myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Sute de polițiști, jandarmi, pompieri și alte cadre MAI asigură buna desfășurare a alegerilor de mâine

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, alături de reprezentanți ai celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Brașov, Gruparea de Jandarmi Mobilă Burebista, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei" Brașov și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare, conform purtătorului de cuvânt al IJP Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții. Efectivele angrenate vor acționa cu fermitate, corectitudine și echidistanță pentru aplicarea măsurilor legale ce se impun.Totodată, vor fi organizate filtre rutiere pentru a preveni și combate săvârșirea de ilegalități", a explicat sursa citată.

Astfel, în perioada 26-27 septembrie a.c., 578 de efective, dintre care 146 de poliţişti, 327 de jandarmi și 105 de reprezentanţi I.S.U., vor asigura paza şi protecţia a 440 de secţii de votare, din totalul celor 457 ce s-au constituit pe raza judeţului Brașov, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.

Duminică, 27 septembrie a.c., 137 de poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale și pentru un plus de siguranță, vor fi constituite rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Astfel 118 polițiști brașoveni vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, forțele de ordine vor fi în misiuni de protecție, atât în ceea ce privește transportul buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brașov va avea în responsabilitate 112 de secţii de votare, constituite în 88 de locaţii, unde vor fi prezenţi 88 de poliţişti.

Inspectoratul de Jandarmi Brașov și Gruparea de Jandarmi Mobilă Burebista, vor avea în responsabilitate 345 secții de votare dispuse în 191 locații, unde vor fi prezenți 204 jandarmi. Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

105  pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale. Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor. 

De asemenea, specialiștii I.S.U. Brașov au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Joi, 29 Oct 2020
Euro   Euro   EUR   4.8747   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1588   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4016   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5641   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2439   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1221   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4924   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   132.2000   Scădere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că după alegerile parlamentare vor urma restricţii mai dure?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter