myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. Carolina Fernolend, candidat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.)

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Sunt Carolina Fernolend şi din 2016 sunt consilier județean în cadrul Consiliului Județean Brașov din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.).

În viața profesională sunt Președinte şi Director Executiv al Fundației Mihai Eminescu Trust, unde activez din anul 2000, iar din anul 2014 sunt expert asociat la Consiliul Europei (CoE).

În viața privată, sunt căsătorită și am o fiică de 35 de ani. Împreună cu familia mea locuiesc în satul Viscri, unde au locuit toți strămoșii mei de 850 de ani încoace.

În ultimii 4 ani, la Consiliul Județean, am activat în cadrul Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură, în calitatea de președinte, și ca membru la Comisia pentru relații internaționale și dezvoltare durabilă, la care am contribuit cu experiența și expertiza mea dobândităîn urma activității profesionale.

Aș dori să vă prezint câteva dintre activitățile mele din ultimii 4 ani și, de asemenea, ceea ce îmi propun să fac în continuare pentru dumneavoastră în următorul mandat.

Principalele domenii în care am ani mulți de experiență profesională și în care am activat în cadrul Consiliului Județean sunt următoarele:

Revitalizarea patrimoniului cultural și natural

Dezvoltare comunitară

Turism sustenabil

Revitalizarea patrimoniului cultural şi natural. În iunie 2017 am prezentat plenului Consiliului o interpelare scrisă referitor la redeschiderea în siguranță a asamblului istoric fortificat al Brașovului. Demersul birocratic prin diferite ministere, de actualizare și corelare a listelor de monumente ale orașului Brașov cu cele ale județului Brașov a durat 2 ani.

Sunt bucuroasă că, prin demersul meu, am reușit să rezolv situația și orașul Brașov și-a asumat responsabilitatea pentru întreținerea și valorificarea ansamblului istoric fortificat al Brașovului prin semnarea unui proces verbal.

Dezvoltare comunitară. La inițiativa Asociației Intercomunitare Țara Făgărașului din care fac parte toate localitățile din această zona și în urma a numeroase demersuri pe care le-am făcut începând cu luna Decembrie 2017 la Consiliul Europei, am reușit să îl aduc în județul nostru pe reprezentantul departamentului Cultură și Patrimoniu de la CoE.  

În luna septembrie 2018 a avut loc conferința de identificare și de recunoaștere a valorilor patrimoniului cultural și natural din Țara Făgărasului pentru dezvoltarea durabilă a comunităților multiculturale din județul Brașov - acestea sunt principiile Convenției de la Faro, dezvoltate și promovate de către Consiliul Europei. Prin acest demers am facut primul pas spre recunoașterea valorilor patrimonului cultural din Țara Făgărașului și promovarea acestuia pe plan European. Rezultatele obținute în urma muncii mele timp de 30 ani la Viscri și impactul pozitiv asupra calității vieții locuitorilor este promovat ca exemplu de bună practică de către CoE. Îmi doresc să reușim împreună cu Asociația Intercomunitară din Țara Făgărasului ca să extindem această recunoaştere europeană pentru toată zona, în beneficiul comunităților noastre.

Turism sustenabil. În manadatul meu de consilier județean am avut în jur de 150 intervenții ca vorbitor la conferințe, la emisiuni TV şi radio din România şi în alte state Europene, unde am promovat județul Brașov și modelul de turism cultural sustenabil din județul nostru. Numărul de turiști care vin și apreciază patrimoniul şi natura noastră, şi mai ales autenticitatea oamenilor şi a vieţii din județul nostru, este tot mai mare.  

Îmi doresc să pot continua activitatea mea la Consiliul Județean Brașov pentru a pune în slujba comunităților din judeţ experienţa mea dobândită în ultimii 30 de ani de activitate la conducerea fundaței Mihai Eminescu Trust şi la Consiliul Europei.

Mulțumesc pentru încrederea şi susţinerea dumneavoastră!

Acest material a fost comandat de Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.)

Si realizat de operatorul economic: S.C. GLOBAL WORK&TRAINING COMPANY S.R.L.

Cod AEP: 23200031

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Pro Romania

Meteo

 

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Mie, 23 Sep 2020
Euro   Euro   EUR   4.8641   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1529   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.2908   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5153   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2481   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1184   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4869   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7300   Scădere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că după alegerile locale va urma un lockdown în România?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter