myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Ghidul de finanțare a sportului de performanță, în lucru / Ce spune primarul Coliban despre „sportul de masă”

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Conducerea Primăriei Brașov a avut ieri o a doua întâlnire cu reprezentanții cluburilor sportive din Brașov, pentru a identifica soluțiile de sprijin pe care le are la dispoziție Municipalitatea în vederea dezvoltării sportului în comunitatea brașoveană.

La întâlnire au participat aproximativ 70 de reprezentanți ai cluburilor sportive de drept privat și primarul Allen Coliban, viceprimarii Sebastian Rusu și Flavia Boghiu, precum și directorul CSM Baze Sportive Brașov, Emilian Cernica.

În cadrul întâlnirii s-a vorbit din nou despre accesul sportivilor de la cluburi în bazele sportive ale Municipalității și în sălile de sport ale unităților de învățământ. Astfel, dacă în cazul bazelor sportive, soluția va fi cea de armonizare a programului secțiilor sportive ale clubului Corona cu cele ale celorlalte cluburi, în cazul sălilor de sport de la unitățile de învățământ trebuie să aibă loc discuții și cu reprezentanții Inspectoratului Școlar, dar și cu fiecare director în parte, acolo unde există blocaje.

Ghidul de finanțare a sportului de performanță 

Cea mai mare parte a dezbaterii a fost alocată, însă, discuțiilor pe marginea draftului Ghidului privind finanțarea sportului de performanță din veniturile proprii ale municipiului Brașov, pe anul 2021.

Ghidul de finanțare se va axa pe trei categorii: jocurile sportive de echipă, sporturile individuale și finanțarea evenimentelor și acțiunilor cu impact pozitiv asupra imaginii Brașovului.

Printre criteriile de departajare supuse dezbaterii publice se numără: tradiția disciplinei sportive în Brașov, rezultatele din ultimii 3-5 ani, perspective pe timp scurt, mediu și lung, numărul de sportivi pe secții, numărul de sportivi convocați la loturile naționale, caracterul olimpic sau paralimpic al disciplinei sportive, dar și criterii precum contribuția proprie, experiența anterioară sau nivelul de pregătire al staff-ului tehnic (antrenori, preparatori, kinetoterapeuți etc).
Participanții la întâlnire au propus o serie de modificări sau completări ale acestui document, astfel încât să asigure o finanțare optimă pentru toate cluburile sportive din Brașov.

Multe dintre solicitări au făcut referire la necesitatea creării unui echilibru între alocările de fonduri către clubul Municipalității, Corona, și cluburile sportive private.

S-a cerut și finanțarea competițiilor sportive care au loc înainte de semnarea contractelor de finanțare (având în vedere că lansarea ghidului se face după adoptarea bugetului, ceea ce prelungește procedura până în luna martie sau chiar aprilie), finanțarea selecțiilor pentru copii mici, alocarea unui procent fix din buget pentru sport, împărțit pe finanțarea clubului Corona și finanțarea celorlalte cluburi sportive, asigurarea unui echilibru între finanțarea sporturilor olimpice și a celor neolimpice, dar cu tradiție în Brașov.

Primarul Coliban, despre finanțarea „sportului de masă”

În cadrul dezbaterii, o discuție aparte a fost cea legată de finanțarea „sportului de masă”, alături de finanțarea sportului de performanță.

„Ceea ce dezbatem astăzi, împreună cu dumneavoastră, și a fost sintetizat în acest document, se referă la sportul de performanță. Intenția este să avem ceva similar și pentru sportul de masă, care să cuprindă programe pentru copii, pentru juniori, inclusiv evenimente pentru familie, nu neapărat axate pe performanță. Noi avem nevoie să aducem românul și brașoveanul aproape de ceea ce înseamnă sport, și un rol în treaba asta îl au și familiile, părinții. Trebuie să reușim să atragem, în diverse evenimente, părinții să facă sport împreună cu copiii, sau, ca în SUA, părinții să devină antrenori pentru echipe de copii și să fie și ei implicați în tot ce înseamnă creșterea și educarea copiilor prin sport. Sunt idei pe care vreau să le văd și să deschidem finanțări în direcția aceasta. Cât dintre ele se vor duce pe fiecare categorie nu știu acum, pentru că va trebui să vedem care e bugetul total, cât ne permitem să alocăm pentru sport. Anul trecut, aproximativ 20 milioane de lei erau alocați Clubului Corona, și va trebui să vedem cum ne împărțim între toate aceste nevoi”, a explicat primarul Allen Coliban.

Următoarea întâlnire cu cluburile sportive va avea loc în luna ianuarie 2021, iar până atunci se vor primi propuneri de îmbunătățire și completare a proiectului de ghid de finanțare.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Ma, 02 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8747   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0535   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6329   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4161   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2316   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2041   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4924   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.1400   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că ne vom confrunta cu o situaţie de lockdown de Paște?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter