myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. ANUNȚ important privind investiția în PODUL HOBANAT din zona B-dul Gării - Coresi! Va continua primarul Coliban proiectul „moștenit” de la Scripcaru?!

 • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
 • Poze
 • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Proiectul privind podul hobanat care să facă legătura între Bulevardul Gării și zona Coresi - Tractorul (proiect „moștenit” de administrația Coliban de la fostul edil, George Scripcaru), este readus în atenția brașovenilor.

Astfel, mâine, începând cu ora 15.00, pe platforma online Zoom, primarul Brașovului, Allen Coliban, reprezentanții Serviciului Investiții din primărie și proiectantul pasajului vor răspunde întrebărilor brașovenilor cu privire la soluția tehnică aleasă pentru a crea noua cale de acces spre cartierul Tractorul, costuri, sursa de finanțare.

Totodată, reprezentanții Municipalității vor să afle și care este opinia brașovenilor cu privire la construirea acestui pasaj, având în vedere că soluția tehnică propune ca descărcarea traficului să se facă în bulevardul Gării, iar finanțarea poate fi asigurată doar din bugetul local, acest proiect nefiind eligibil pentru obținerea unei finanțări nerambursabile.

Cei interesați se pot înscrie la această dezbatere pe portalul Municipalității, www.brasovcity.ro, secțiunea Dezbateri publice.
Înscrierea se face până mâine, la ora 12.00.

În acest moment, proiectul de construire a unui pasaj hobanat care să facă legătura între b-dul Gării, zona dintre Sala Sporturilor și terenurile de tenis, și cartierul Coresi Avantgarden, pe str. Tudor Arghezi, în apropierea intersecției cu str. Camil Petrescu, este în faza aprobării de către Consiliului Local a studiului de fezabilitate și indicatori tehnico-economici.

Conform acestui studiu, valoarea acestei investiții este de 267.773.359,88 lei (TVA inclus), fonduri care trebuie asigurate din bugetul local.

Descriere proiectului „Lucrare de supratraversare alcătuita din pod hobanat peste liniile CF și rampe de acces cu frântură pentru ocolirea staţiei de transformare și pasaj inferior pe B-dul Gării pentru sensul de circulație str. Hărmanului – clădirea Staţiei CF  Brașov Călători”:

Racordarea pe B-dul Gării a rampelor pasajului de traversare a liniilor presupune desfăşurarea circulaţiei după cum urmează:

- accesul pe pasajul principal se face din intersecţia giratorie a străzii Hărmanului cu  b-dul Gării.

- rampa de acces este dimensionată pentru 3 benzi de circulație, 2 pe sensul de urcare spre pasaj și una pe sensul de coborâre de pe pasaj.

- rampa de coborâre de pe pasajul principal în direcţia intersecţiei între b-dul Gării şi b-dul Victoriei este dimensionată pentru o singură bandă de circulație în sens unic.

- circulaţia pe b-dul Gării pe sensul dinspre intersecţia cu b-dul Victoriei spre intersecţia cu strada Hărmanului se va face pe 3 benzi adaptate lucrărilor proiectate prin afectarea parţială a parcărilor din fața imobilelor nr. 26 A până la 38.

- pentru circulaţia pe sensul dinspre strada Hărmanului spre Gara Brașov, s-a proiectat un pasaj inferior ce subtraversează ambele rampe ale pasajului principal.

Din punct de vedere constructiv, obiectivul pentru traversarea liniilor de cale ferată este alcătuit din:

 1. pasajul principal ce traversează liniile CF;
 2. rampele de acces pe b-dul Gării, respectiv:
  1. pasaj inferior pentru sensul str. Hărmanului – Gara CF;
  2. rampă de urcare / coborâre din giraţia străzii Hărmanului;
  3. rampă de coborâre spre giraţia din fața gării Brașov.
  4. rampă de acces în cartier, inclusiv subtraversarea acesteia de strada Turnului.

Pasajul principal

Traversează fasciculele de linii cf printr-un pod hobanat, având pilonul central amplasat pe fâşia de teren dintre cele 2 grupuri de linii.

Podul hobanat, în lungimea totală de 220 m, are 4 deschideri, amplasate simetric față de pilonul central. Deschiderile centrale au lungimile de 80m, iar cele marginale, cu rol de contragreutate, sunt de 30 m. Pilonul central este din beton armat, în forma literei ”A”, cu înălţimea totală de la nivelul terenului de aproximativ 47 m. Pilonul se încastrează în 2 radiere din beton armat, fundate independent pe grupuri de coloane din beton armat. Radierele sunt amplasate la 40 m distanță între ele, aceasta fiind și distanța la bază între picioarele turnului .

- lățimea totală a podului este de 26.50 m, alcătuită din:

- partea carosabilă cu 4 benzi de circulație, câte 2 pe sens, separate printr-un parapet rigid din beton armat;

- 2 fâşii de câte 1.25 m + 0.60 m pentru amplasarea parapetelor marginale de siguranță și asigurarea spaţiului liber pentru hobanele podului;

- 2 piste de ciclişti de câte 2 m lățime, câte una pe fiecare parte a podului;

- 2 trotuare pietonale de 1.50 m lățime;

- parapete pietonale și panouri marginale pentru protecţia liniilor de cale ferată față de riscul căderii unor obiecte de pe pasaj.

Pentru accesul pe pasaj al pietonilor, cicliştilor și în mod special al persoanelor cu dizabilități au fost prevăzute 2 ascensoare pe partea dreapta, în fața clădirii Poştei și în apropierea intersecţiei pasajului cu strada Turnului.

Pasaj inferior pe B-dul Gării, pe sensul str. Hărmanului – Gara Brașov

Pentru circulaţia pe Bulevardul Gării dinspre strada Hărmanului spre Staţia cf Brașov Călători s-a prevăzut amenajarea unui pasaj inferior ce va subtraversa rampele pasajului principal, având lungimea totala de 507 m și 2 benzi de circulție delimitate de parapete de siguranță și trotuare de servicii pe ambele părți .

Pentru pasajul inferior, rampa de acces, cu lungimea de 227 m, se desprinde din intersecţia giratorie a str. Hărmanului cu B-dul Gării și respectiv str. A. Vlahuţă, iar rampa de ieşire are lungimea de 125 m și este traversată oblic de rampa spre gară a pasajului principal

Rampele din b-dul Gării:

 1. Rampa str. Hărmanului

Pentru accesul pe pasajul principal, din intersecţia giratorie a străzii Hărmanului cu B-dul Gării, s-a proiectat o rampa de acces pentru 3 benzi de circulație, 2 în sensul de urcare și una pe sensul de coborâre de pe pasaj.

Lungimea totală a rampei este de 243.95 m, pe care se face racordarea între B-dul Gării, la cota 567.84 cu Pasajul Principal, la cota 571.51, cu o pantă de 3 %.

 1. 2. Rampa spre Gara CF

Rampa asigură accesul de pe pasajul principal, pe B-dul Gării, înspre intersecţia giratorie situata în fața clădirii de călători. Lungimea rampei este de 243.95 m, cu o pantă de 5 %, între cota pasajului de 570.88 și nivelul străzii, la cota 560.95.

 1. Rampa cartierului Tractorul – Coresi

Lungimea totală a rampei este de 346.60 m și asigură racordarea pasajului principal, de la cota 571.21, cu intersecţia giratorie a străzilor Camil Petrescu – Tudor Arghezi, aflată la cota 557.27.

Circulaţia pietonilor și bicicliştilor

Pe ambele părți ale pasajului principal și a rampei spre cartier s-au prevăzut piste de biciclişti de 2.00 m lățime și trotuare pietonale de 1.50 m lățime.Aceste amenajări au continuitate și se racordează în secţiuni similare ale străzii Camil Petrescu.

  

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
0 #1 Barbu Gh. 09-06-2021 13:37
DEOCAMDATĂ SUNTEM BUCUROȘI C-AM SCĂPAT DE HOȚUL NENOROCIT SEMIANALFABET. Pentru investiții vom căuta un alt primar, nu un linge-blide ca ăsta. Poate o fi bun și priceput la fieisbuciuc, unealta celor reduși și a gospodinelor nefericite dar la altceva.... ciu-ciu. Ghinion. Al nostru, de data asta.

Cu ăsta ne-am cam lămurit: țeapă. Nu-i în stare să facă, să păstreze curățenia, ce naiba.... MĂCAR SĂ NU DISTRUGĂ CE S-A FĂCUT PÎNĂ ACUM!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Mie, 17 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8849   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8018   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8119   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0503   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2507   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7296   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4976   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.2600   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că se va putea menţine plafonarea tarifelor la gaze şi electricitate până în luna aprilie?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter