myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Stația de asfalt din Bartolomeu, „înghițită” de blocuri / Fincodrum solicită o păsuire, argumentată, pentru a o reloca / Câți oameni rămân pe drumuri, dacă se închide?!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Stația de asfalt din cartierul brașovean Bartolomeu trebuie mutată, deoarece poluează orașul. Aceasta este concluzia autorităților locale și solicitarea cetățenilor care locuiesc în zonă. Inclusiv proprietarul companiei Fincodrum, Ion Drăgoi, care deține stația de asfalt, este de acord cu relocarea, însă solicită un termen de maxim un an, pentru a o muta. 

Autorizația de mediu va expira în luna august a acestui an, iar autoritățile locale s-au pronunțat deja împotriva prelungirii ei. În aceste condiții, Ion Drăgoi solicită o păsuire, pentru a reloca stația de asfalt.

În cazul închiderii bruște a activității, 101 persoane ar rămâne fără serviciu, într-o perioadă care este deja dificilă din punct de vedere economic, din cauza pandemiei de COVID-19... De asemenea, compania are contracte în derulare, care nu ar mai putea fi onorate și pentru care ar fi obligată să plătească penalizări, explică reprezentanții companiei.

„Am solicitat o nouă autorizație de mediu, pentru o perioadă prevăzută de lege. Presiunile politice locale și interesele electorale au creat, însă, o atmosferă cetățenească defavorabilă avizării. Mai ales în ce privește punctul de vedere al Primăriei, solicitat de Agenția de Protecția Mediului Brașov. Din cauza acestor presiuni, primarul s-a antepronunțat, înainte de dezbaterile și de votul din Consiliul Local, cu probabilitatea unui aviz negativ.

În aceste condiții, solicităm și cerem sprijin autorităților competente pentru o prelungire provizorie de maxim 1 an, paralel cu o relocare a Stației de asfalt, într-un perimetru extravilan și adecvat cerințelor actuale de mediu. Și recomandările Gărzii de Mediu, ale Direcției de Sănătate Publică și ale Agenției de Mediu Brașov converg cu intenția noastră, de bună credință, de relocare a stației pe o funcționalitate tranzitorie, cu continuitatea celorlalte activități și în perimetrul existent actual”, se arată într-un memoriu întocmit pentru prelungirea Autorizației de Mediu.

Compania Fincodrum a fost înființată în 2008 și funcționează pe platforma de 17.000 de mp din Bartolomeu, unde există un parc auto și de utilaje, stația de asfalt, ateliere de reparații auto și birouri. Povestea stației de asfalt este, însă, mult mai veche. În fapt, aceasta funcționează din 1974, pe când zona nu era ticsită cu blocuri.

„Primele blocuri în zonă au fost construite în anul 1980. Apoi cartierul de locuințe s-a tot extins în vecinătatea Platformei, culminând, în urmă cu peste 10 ani, cu noul cartier rezidențial Avantgarden. În aceste condiții, au fost modificate și cerințele exterioare, s-a modificat PUZ-ul și au crescut cerințele sociale, urbanistice și cele de mediu ale întregii zone Bartolomeu”, se explică într-un memoriu.


 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Mie, 08 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8406   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2942   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3770   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5591   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2478   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1562   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4750   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0700   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şi alte ţări vor lua măsuri împotriva cetăţenilor români care vor să le tranziteze?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter