myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Municipalitatea va acorda facilități fiscale de până la 200.000 de euro firmelor care...

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Municipalitatea brașoveană va acorda facilități fiscale de până la 200.000 de euro firmelor care își eficientizează energetic clădirile sau reabilitează fațadele.

Proiectul privind aprobarea schemei de ajutor de minimis pentru contribuabilii persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, asociații familiale care vor beneficia de reducere/scutire de la plata impozitului pe clădiri dacă investesc în reabilitarea termică a clădiri, în vederea creșterii performanței energetice, va fi discutat în ședința de Consiliu Local de mâine.

De aceste facilități vor beneficia și agenții economici care execută lucrări de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor (reabilitarea fațadelor, n.n.).

Această schemă de ajutor face parte dintr-un pachet de măsuri de sprijin al agenților economici din Brașov și de atragere de noi investitori, care va fi prezentat Consiliului Local în perioada următoare.

„În ședința de Consiliu de mâine vom supune votului prima măsură din pachetul nostru de minimis pentru a ajuta mediul de afaceri și investitorii care vor să vină în Brașov. Această măsură presupune ca operatorii economici care eficientizează energetic clădirile pe care le dețin sau reabilitează fațadele să beneficieze de o scutire la impozit în valoare de până la 200 de mii de euro, dar nu mai mult decât valoarea pe care au investit-o pentru reabilitare sau pentru eficientizare. Pe lângă sprijinul economic, această măsură aduce și avantaje în contextul climatic, în special la partea de eficientizare energetică a clădirilor, precum și la felul în care va arăta orașul nostru pe segmentul de reabilitare a fațadelor”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

Scutirea/reducerea de la plata impozitului pe clădiri se va aplica până la atingerea nivelului maxim al investiției efectuate cu reabilitarea termică a clădirii sau cu creșterea calității arhitectural-ambientale a clădirii.

Această schemă de minimis se aplică până la data de 31.12.2023, iar valoarea totală maximă estimată ajutorului de minimis acordat în cadrul prezentei scheme va fi de 200.000 euro, raportat la cursul BNR de la data acordării facilității, respectiv 66.666 de euro/an, până în 2023.

„Aceste facilități le completează pe cele acordate persoanelor fizice pentru efectuarea de lucrări de eficientizare energetică, precum și programul de reabilitare a fațadelor clădirilor, aflate în proprietatea persoanelor fizice, propus tot în ședința de mâine”, se arată într-un comunicat remis de Primărie.

Excepții de la prevederile schemei de minimis:

- pentru întreprinderile care efectuează transporturi de mărfuri în contul terților sau contra cost, ajutorul maxim nu poate depăși 100.000 de euro, echivalent în lei.
- nu pot beneficia de această schema de minimis: întreprinderile din sectoarele pescuitului și acvaculturii; întreprinderile din domeniul producției primare de produse agricole; societățile care îşi desfăşoară activitatea în sectorul prelucrării și comercializării produselor agricole; activitățile legate de export către țări terțe sau către alte state membre; ajutoarele condiționate de utilizarea preferențială a produselor naționale față de produsele importate.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Joi, 29 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9209   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1443   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7815   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5608   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2322   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3226   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5160   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.1600   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX
Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter