myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Autorizaţii de construire în maxim 7 zile, cu taxă de urgenţă... Dezbatere publică

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Braşov lansează astăzi în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului privind organizarea emiterii în regim de urgență în termen de până la 7 zile lucrătoare a autorizațiilor de construire precum și a cuantumului taxei de urgență.

Imobiliare.ro

„Astăzi lansăm în dezbatere publică un proiect de regulament care propune introducerea unui sistem de eliberare a autorizațiilor de construire în maxim 7 zile, pentru anumite cazuri justificate. Având în vedere volumul mare de documente depuse la Direcția Arhitect Șef, acest termen nu poate fi generalizat, dar le putem asigura această facilitate celor care au nevoie de această autorizație mai repede și sunt dispuși să plătească și o taxă de urgență”, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas.

Persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de act normativ, prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni (program Luni-Vineri, 8.00-12.30 şi 13.30-16.00), către Primăria Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media sau pe e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.. Aceste propuneri pot fi transmise în perioada 19.02.2020-06.03.2020.

În regulament se menţionează următoarele privind cuantumul taxei pentru emitere în regim de urgență:

1) Având în vedere că se anticipează existența unui număr foarte mare de solicitări pentru a se elibera, în mod justificat, autorizații de construire în regim de urgență, respectiv în termen de până la 7 zile, calculat de la data depunerii cererii, raportat la noile reglementări imperative prevăzute de art. 7 alin. 1^6 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare și la resursele umane alocate în acest scop de către autoritatea publică locală, prin serviciul de specialitate, cuantumul taxei pentru eliberare în regim de urgenţă este de 500 lei + 10% din taxa pentru eliberarea autorizației de construire, calculată conform art. 474 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

2) Taxa pentru emitere în regim de urgență instituită este suplimentară taxelor pentru eliberarea documentelor în regim normal, stabilite conform Hotărârii Consiliului Local și a Codului Fiscal în vigoare și se aplică numai în cazul în care persoanele fizice și juridice solicită în mod justificat eliberarea autorizației de construire în regim de urgență de până la 7 zile lucrătoare, conform art. 7 alin. 1^6 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

3) Taxa pentru emiterea în regim de urgență instituită se va încasa într-un cont distinct şi se utilizează integral pentru acoperirea cheltuielilor efectuate pentru finanţarea cheltuielilor de funcţionare al serviciului de specialitate (achiziționarea şi întreţinerea echipamentelor IT, birotică, mobilier, dotări, perfecționare personal etc).

Regulamentul va fi postat AICI

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 19-02-2020 11:54
De ce taxă de urgență? Ce fac paraziții din primărie, iar freacă menta?
Trebuie verificat la sînge ce și cum vor ăștia să facă.
Și, doi la mână, nu trebuie să intre în vigoare niște noi reglementări la felul cum trebuie construite acum noile blocuri? Ceva cu ce izolație trebuie să aibă ca să fie temperaturi de 20-22 grade Celsius....
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Hornbach - Alatura-te echipei!
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 27 Mar 2020
Euro   Euro   EUR   4.8332   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3890   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3759   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5616   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2444   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1169   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4712   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.5600   Creștere
Anunturi MyTEX

Se va descurca județul Braşov cu 12 paturi de ATI complet echipate?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter