myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. „Ce face Scripcaru în vremea pandemiei și în interesul cui?” ANALIZA lui Allen Coliban

  • Apreciez !Nu-mi place !-4
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Liderul USR Allen Coliban a postat pe contul său de Facebook articolul de mai jos, subiectul fiind desființarea multor locuri de parcare din zona Parcului Central, unul la ordinea zilei în Brașov.

„Profitând de restricțiile de deplasare, Scripcaru a desființat, pe ascuns, locurile de parcare de pe latura nordică a Parcului Nicolae Titulescu. Fără dezbateri publice și fără să ofere soluții alternative. Pur și simplu, brașovenii au fost puși în fața faptului împlinit.

Ca să ne dăm seama despre modul cum a operat primarul Scripcaru, amintesc faptul că nici consilierii locali nu au participat la luarea deciziei referitoare la desființarea acelor locuri de parcare.

Autorizația de construire a fost eliberată în 10 aprilie, când lucrările erau în plină desfășurare. Coincidență sau nu, în aceeași zi, consilierul local Șerban Șovăială ceruse informații privind autorizația de construire și contractul cu executantul lucrării. De asemenea, consilierul local Cristian Macedonschi a reclamat lipsa de transparență cu care a acționat primarul Scripcaru.

Mai mult, polițiștii Biroului Rutier Brașov au sancționat contravențional societatea comercială care a desfășurat lucrări de desființare a locurilor de parcare de pe strada Nicolae Iorga din municipiul Brașov, instituind în acest fel restricții de circulație pe drumul public fără a deține avizul Poliției Rutiere în acest sens.

În ciuda desființării locurilor de parcare de pe o latură a parcului, angajații Primăriei par să își păstreze privilegiul de a parca în jurul primăriei.

Aproape simultan cu lucrările de desființarea locurilor de parcare de pe Nicolae Iorga, au fost amenajate, tot în mod netransparent, locuri de parcare în zona viitorului hotel de la Palatul Telefoanelor.

Ne aducem aminte cu toții că acum un an, același Scripcaru își dorea să realizeze o parcare subterană de 2000-3000 de locuri sub Parcul N. Titulescu. Singura dezbatere publică a fost organizată de USR și petiția pentru conservarea Parcului Central a fost semnată de peste 6.500 de brașoveni.

Viitorul hotel Radisson are nevoie de un număr de locuri de parcare de minim 50% din numărul camerelor pentru a primi cinci stele. Conform memoriului PUZ, va dispune de locuri de parcare în patru zone diferite: în fața hotelului, în parcarea subterană de la Spitalul Militar, în curtea imobilului de pe strada M. Sadoveanu, nr. 3, și la parcarea privată de pe George Barițiu.

Totodată, în același document scrie clar despre un acord cu Primăria pentru realizarea accesului subteran între viitorul hotel și viitoarea parcare subterană prevăzută a se realiza sub Parcul N. Titulescu.

O fi o coincidență faptul că principalul beneficiar al unei parcări sub parc ar fi viitorul hotel, iar acum Primăria îi amenajează locuri de parcare gratis, pe de o parte, iar pe de alta crește presiunea pe parcările din centru desființând locurile de pe partea opusă a parcului?!

E nevoie de parcări în centru. Dar decizia nu ar trebui luată într-un cerc închis. Identificarea soluțiilor pentru parcări ar trebui să se realizeze prin concurs de proiecte, în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România, și prin dezbateri publice.

Solicit primarului George Scripcaru să sisteze orice modificare urbanistică de impact major până la finalizarea planului urbanistic general (PUG), în al cărui caiet de sarcini întocmit de Banca Mondială sunt prevăzute consultări temeinice ale populației.

Noul PUG va avea menirea de a răspunde solicitărilor actuale și de a trasa liniile ce vor guverna dezvoltarea urbanistică a Brașovului pentru următorii zece ani.

Referitor la parcarea propusă sub Parcul N. Titulescu, care ar mutila cel mai vechi și mai frumos parc al Brașovului, îl anunț pe primarul Scripcaru că mă voi opune unui asemenea proiect, pe toate căile legale, în numele miilor de brașoveni cu care eu și colegii mei din USR am interacționat în ultimul an”, a scris Allen Coliban, concluzionând: „Lipsa transparenței cu care se iau deciziile, lipsa dezbaterilor publice și a consultărilor cu cetățenii sunt lucruri care trebuie schimbate rapid în Primăria Brașov”.

CITEȘTE ȘI: USR BRAȘOV. Primăria / George Scripcaru AR TREBUI să dea explicații pentru desființarea locurilor de parcare de la Parcul Central...

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+6 #1 Barbu Gh. 28-04-2020 09:26
Și cine te oprește să iei măsuri? A încălcat sau nu legea vinitura împuțită? Dacă da, dați-l în judecată. Așa, cu „bla, bla” nu se face nimic.
Este bine-cunoscut faptul că pe moldogotul analfabet nu-l interesează soarta orașului, el vrea și știe doar să fure, cum a văzut la el în Moldova.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Pro Romania

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 18 Sep 2020
Euro   Euro   EUR   4.8582   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0972   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3220   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5132   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2476   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1126   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4839   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.9000   Creștere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteţi de acord cu înlocuirea salariului minim cu o remunerație minimă pe oră?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter