myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Cine face parte din comisia care se ocupă de înființarea PARCULUI NATURAL BRASSOVIA

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primarul Brașovului, Allen Coliban, i-a nominalizat pe cei trei reprezentanți ai societății civile care vor face parte din comisia înființată pentru a se ocupa de parcul natural Brassovia. Astfel, începând de astăzi, comisia este completă și își poate începe activitatea.

Nominalizarea a fost făcută în urma recomandărilor primite de la ceilalți membri ai comisiei (consilieri locali, membri din aparatul de specialitate, membri inițiatori n.n.).

„Astăzi am finalizat procedura de selecție a celor trei membri reprezentanți ai societății civile pentru comisia care se va ocupa de parcul natural Brassovia. Așadar, comisia este completă, formată din inițiatori, specialiști, consilieri locali și cei trei membri selectați din rândul societății civile și va începe lucrările pentru înființarea Parcului Natural. Scopul înființării Parcului Natural Brassovia este conservarea peisajului, precum și crearea de spații pentru activități recreaționale”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Comisia mixtă tehnică pentru Înființarea Ariei Protejate (Parcul Natural) Brassovia (CMTIAPB) este formată din:

- 3 reprezentanți ai societății civile: Stanciu Erika, Duică Ioana - Cosânzeana; Cătălin Cantor.
- 3 consilieri locali: Cezar Crican, Pamela Diaconu și Raluca Stancu;
- 3 membri numiți prin dispoziție de primar: un reprezentant al compartimentului de mediu din Primăria Brașov, un reprezentant al Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt și un specialist GIS, din cadrul Direcției Informatice;
- 4 membri dintre inițiatorii conceptului de proiect "Parc Natural Braşovia": Mihai Orleanu, consilierul județean Silviu Ivan-Nunvailer, Spiridon Marian, Florin Stoican.

Cine sunt reprezentanții societății civile și cu ce se ocupă comisia

Cătălin Cantor este președinte al Asociației Carpaterra, care a fost custode pentru 7 arii protejate; Erika Stanciu - specialist în arii protejate al Fundației ProPark (a fost și secretar de stat la Ministerul Apelor, Pădurilor și Mediului, pe domeniul păduri); Ioana Duica - Coordonator Muzeul Pedagogic, coordonator program educațional Școala Pământului, coordonator al mai multor proiecte de educație în natură (de ex. Vacanța de Vară Afară).

CMTIAPB este un organ consultativ cu atribuții de analiză, expertizare tehnică și consultanță care asigură fundamentarea și susținerea procedurii de înființare a Ariei Protejate (Parc Natural) Brassovia în Municipiul Brașov.

Primarul Allen Coliban a vorbit, în momentul aprobării hotărârii de înființare a comisiei, despre importanța și rolul pe care îl are aceasta în modul de gestionare, în interesul brașovenilor, a pădurilor din jurul orașului.

„Activitatea acestei comisii este foarte importantă, mai ales că de câte ori vorbim despre ce vrem să facem cu pădurile noastre, nu pornim de la soluții fundamentate. Comisia pe care o înființăm astăzi, din care fac parte specialiști din cadrul Primăriei Brașov, din societatea civilă, dar și politicieni, membri ai Consiliului Local, este o comisie care își propune exact acest lucru: să avem o fundamentare corectă a modului în care trebuie să folosim pădurile proprietatea municipiului Brașov. Toate aceste păduri, care se întind de fapt între Brașov, Predeal, Valea Prahovei și până la Râșnov, sunt păduri care ar putea să devină o arie protejată consistentă, o arie protejată cu un plan de management modern, care să combine atât funcțiuni de pădure școală, în care copiii noștri pot să învețe mai multe despre natură, cât și funcțiuni recreative, cum ar fi drumețiile, și sportive - alergare montană, mountain bike - într-un fel în care să nu deranjăm prea mult nici natura, dar nici pe ceilalți participanți la aceste activități. Pe scurt, Parcul Natural Brassovia va fi un mare parc natural, arie protejată, din Poiană până în Predeal, cu trasee turistice neinvazive, cu poteci tematice și zone de agrement montan”, declara primarul Coliban, în ședința consiliului local.

Principalele obiective ale CMTIAPB sunt realizarea documentației necesare în vederea instituirii regimului de arie naturală protejată de interes național, întocmirea studiilor de oportunitate și prefezabilitate pentru înființarea Ariei Protejate (Parc Natural) Brassovia, conceperea strategiei de dezvoltare a turismului sustenabil și ecoturismului în parcul natural Brassovia, crearea schemelor de funcționare administrativă și finanțare a ariei protejate.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 22 Oct 2021
Euro   Euro   EUR   4.9467   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2501   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8655   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.6354   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2435   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4449   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5292   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0100   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că se va realiza noul Spital Regional de Urgență al Brașovului?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter