myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Dezbatere publică privind plata chiriei persoanelor/familiilor aflate în dificultate

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Regulamentul de acordare a ajutorului pentru plata chiriei persoanelor singure/familiilor cu domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Braşov a fost lansat în dezbatere publică. Prin acest act normativ, Municipalitatea își propune acordarea unui ajutor financiar lunar pentru plata chiriei persoanelor singure/familiilor aflate în dificultate (tineri proveniţi din sistemul de protecţie cu vârsta de până la 35 de ani împliniţi, persoane singure/familii marginalizate social sau în risc de marginalizare socială, cât şi victime ale violenţei domestice), pentru o perioadă de până la 12 luni, cu posibilitatea de prelungire de până la 36 luni.

„Una dintre problemele sociale majore ale municipiului Brașov este lipsa de locuințe sociale. Avem în acest moment la nivelul municipiului doar 44 de locuințe (n.r. iar numărul mediu de solicitări, pe an, este de 140) pe care le putem pune la dispoziția celor care au nevoie. De aceea, luni, 18 ianuarie, am lansat în dezbatere publică regulamentul prin care vom sprijini, integral sau parțial, plata chiriei pentru anumite categorii de persoane defavorizate. Prin această măsură venim în sprijinul tinerilor care au ieșit din casele de copii, în sprijinul celor care aparțin unor categorii marginalizate sau aflate în risc de excluziune socială, precum și în sprijinul femeilor care au ieșit din relații abuzive sau au suferit de violență domestică. Acest proiect este o parte din strategia de dezvoltare a serviciilor sociale pe termen lung. Tocmai de aceea, una dintre primele măsuri este rezolvarea situației locative pentru cei care altfel nu ar putea să lucreze sau să încerce să fie reintegrați în societate. În acest sens, regulamentul prevede ca una dintre obligațiile beneficiarilor să fie inclusiv aceea de a-și căuta loc de muncă, de a se califica sau de a întreprinde toate măsurile necesare pentru a ieși din starea de dependență”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Ajutorul pentru plata chiriei se situează, în funcție de punctajul obținut, între 900 și 1.400 de lei lunar, dar cuantumul ajutorului lunar nu poate fi mai mare decât cuantumul chiriei prevăzute în contractul de închiriere.

Condițiile pentru acordarea acestui sprijin este ca solicitantul să fi avut domiciliul sau reședința, în ultimele 24 de luni, în municipiul Brașov; să nu aibă locuință și nici să nu fi înstrăinat în ultimii 10 ani; să nu fi beneficiat de sprijinul statului în credite pentru închiriere/ construire de locuinţă și să nu depășească un anumit venit, stabilit în funcție de numărul membrilor familiei.

Pentru a beneficia de acest ajutor financiar, cei îndreptățiți au o serie de obligații, cum ar fi să își plătească utilitățile. Dacă nu au venituri, trebuie să se înregistreze la AJOFM pentru a găsi un loc de muncă și pentru a urma cursuri de calificare/recalificare, să participe la programe de ocupare. În cazul în care nu reușesc, timp de 3 luni, să se integreze pe piața muncii, au obligația de a participa la acțiuni și lucrări de interes local, în limita unui număr de 40 de ore/săptămână.

Cei care vor să facă propuneri de modificare sau completare a acestui regulament o pot face până în data de 29 ianuarie, pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..

Proiectul de regulament, precum și toate documentele de interes pot fi vizualizate pe portalul www.brasovcity.ro, secțiunea Consiliul Local, Proiecte de Hotarare - dezbatere publică (vezi AICI).

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
-3 #1 Willy 19-01-2021 16:54
900-1400 nu e ajutor. E cam plata integrala a unei chirii in zona buna. Cred ca glumiti! Poate 100-200 lei. De unde bani? Din parcari?
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
+2 #2 Barbu Gh. 19-01-2021 18:25
Ceva cu „Să facem” sau „Am început” ori „Este în stadiu final” nu citim? Că sunt sătul să văd că toți dau dar nimeni nu face!
Și ce-i cu suma asta mare? Puteți tăia în două liniștit. Sau uite o altă soluție: ia faceți un bloc de garsoniere pentru astfel de cazuri sociale. Și acolo să fie strict urmărită situația, să nu asigurăm cazare brunecioarelor venite din mai știu eu ce parte a vechiului regat.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 14 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9253   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0683   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7191   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4990   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2302   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3515   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5182   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.3000   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că va urma şi un al patrulea val de infectări cu coronavirus?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter