myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Județean. Care sunt proiectele „arzătoare”

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Consiliul Județean Brașov se va întruni astăzi, începând cu ora 11:00, într-o ședință extraordinară convocată de îndată, pentru a aproba trei proiecte de hotărâri.

Unul dintre proiecte se referă la actualizarea indicatorilor tehnico-economici și a surselor de finanțare pentru obiectivul de investiții „Modernizare DJ 102 G Victoria - Viștișoara”. Contractul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală – etapa I, la care se adaugă fonduri din bugetul local al Consiliului Județean Brașov destinate cheltuielilor neeligibile.

Proiectul privind modernizarea drumului județean 102 G, în lungime de 9,9 km este împărțit din punctul de vedere al finanțării lucrărilor în două tronsoane. Astfel, primii 900 de metri din sectorul Victoria - Viștișoara sunt modernizați exclusiv din bugetul local al județului, iar restul de 9 km, din fondurile guvernamentale alocate prin PNDL, la care se adaugă bani din bugetul CJ Brașov.

Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 45.342.130 lei (inclusiv TVA), din care primul tronson costă 3.790.620 lei, iar cel de-al doilea tronson, 41.551.510 lei. Din totalul sumei, în urma actualizării indicatorilor tehnico-economici, fondurile alocate prin PNDL I pentru acest proiect ajung la valoarea de 39.834.022,73 lei, iar diferența care trebuie acoperită din bugetul județean se ridică la 5.508.107,27 lei. 

Drumul județean 102 G este situat pe teritoriul administrativ al localităților Victoria, Viștișoara (sat din cadrul comunei Viștea), Drăguș și Stațiunea Climaterică Sâmbăta, în intravilanul și extravilanul acestora. 

Trebuie menționat faptul că lucrările de modernizare a acestui drum județean au început în anul 2019, după semnarea contractului de execuție adjudecat de Asocierea SC Consal SRL - SC Multipland SRL. Contractul prevede modernizarea structurii rutiere pe întregul traseu, de la fundație, până la așternerea asfaltului, construirea a două poduri noi, reabilitarea și modernizarea unui număr de peste o sută de podețe de pe traseu, realizarea marcajelor și semnalizărilor rutiere. Până în prezent, pe o porțiune de 4 km a fost așternut stratul de legătură, iar pe 300 de metri a fost așternut stratul de uzură. O problemă care a încetinit ritmul lucrărilor a fost necesitatea realizării unor exproprieri pe anumite porțiuni, ceea ce a determinat și costuri suplimentare. 

Contractul semnat cu Ministerul Dezvoltării pentru finanțarea acestui proiect a fost suplimentat în două rânduri, în așa fel încât să reușim să acoperim din fonduri guvernamentale investițiile ample pe care trebuie să le facem la drumul județean 102 G. Limităm astfel, la maximum, sumele din bugetul propriu pe care le avem de cheltuit pentru acest obiectiv de investiții pe care îl considerăm extrem de important la nivelul Țării Făgărașului, pentru deschiderea zonei Victoria - Sâmbăta de Sus din punct de vedere turistic. Ne dorim să terminăm lucrările la acest drum, până la sfârșitul anului”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 09 Apr 2021
Euro   Euro   EUR   4.9212   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1382   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6712   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4671   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2309   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2864   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5161   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.3200   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi suficiente măsurile anunţate de Florin Cîţu privind relaxarea de Paşte?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter