myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Proiect-pilot la BRAŞOV, deocamdată pe parte de METEO / Urmează componenta privind CALITATEA AERULUI

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria municipiului Brașov a prezentat astăzi un proiect-pilot de monitorizare a condițiilor meteorologice și a calității aerului. Oraşul de sub Tâmpa va fi al treilea din Europa, după Zurich și Basel, care testează și implementează un astfel de sistem, conform datelor prezentate, astăzi, la Primăria Braşov.

În primă fază, va fi funcţională doar componenta meteo. În fapt, au fost amplasate două staţii meteo, pe bulevardul Eroilor şi în Piața Sfatului, ale căror date sunt prelucrate de aplicația Meteoblue și afișate pe portalul Primăriei.

Proiectul este realizat în parteneriat cu un grup de studenți de la două universități – Transilvania Brașov și ISBA Freiburg – împreună cu firma care deține aplicația Meteoblu și cu firma de iluminat a orașului. La Centrul de afaceri CATTIA va funcționa și un laborator urban de tehnologii inteligente, care va testa rezultatele.

Faza a doua a proiectului-pilot constă în montarea unor senzori de calitate a aerului. Senzorii sunt modulari și pot acoperi întreaga sferă de informații relevante pentru calitatea aerului (emisiilor de CO2, NOx, PM 2,5, PM10, SO2, benzen etc), conform celor care sunt implicaţi în proiect.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat că astfel de echipamente vor fi amplasate în toate cartierele.

„Este un proiect pilot, am amplasat două astfel de echipamente în municipiul Brașov, și îl vom extinde în toate cartierele. Proiectul are două componente, una referitoare la parametri meteorologici, iar cealaltă referitoare la parametri care se referă la calitatea aerului. Pentru cele două locații-pilot au fost montați senzorii meteorologici și în aproximativ o lună de zile vor fi montați și cei de măsurare a calității aerului. Ulterior, proiectul va fi extins la nivelul întregului municipiu, în fiecare cartier în parte, în funcție de necesități. Este un parteneriat cu studenți de la două universități, și mă bucur că este așa, iar finanțarea este pe alocația bugetară destinată achiziției de echipamente de măsurare a calității aerului, la care se adaugă laboratoarele mobile achiziționate de Primărie, ce vor fi exploatate în parteneriat cu garda de Mediu și Agenția de protecție a mediului”, a spus primarul.

„Stațiile meteo și senzorii de calitate a aerului vor fi instalați în aceleași locații, iar acolo unde este nevoie și există poluare, numărul senzorilor va fi mai mare și vom îndesi această rețea, care va oferi informații reale, în puncte precise din oraș. De asemenea, la CATTIA va funcționa un laborator urban care va fi dotat cu toate echipamentele necesare, iar împreună cu studenții și companii partenere vom testa cele mai inovative tehnologii, care ulterior vor trece de o etapă de validare, iar cele mai bune practici vor fi implementate la nivelul municipiului”, a explicat Gabriela Vlad, directorul executiv al Direcției Tehnologii Informaționale și Servicii Electronice din cadrul Primăriei Municipiului Brașov.

Montarea senzorilor nu necesită infrastructură suplimentară, aceștia putând fi atașați de stâlpii de iluminat public și alimentați fie prin panouri solare, fie direct din rețeaua electrică a sistemului de iluminat, conform reprezentanţilor Primăriei Braşov.

Mai multe informaţii AICI

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+2 #1 Raoke Kaka 24-02-2020 19:35
Uauuuu... uite și tichia de mărgăritar. Pe noi ne-ar interesa un nivel de trai ca la Zurich și un primar gospodar ca la Basel? Oare elvețienii au și ei un primar penal și semianalfabet ca al nostru?
Și mai bine ar fi ca în toate cartierele să fie curățenie, gunoaiele să se strângă selectiv, nu țilinghi-biling hi pe stîlpi. Vinitura retardă să nu vrea să distrugă parcurile ca să facă parcări. El să răspundă pentru dosarele care le are. Să se răcorească vreo 40-50 de ani.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


VEO

Curs BNR

Vi, 16 Apr 2021
Euro   Euro   EUR   4.9243   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1120   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6647   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4730   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2303   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2874   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5177   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.4700   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Va reveni cuplul Vlad Voiculescu - Andreea Moldovan în Guvern?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter