myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Comisia de Circulație a avizat proiectul „Terminal transport urban Gara Brașov” / Sens giratoriu pe str. Minerva / Ce alte proiecte au fost aprobate

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Brașov a avizat, ieri, proiectul „Terminal transport urban Gara Brașov”, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, apelul de proiecte cu numărul POR/182/4/1/, componenta 1: POR/2017/4/4.1/1, aferent Axei prioritare 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Valoarea totală a proiectului este de 14.345.209,68 lei din care 14.292.277,22 lei reprezintă valoarea totală eligibilă, la care contribuția Municipalității este de 2%.

Proiectul presupune amenajarea, în stânga gării (parcarea publică dinspre complexul comercial Unirea), a unui terminal de transport în comun și a peroanelor care asigură oprirea a 12 autobuze, respectiv 9 locuri pentru autobuzele cu lungime maximă 13 m și 3 locuri pentru autobuze articulate cu lungime maximă de 18,3m. Din acestea, patru locuri sunt destinate încărcării autobuzelor electrice și sunt echipate cu stații de încărcare.
În plus, amplasamentul a fost prevăzut și cu 7 locuri de parcare pentru autoturismele persoanelor cu handicap.

Amenajarea, care va deservi viitoarea autogară, alcătuită din 10 peroane îmbarcare/ debarcare călători, va fi acoperită cu o copertină cu înălțimea maximă de 9 m. Copertina va fi acoperită cu gazon și va fi prevăzută cu panouri fotovoltaice, potrivit proiectului.

Spațiul verde de la sol va fi amenajat tot cu gazon și prin plantarea a 70 de arbori, precum și a 20 de arbuști decorativi.

Alte proiecte avizate în cadrul Comisiei de circulație:

1. A fost avizată desfășurarea ”Marșului Bicicliștilor”, în ultima vineri din fiecare lună, în perioada iunie 2021 - octombrie 2021, începând cu ora 18.00, pe traseul: Primăria Brașov (la Lupoaică) -Bd. Eroilor - Bd. 15 Noiembrie - Calea București - giratoriu Poienelor - Bd. Saturn - Bd. Alexandru Vlahuță - Bd. Gării - Str. Aurel Vlaicu - Bd. Griviței - Str. 13 Decembrie - Str. Iuliu Maniu - Primărie.

2. Au fost avizate solicitările pentru montarea de stâlpi opritori în următoarele zone: intersecție str. Jupiter cu Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - la Grădinița nr. 23; str. Săcelelor nr. 1; str. Gloriei nr. 11, la intersecție.

3. A fost avizată desfășurarea competiției de ciclism ”Offroad Grand Tour Teleferic Challenge” în data de 24.07.2021, pe drumurile și potecile din jurul Poienii Brașov, cu traversare în două puncte a DN1E.

4. A fost avizată solicitarea companiei TOPZONE GROUP CONSTRUCT S.R.L pentru "construire imobil locuințe colective, spații comerciale" - Str. Ioan Popasu (Liviu Rebreanu) f.n. - faza D.T.A.C. Imobilul va avea 26 de locuințe.

5. A fost avizată solicitarea Poliției Municipiului Brașov pentru "prelungire alveolă stație RATBV și translatare stație TAXI în interiorul alveolei", pe Str. Carpaților, intersecție cu str. Vulturului.

6. A fost avizată solicitarea S.C. VGP Zone Brașov S.R.L. prin S.C. Urban Trafic S.R.L. pentru "construire hală A de depozitare, post transformare, împrejmuire parcele CF 168497, 163640" - Str. Bucegi nr. 3A - faza D.T.A.C.

7. În aceeași comisie a fost avizată, cu condiții, și solicitarea S.C. Flavus Investiții pentru "construire hală de producție și anexe" - Str. Henri Coandă f.n. - faza D.T.A.C. Condiția impusă de comisie este ca proprietarul să reglementeze situația juridică a terenului aferent trotuarului.

8. A fost avizată solicitarea de amenajare a unei străzi de acces din str. Gării Dârste.

9. Au fost avizate și solicitările S.C. Tecton Trust S.R.L. pentru "construire clădire de birouri, comerț și locuințe" - Str. Ionescu Crum f.n. - faza D.T.A.C. și ,,amenajare sens giratoriu și străzi adiacente conform PUZ" - Str. Ionescu Crum f.n. - str. Minerva, faza D.T.A.C. Condițiile stabilite de comisie au vizat reglementarea situației juridice a terenurilor afectate de sensul giratoriu și care nu sunt domeniul public, iar autorizația de construire pentru imobil va fi eliberată odată cu autorizația de construire pentru sensul giratoriu. Imobilul va avea 29 de apartamente, 20 de birouri și 258 de m.p de spații comerciale.

10. Solicitarea S.C. Qualis Properties S.A. pentru "construire hale depozitare, birouri, acces auto, împrejmuire teren" - Str. Narciselor f.n. -faza D.T.A.C. a fost avizată.

11. Solicitarea I.R.I.G.C. Impex S.R.L. pentru S.C. Forex S.R.L. pentru "branșament gaze naturale prin săpătură cu șanț deschis peste șase benzi carosabil" - Str. 13 Decembrie (viitorul magazin Kaufland), a fost avizată, însă nu prin săpătură cu șanț deschis, ci prin subtraversarea prin forare a str. 13 Decembrie.

12. A fost avizată și solicitarea S.C. Alpebocom pentru Kaufland România pentru "extindere rețea apă-canalizare pe str. 13 Decembrie nr. 90E - Centru Comercial Kaufland”.

13. Și solicitarea S.C. Electroutil Aliser S.R.L. pentru S.C. Electrica Transilvania Sud pentru "descentralizare rețea electrică cu introducere în subteran rețea” - Str. Cetinii, Str. Zarand, Str. G-ral Traian Moșoiu a fost avizată, cu condiția ca lucrările să se desfășoare între orele 8.30 - 16.00. Totodată, solicitantul are obligația să facă semnalizările necesare, să mediatizeze restricțiile și să îi informeze pe toți riverani de realizarea acestor lucrări.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Mie, 17 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8849   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8018   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8119   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0503   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2507   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7296   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4976   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.2600   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că se va putea menţine plafonarea tarifelor la gaze şi electricitate până în luna aprilie?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter