myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Doar cu EURO IV în Municipiul Braşov din 2020, pentru transportul special și greu

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Toate autovehiculele utilizate pentru transportul special (transportul angajaților) în Municipiul Brașov trebuie să aibă, începând cu 1 ianuarie 2020, o motorizare minim Euro IV, conform prevederilor H.C.L. nr. 329/2019, informează Primăria Braşov. 

Recrutare Autoliv Brasov

Aceeași regulă se aplică și transporturilor grele (cele peste 3,5 tone) care circulă în zona istorică, Șchei și Drumul Poienii. Totodată, la nivelul Municipalității se face o analiză pentru a identifica cea mai bună soluție de limitare a traficului greu cu motorizări mai vechi decât Euro IV, la nivelul întregului oraș.

„După cum am anunțat încă de anul trecut, în momentul aprobării planului privind calitatea aerului, document care a fost avizat și de Ministerul Mediului, în următorii ani vom implementa o serie de măsuri care au ca obiectiv reducerea poluării, inclusiv a celei produse de circulația autovehiculelor. Noi deja am început să derulăm o serie de investiții și am luat  mai multe măsuri care au ca finalitate realizarea acestui obiectiv. Am încheiat mai multe contracte pentru achiziția de autobuze electrice și troleibuze, urmează și alte contracte de achiziție. Așteptăm semnarea contractelor de finanțare pentru benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun, benzi dedicate pentru biciclete, construirea unui Park&Ride în Bartolomeu, achiziția de stații de încărcare pentru autoturisme electrice. Având în vedere aceste investiții, nu este normal ca mijloacele de transport în comun cu regim special sau cele de transport greu să fie cu motorizare Euro II sau III și să polueze orașul în continuare. De la 1 ianuarie, autobuzele care transportă angajați la companiile din zona metropolitană vor putea circula în Brașov doar dacă sunt cu motoare Euro IV, iar de la 1 iulie va trebui să găsim o variantă și pentru traficul greu care circulă în Brașov, astfel încât să ne asigurăm că în orașul nostru vom avea un aer mai curat”, a declarat primarul George Scripcaru.

Conform Regulamentului privind efectuarea serviciilor regulate speciale de transport călători în Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Braşov, aprobat prin H.C.L. nr. 329/2019, art. 2, alin. (6), „Pentru efectuarea serviciului regulat special de transport călători pe raza unităţii administrativ teritoriale Municipiul Braşov, autovehiculele utilizate de către Operatorul de transport rutier trebuie să îndeplinească obligatoriu următoarele condiţii: a) pentru anii 2019 - 2020 avizele de traseu se eliberează pentru autovehicule care sunt conforme cel puţin cu standardul de emisii EURO IV, cu excepţia autovehiculelor utilizate de către Operatorul de transport rutier, în Contractele valabil încheiate cu beneficiarul serviciului de transport regulat special, înainte de intrarea în vigoare a prezentului Regulament; b) pentru anul 2021 - avizele de traseu se eliberează pentru autovehicule care sunt conforme cel puţin cu standardul de emisii EURO VI”.

În ultimele săptămâni, pe lângă cei 3 operatori care asigură transport special în mod legal în Brașov, alți 4 operatori de transport special au solicitat informații cu privire la documentația necesară obținerii avizului de traseu.

Referitor la reglementarea circulației autovehiculelor de mare tonaj, în acest moment, conform Regulamentului privind eliberarea și folosirea permiselor de liberă trecere pentru circulația pe străzile din municipiul Brașov, aprobat prin H.C.L. nr. 243/2005, cu modificările ulterioare, este interzisă circulația autovehiculelor de mare tonaj în zona centrală, zona istorică și Calea Poienii, dacă nu sunt conforme cel puțin cu standardul de emisii EURO IV. Începând cu anul 2021, permisele de liberă trecere se eliberează pentru autovehicule care sunt conforme cel puțin cu standardul de emisii EURO VI (Anexa 3, Reglementări speciale, punctul 5).

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 
Optimac

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Joi, 20 Feb 2020
Euro   Euro   EUR   4.7834   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4307   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7074   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5078   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2506   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3420   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4457   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   141.5100   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că primarul George Scripcaru va fi condamnat în vreunul din cazurile avute?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter