myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Lucian Pătrașcu a cerut demisia membrilor AGA și ai Consiliului de Administrație de la RIAL... „Nu există coerență și viziune” / REACȚII

  • Apreciez !Nu-mi place !+9
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Așa cum era de așteptat, situația de la RIAL și punctul de pe ordinea de zi a Consiliului Local Brașov privind majorarea capitalului social al acestei societăți a stârnit un șir de declarații în ședința din această după-amiază. 

Consilierul local Lucian Pătrașcu (PSD) acuză că „nu există coerență și viziune cu privire la actul administrativ”. El a declarat că Municipalitatea a înființat postul de director adjunct la o societate care avea probleme financiare, iar acel post nu s-a ocupat nici astăzi, câtă vreme nu sunt bani să plătiți salariile oamenilor. „Acest punct, de majorare de capital social, este încă o dovadă de lipsă de coerență”, a adăugat el.

El a amintit că, în conferința de săptămâna trecută, primarul Allen Coliban a declarat că la RIAL este hoție și prostie și nu înțelege de ce s-ar mări capitalul societății, înainte de a fi lămurită situația exactă de acolo.
ANAF și Curtea de Conturi au fost sesizate pentru efectuarea unui control la această societate.

„Ștergeți toate datoriile, lăsați capital de lucru de aproape 1 milion de euro din bani publici?. Dacă se constată că este și hoție, ce faceți? Ați acoperit hoția din bani publici”, a întrebat consilierul local. Societatea ar trebui menținută în fiecare lună pe rectificare bugetară și după ce citiți raportul în care se zice ce se poate plăti și ce nu, atunci puteți face majorare de capital.
„Mergeți pe prezumția că cele două instituții nu vor găsi nimic și acoperiți datoriile”, a adăugat el.
De asemenea, a declarat că nu este normal să facă restructurări, să nu mai dea tichete de masă, să reducă programul de lucru, iar membrii din consiliul de administrație și directorul să primească aceleași beneficii/salarii ca de obicei.
„Cer public demisia membrilor din AGA de la RIAL, pentru că sunt de 8 luni acolo și nu au făcut nimic. Nu este normal să ai reprezentanți în acea societate și să nu știi ce este acolo. Cer demisia membrilor Consiliului de Administrație, sunt de 4 luni acolo, degeaba”, a solicitat Lucian Pătrașcu.

Coliban i-a oferit replică prin zicala „Nici usturoi n-ați mâncat, nici gura nu vă miroase”, explicând că PSD a avut reprezentanți la RIAL care să-l informeze cu privire la situația de acolo. „La finalul anului trecut, toți am fost mințiți că societatea se află pe profit, ni s-a dat o prognoză inconștientă”, a adăugat edilul.

„Multe dintre situațiile de la RIAL ne-au fost ținute ascunse de fosta conducere. Gestul de demitere a fost corect și fundamentat.
Avem la ora actuală 7,5 milioane datorii, inclusiv către furnizori, care trebuie achitate, altfel societatea intră în insolvență”, a mai explicat el. Potrivit acestuia, capitalul de lucru va fi de un milion de lei, nu un milion de euro, așa cum a spus consilierul local.

„Avem nevoie să ne plătim furnizorii, să avem acest capital de lucru, tocmai pentru că multe dintre proiectele primăriei (...) se desfășoară prin RIAL, este varianta pe care o consider cea mai oportună pentru asemenea investiții, proiecte, pentru că avem control și dăm banii tot către Consiliul Local”, a adăugat primarul.

Au urmat declarații din partea directorului interimar al RIAL, Sorin Jula, care a precizat că se fac analize pe mai multe paliere, pentru a se stabili exact situația societății, apoi au fost acordate drepturi la replică lui Mihai Ciprian Iftimie (consilier local USR-PLUS) și Costel Vieriu (consilier local PNL), pe care le puteți găsi AICI

Consilierul local Ciprian Iftimie a explicat că, în urma insistențelor sale și ale consilierului local Costel Vieriu (n.r. reprezentanți ai CL la RIAL), au ieșit la iveală neregulile de la societatea în cauză și că, potrivit datelor, există datorii de 4,5 milioane de lei către furnizori (societatea nu și-a plătit furnizorii sau i-a plătit în mică parte, anul trecut), 1,5 milioane de lei la Primărie, reprezentând chiriile încasate în numele municipiului și încă o sumă (neprecizată) care reprezintă penalități, pentru care RIAL este în pericol să fie executată definitiv.
Suma rămasă până la cei aproximativ 9,5 milioane de lei poate fi considerată capital de lucru.

Ciprian Iftimie a ținut să precizeze că nu a fost remunerat pentru munca prestată. De asemenea, el și Costel Vieriu au declarat că nu-și vor da demisia din CA al RIAL.

În final, „Proiectul de hotărâre privind aprobarea majorării capitalului social al Societăţii RIAL S.R.L. Iniţiator: Primarul Municipiului Braşov” a fost aprobat cu 19 voturi „pentru” și patru abțineri, la ședință fiind prezenți 23 de consilieri locali. Astfel, a fost aprobată majorarea capitalului social cu aproximativ 9,5 milioane de lei.

 Toate declarațiile pot fi găsite, în format VIDEO, AICI! 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+8 #1 Barbu Gh. 17-06-2021 15:02
Corect. Aici a nimerit-o șobolanul roșu! Chiar, de ce nu era așa intransigent și când era penalul semianalfabet primar? CĂ ATUNCI ERAU MÎNĂ-N MÂNĂ?

După cum spuneam, nu fochiștii și instalatorii care au ieșit în curte, la grevă, au furat, ci șefii în complicitate cu cei din C.A.-uri, A.G.A. SAU CHIAR DACĂ NU ERAU EFECTIV COMPLICI, PRIN FAPTUL CĂ NU ȘI-AU FĂCUT CUM TREBUIE DATORIA TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ!
A capitaliza o unitate de unde s-a furat în halul ăsta este curată inconștiență sau, DE CE NU, complicitate! Da, da, că ăla care a furat va mai fura. Fostul director, singurul mătrășit, nu putea fura de unul singur.

Și trimise organele de anchetă, de urgență, pe capul lor!!!!

Chiar și falimentul ar fi o soluție!
Citat | Raportează către un administrator
Bogdan Z
-5 #2 Bogdan Z 17-06-2021 15:05
"LEONIDA: Hehei! unul e Galibardi: om, o dată şi jumătate! (cu mândrie şi siguranţă) Ei!
giantă latină, domnule, n-ai ce-i mai zice. De ce a băgat el în răcori, gândeşti, pe toţi
împăraţii şi pe Papa de la Roma?"
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 06 Oct 2022
Euro   Euro   EUR   4.9366   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.9920   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6319   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0780   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2555   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6544   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5240   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   117.0000   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că de această dată România va fi primită în Schengen?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter