohannis, președintele României, în urma solicitării sale de a include poluarea aerului în strategia CSAT pentru următorii ani.
 
Se știe, în Brașov este o problemă cu aerul poluat și cu mirosurile pestilențiale care par că, pe zi ce trece, „cuceresc” noi zone.
 
Allen Coliban a postat pe contul său de Facebook răspunsul primit de la Președinția României, semnat de consilierul de stat Gabriel-Cristian Piscociu:

„Domnule Allen Coliban,

La scrisoarea adresată domnului Klaus Werner Iohannis, Președintele României și al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, înregistrată cu nr. DSN1/1176/2019, prin care solicitați, în esență, includerea poluării aerului pe lista amenințărilor la securitatea națională a României și abordarea acestei teme în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pentru adoptarea unui plan de măsuri concrete, care să ducă la o îmbunătățire semnificativă a stării actuale, vă comunicăm următoarele:

1. Elaborarea unui program cu măsuri prioritare pentru a limita efectele poluării și a pregăti adaptarea României la fenomenul schimbărilor climatice necesită parcurgerea mai multor etape, precum:

- identificarea cauzelor acestui fenomen, a stării actuale și a măsurilor care se impun a fi luate pentru limitarea efectelor generate de acestea;

- stabilirea entităților cu responsabilități în domeniul în cauză;

- analizarea/discutarea cu celeritate a măsurilor respective cu toți factorii de specialitate din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și dacă situația o impune, cu specialiști din cadrul altor ministere sau instituții ale statului;

- întocmirea unui Program/Plan cu astfel de măsuri și trimiterea lui către Guvernul României pentru a fi avizat de către Prim-ministru.

Ulterior, în raport de conținutul documentului se poate analiza dacă acesta întrunește condițiile legale pentru a fi supus sau nu dezbaterii Consiliului Suprem de Apărare a Țării, potrivit competențelor legale ale acestui for decizional.

2. Cât privește solicitarea dumneavoastră privind includerea poluării aerului pe lista amenințărilor la securitatea națională a României, vă comunicăm că anual, în baza prevederi lor Strategiei Naționale de Apărare, a Programului de Guvernare și a documentelor sectoriale de planificare strategică, în Consiliul Suprem de Apărare a Țării se analizează riscurile, amenințările și vulnerabilitățile la adresa securității naționale prognozate pentru anul următor, în baza unui proces extins de analiză transdisciplinară, care evaluează amploarea și natura acestora și surprinde importanța promovării intereselor naționale. Degradarea calității mediului constituie un capitol separat în cadrul acestei analize;

3. În Programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare al Țării, pentru anul 2020, a fost inclusă și o Informare privind sistemul de sănătate publică și starea de sănătate a cetățenilor, care va fi prezentată de către Ministerul Sănătății.

În contextul celor menționate, scrisoarea dumneavoastră a fost transmisă, spre analiză, fundamentare, stabilirea situației actuale în domeniu și identificarea măsurilor care se impun, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor de unde urmează să primiți răspuns”.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 14 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8358   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1020   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3603   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4986   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2444   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0954   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4725   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.6600   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că vom ajunge în situaţia de a depăşi 2.800 de cazuri noi de coronavirus pe zi?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter