myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Trei oferte pentru realizarea proiectelor tehnice ale celor două trasee de biciclete promise în oraș

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Trei firme au depus oferte, pentru realizarea proiectelor tehnice necesare amenajării celor două trasee de biciclete din Brașov pe care le promit reprezentanții Primăriei. Termenul de depunere a ofertelor a expirat vineri, 26 iunie.

Pistele de biciclete ar urma să facă legătura între mai multe cartiere ale Brașovului, inclusiv cu centrul orașului. Proiectele sunt finanțate cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Fondurile nerambursabile din partea Uniunii Europene reprezintă 98% din valoarea eligibilă a proiectelor.

Pentru proiectarea traseului 1 (Poienelor - Camera de Comerț și Industrie, de unde se intră pe actuala pistă de biciclete) au depus oferte două firme, SC Hentza Business SRL București și SC Spiri Com SRL București. Pentru traseul 2 (zona La Iepure - terminal RAT Poienelor) au depus oferte trei firme: SC Hentza Business SRL București, SC Spiri Com SRL București și SC Total Business Land Alba-Iulia.

„Sper ca procedura de evaluare a ofertelor să se finalizeze cât mai repede, astfel încât câștigătorii să se apuce de treabă, astfel încât să putem demara lucrările din acest an (...). Cele două proiecte cu fonduri europene care vizează pistele de biciclete din municipiu nu se rezumă doar la amenajarea acestora, ci și la crearea mai multor stații pe traseu, în care utilizatorii își pot lăsa bicicleta în siguranță sau pot închiria una. Aceste două trasee sunt doar o etapă din ceea ce ne propunem să realizăm în municipiul Brașov în ceea ce înseamnă transportul cu bicicleta, o rețea care să lege toate cartierele între ele. Îmi doresc foarte mult ca în următorii ani să vedem în oraș cât mai mulți bicicliști, indiferent de vârstă”, a declarat primarul George Scripcaru.

Detaliile oferite de reprezentanții Primăriei:

Traseul 1

Realizarea infrastructurii integrate pentru ciclism și trafic pietonal, cu o lungime cumulată de 6,0 km, pe traseul Terminal Poienelor - Str. Poienelor - Bd. Saturn - Str. Minerva - Str. Crinului - Str. Micșunelelor - Str. Lamâiței - Str. Brândușelor - Bd. Al. Vlahuță - Bd. Gării - Bd. Victoriei - Bd. M. Kogălniceanu.
- Amenajarea trotuarelor adiacente pe o suprafață de 1.135 m2 în zonele afectate de lucrări pe perioadă execuției;
- Dezvoltarea infrastructurii de bike-sharing, prin amenajarea a 3 puncte de închiriere/parcare pentru biciclete. Fiecare punct va fi dotat cu 50 de biciclete și cu rasteluri pentru parcarea a 80 de biciclete.
Amenajarea pistei de biciclete se va efectua pe partea carosabilă, delimitată față de traficul rutier prin marcaj longitudinal și profile prefabricate din cauciuc, peste care pot trece, la nevoie, mașinile de intervenție și salvare, fără a fi afectate. În zonele unde dimensiunea străzilor nu permite crearea de traseu dedicat bicicletelor, traficul se va desfășura în comun cu autovehiculele, pe partea carosabilă, unde se vor amenaja marcaje transversale vizibile, la distanță de maxim 25 m, dublate de indicatoare rutiere.


Traseu 2

Traseu de infrastructură integrată pentru trafic pietonal şi ciclism, cu o lungime cumulată de 4,0 km, pe traseul zona La Iepure - str. Molidului - B-dul Valea Cetății - str. Tâmpei - Str.Vasile Alecsandri - Str. Carpaților - Str. Poienelor - Terminal Poienelor.
Ruta va permite bicicliștilor și pietonilor să se deplaseze între zona de agrement „La Iepure“ și terminalul Poienelor, de unde se leagă de Traseul 1 de biciclete.
Pentru realizarea investiției se vor amenaja piste de biciclete pe carosabil, adiacent trotuarelor, cu o lățime de 1,00 m, pe fiecare sens de circulație, separate de traficul rutier prin marcaje rutiere și redimensionarea benzilor de circulație la 3m lățime. În zonele unde dimensiunea străzilor nu permite crearea de traseu dedicat bicicletelor, traficul se va desfășura în comun cu autovehiculele, pe partea carosabilă, unde se vor amenaja marcaje transversale vizibile, la distanța de max 25 m, dublate de indicatoare rutiere care informează participanții la trafic despre existența traseului de biciclete pe partea carosabilă.
Pe lungimea traseului se vor reabilita trotuarele pe o suprafață de 8.015 mp, în zonele afectate de fisuri, tasări, văluriri, prin frezarea stratului de uzură, și așternerea unei suprafețe noi de uzură, care să ofere confortul și siguranța în deplasare a pietonilor. Amenajarea pistei de biciclete pe partea carosabilă, cu lățimea de 1,00 m, delimitată față de traficul rutier prin marcaj longitudinal, presupune demontarea bordurilor existente și remontarea acestora - astfel încât înălțimea bordurii să nu depășească cu mai mult de 5 cm cota finală a stratului de uzură, pentru a evita lovirea bordurii cu pedala în timpul deplasării - și frezarea betonului asfaltic existent pe o adâncime de 4 cm, urmată de așternerea unui strat nou de uzură din beton asfaltic pentru a asigura planeitatea pistei de biciclete. După realizarea stratului de uzură se vor efectua marcaje rutiere longitudinale și transversale și se vor monta indicatoare rutiere acolo unde este necesar pentru a semnaliza prezența pistei de biciclete pe carosabil. Totodată, se vor executa lucrări de frezare a stratului de beton asfaltic de pe trotuar, acolo unde prezintă fisuri, burdușiri, văluriri, și se va așterne un strat de uzură din beton asfaltic pentru asigurarea suprafeței plane a trotuarului, ceea ce va oferi confort și siguranța pietonilor.
Spațiile verzi afectate de lucrările de amenajare a pistei de biciclete și de reabilitarea trotuarelor se vor amenaja corespunzător prin evacuarea deșeurilor, amenajarea terenului pe o adâncime de 10 cm, așternerea unui strat de pământ vegetal, apoi sădirea unui strat de gazon.
Punctele de bike sharing se vor amenaja în zona străzii Molidului (terminalul RATBV) de pe Bd Valea Cetății, în zona parcului Racădău, și pe str Carpaților, în zona Metrom. Acestea vor fi dotate cu rasteluri de parcare pentru 50 de biciclete. În fiecare locație, se va amplasa o stație automată de închiriere a bicicletelor și un info-chioșc.

FOTO - ARHIVĂ

VEZI ȘI:

BRAȘOV. Licitații pentru trasee de mountain bike și pentru proiectarea a două piste de biciclete în oraș / Ce (mai) promite primarul Scripcaru

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Perutnina

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 11 Iun 2021
Euro   Euro   EUR   4.9202   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0467   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7275   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5150   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2286   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3447   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5156   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.0300   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că Aeroportul Internațional Brașov - Ghimbav va fi gata la data anunţată?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter