myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Primarul George Scripcaru, declarație despre Fin-Eco

  • Apreciez !Nu-mi place !-7
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primarul George Scripcaru a făcut declarații despre Fin-Eco, după ce s-a mai potolit scandalul iscat în ședința de Consiliu Local de vineri, pe fondul problemelor cu poluarea.

„Am cerut grupului Fin-Eco să prezinte în termen de o săptămână stadiul implementării investițiilor. În termen de o săptămână să ne prezinte în ce stadiu se află investiția privind instalația care se derulează astăzi ca și procedură la rampă, să vedem un grafic săptămânal cu toate etapele care sunt în derulare, să știm în ce fază se află astăzi. Am fost informat că astăzi se află într-un procent de 54% stadiu de implementare și în termen de maxim șase luni de zile această instalație să fie finalizată, să fie montată, amplasată în așa fel încât și această sursă care astăzi există într-un fel sau altul într-o mare sau mai mică măsură să fie finalizată, să fie reglementată ca și mecanism care să fie funcțional în acest termen (...). Le-am cerut ca în următoarea ședință de Consiliu Local acest grup Fin-Eco să vină și să facă această prezentare în fața consilierilor locali și să informeze care este stadiul astăzi, care sunt pașii săptămânali derulați de către cei care implementeză această procedură de investiții în acest loc. Și să urmărim săptămânal dacă acest grafic se respectă. Vremea permite și se poate ca lucrările să fie derulate în condiții meteo foarte optime (n.r. condiții meteo optime)”, a declarat primarul.

Discuțiile aprinse pe tema poluării din Brașov s-au iscat în contextul în care pe ordinea de zi s-au aflat două proiecte HCL, unul pentru „aprobarea Raportului pe trimestrul IV 2019 privind stadiul realizării măsurilor din Planul integrat de calitate a aerului în Municipiul Braşov”, iar celălalt pentru „aprobarea Raportului pe anul 2019 privind stadiul realizării măsurilor din Planul integrat de calitate a aerului în Municipiul Braşov”.

„Măsurile (n.r. pe) care le va lua municipiul Brașov în domeniul calității aerului au fost reglementate de instituția care reglementează aceste lucruri. Acesta este planul de acțiune, nu putem acționa haotic, că mie mi se pare, că dumneavoastră vi se pare... E o agenție națională care a reglementat și care a spus că ăstea sunt măsurile. După cum știți, sigur sunt 20 de măsuri, 14 pe poluarea mobilă și 6 pe poluare staționară, industrială, cu termen de implementare 2022. Planul a fost elaborat în 2018. Din aceste 20 de măsuri, 15 deja au fost «atacate». Mă refer la transportul public, diferite reglementări vizavi de fluidizarea circulației etc.. Vă rog frumos, citiți acest proiect sau o să vă facem un răspuns scris privind stadiul implementării măsurilor privind calitatea aerului, bazate pe acest plan integrat, aprobat de Agenția Națională a Protecției Mediului”, a declarat și viceprimarul Laszlo Barabas.

„Măsurile (n.r. pe) care le va lua municipiul Brașov în domeniul calității aerului au fost reglementate de instituția care reglementează aceste lucruri. Acesta este planul de acțiune, nu putem acționa haotic, că mie mi se pare, că dumneavoastră vi se pare... E o agenție națională care a reglementat și care a spus că ăstea sunt măsurile. După cum știți, sigur sunt 20 de măsuri, 14 pe poluarea mobilă și 6 pe poluare staționară, industrială, cu termen de implementare 2022. Planul a fost elaborat în 2018. Din aceste 20 de măsuri, 15 deja au fost «atacate». Mă refer la transportul public, diferite reglementări vizavi de fluidizarea circulației etc.. Vă rog frumos, citiți acest proiect sau o să vă facem un răspuns scris privind stadiul implementării măsurilor privind calitatea aerului, bazate pe acest plan integrat, aprobat de Agenția Națională a Protecției Mediului”, Laszlo Barabas.

Discuția aprinsă despre poluare poate fi urmărită AICI (n.r. de la o oră și 28 de minute)! 

Amintim că, deși autoritățile susțin că putoarea care se simte periodic în municipiul Brașov ar proveni de la îngrășământul dat pe terenurile agricole din apropierea orașului, cetățenii sunt convinși că mirosul „greu” este de hidrogen sulfurat ce ar proveni de la depozitul de deșeuri Fin-Eco.

CITIȚI ȘI:

Update. BRAŞOV. Scenă de MAHALA în timpul şedinţei Consiliului Local (Foto 2 - 4)! Cetăţenii, REVOLTAŢI

BRAŞOV. SCANDAL la şedinţa de Consiliu Local, pornind de la problema calităţii aerului 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+5 #1 Raoke Kaka 02-02-2020 18:01
Șoldovene, imediat scăpăm de tine!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Ma, 07 Apr 2020
Euro   Euro   EUR   4.8314   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4445   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4595   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5663   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2400   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1682   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4702   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.0000   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu desfiinţa­rea locurilor de parcare de lângă Parcul Central?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter