myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

În municipiul BRAȘOV sunt necesare 31.000 de tablete, laptopuri și desktopuri / Elevii mai au de așteptat...

  • Apreciez !Nu-mi place !+2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Brașov a început, din luna septembrie, pregătirea documentației pentru accesarea de fonduri europene, în vederea achiziționării de tablete și alte dispozitive necesare desfășurării în bune condiții a cursurilor online.

Totodată, a făcut o serie de demersuri pe lângă Ministerul Fondurilor Europene pentru modificarea ghidului de finanțare inițial, iar parte dintre aceste solicitări, cum ar fi majorarea valorilor maxime acceptate pentru unele dintre echipamentele IT, au fost acceptate în varianta finală a ghidului. Astfel, Primăria Brașov va putea completa documentația necesară finalizării proiectului de finanțare, ce va fi depus până la începutul lunii decembrie.

„Ministerul Fondurilor Europene a lansat de curând ghidul de finanțare care permite municipiului să acceseze fonduri nerambursabile pentru achiziția de echipamente IT necesare derulării activității didactice on-line. Primăria a început elaborarea documentației necesare pentru a aplica la acest program de finanțare și până la începutul lunii decembrie ne propunem să depunem acest proiect, pentru a putea achiziționa în cel mai scurt timp posibil echipamentele de care au nevoie cadrele didactice și elevii. În același timp se lucrează la elaborarea documentației în vederea lansării licitației pentru achiziția acestor echipamente. Din fericire, în ultimele două luni am avut mai multe întâlniri atât cu Inspectoratul Școlar și cu toți directorii unităților de învățământ, cât și cu specialiști care derulează deja proiecte educaționale în sistem on-line, astfel încât știm exact care sunt nevoile sistemului de învățământ din Brașov și care sunt soluțiile optime pentru fiecare unitate în parte”, a declarat Bianca Lorincz-Kraila, șeful Serviciului Strategii, Programe de Dezvoltare în cadrul Primăriei Brașov.

Municipalitatea a început să elaboreze și documentația necesară achiziției acestor echipamente, astfel încât procedura să se finalizeze cât mai repede.

La nivelul municipiului Brașov sunt necesare 31.000 de tablete, laptopuri și desktopuri, pentru cei aproximativ 39.000 de elevi și preșcolari și 2.700 de cadre didactice. La acestea se adaugă camere web, proiectoare, table interactive și routere. Valoarea totală a acestei achiziții este estimată la peste 10 milioane de euro.

Valorile maxime aprobate prin ordinul nr. 1.186/19.10.2020 pentru echipamentele IT sunt următoarele: laptop - 750 de euro, desktop și monitor - 700 de euro, , sistem all-in-one - 750 de euro, tabletă - 200 de euro, cameră web - 100 de euro, cameră web conferință - 500 de euro, proiector - 500 de euro, ecran proiecție - 100/200 de euro, tablă interactivă - 2.000 de euro, router wireless - 150 de euro.

Finanțarea acestor achiziții se face prin Programul Operațional Competitivitate, Axa prioritară - Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, prioritatea de investiții 2c. - Consolidarea aplicațiilor TIC pentru e-guvernare, e-învățare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, obiectiv specific 2.4 - Creșterea gradului de utilizare a internetului, Acțiunea 2.3.3 - Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-învățare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate - Secțiunea E-Educație.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Brașovean
+1 #1 Brașovean 23-10-2020 12:02
Păi o să le primiți peste vre-o sută de ani , sau la sfântul așteaptă .
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Compania APA

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Mie, 23 Iun 2021
Euro   Euro   EUR   4.9259   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1259   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7599   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4930   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2305   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3554   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5185   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   141.2100   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Credeți că noua echipă FC Brașov va reuși să îndeplinească obiectivul impus de Municipalitate: menținerea în Liga 2?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter