myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Instanţele din judeţul BRAŞOV - anunţuri privind PROTESTUL împotriva tăierii pensiilor de serviciu

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Reprezentanţii Tribunalului Braşov au anunţat că Adunarea generală a judecătorilor din cadrul instanţei în cauză au hotărât suspendarea formei de protest adoptată pe 29 ianuarie.

Imobiliare.ro

„Adunarea generală a judecătorilor Tribunalului Braşov reiterează dezacordul cu privire la adoptarea în şedinţă extraordinară a Camerei Deputaţilor din data de 28.01.2020 a Legii privind abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor, deoarece aceasta încalcă statutul constituţional al judecătorilor şi independenţa justiţiei.
Având în vedere sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea legii adoptate, Adunarea generală a judecătorilor a hotărât suspendarea formei de protest adoptată prin Hotărârea 3/29.01.2020”, se arată în comunicatul remis de Tribunalul Braşov. Activitatea Tribunalului Braşov a fost reluată integral luni, 17 februarie.

La Judecătoria Braşov, activitatea a fost reluată în condiţii normale încă din 13 februarie, conform datelor afişate pe site-ul instanţei.

La Judecătoria Făgăraş, protestul s-a încheiat pe 10 februarie. „După pronunţarea Curţii Constituţionale asupra excepţiei de neconstituţionalitate, se va pune în discuţia Adunării Generale reluarea formei de protest, precum şi oportunitatea altor acţiuni de protest”, se menţionează în comunicatul Judecătoriei Făgăraş.

Protestul continuă la Judecătoria Zărneşti

Personalul auxiliar din cadrul Judecătoriei Zărneşti, întrunit în şedinţa din data de 14 februarie, ora 15.00, a hotărât continuarea formei de protest, pentru perioada 17-21 februarie. Grefierii planificaţi în şedinţe de judecată participă numai la judecarea cauzelor urgente şi nu efectuează niciun fel de activităţi specifice funcţiei sau alte acte de procedură decât cele pentru soluţionarea cauzelor urgente; efectuează acte de procedură privind verificarea cererilor în procedura faza scrisă doar pentru cauzele urgente; participă la soluţionarea cauzelor aflate în pronunţare la termenele stabilite de judecător.

Arhivele, registraturile şi birourile de informare şi relaţii cu publicul asigură numai 1/3 din
programul de lucru cu publicul, între orele 9.00 – 10.30, respectiv între orele 9.00 – 11.30 cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti - detalii AICI.

Pe de altă parte, pe site-ul Curţii de Apel Braşov este postat un comunicat în care se menţionează că personalul auxiliar de specialitate şi personalul conex din cadrul instanţei se raliază formei de protest adoptată de magistraţii judecători ai acestei instanţe în Adunarea Generală a Judecătorilor din data de 05.02.2020, în sensul suspendării activităţii de judecată pentru câte o jumătate de oră, în intervalul orar 12:00 - 12:30, în fiecare zi, pentru perioada cuprinsă între 05.02.2020 - 18.03.2020 (inclusiv).

Pe site-ul Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov se menţionează doar acţiunea din 18 decembrie 2019, când magistraţii au ieşit în faţa instanţelor şi a parchetelor.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Hornbach - Alatura-te echipei!
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 27 Mar 2020
Euro   Euro   EUR   4.8332   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3890   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3759   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5616   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2444   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1169   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4712   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.5600   Creștere
Anunturi MyTEX

Se va descurca județul Braşov cu 12 paturi de ATI complet echipate?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter