myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Viceprimarul Sebastian Rusu reclamă lipsa informațiilor despre angajările în Primărie. Vizate sunt cele prin detașare de la Agenția Metropolitană de Transport

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Viceprimarul liberal al Braşovului, Sebastian Rusu, a vorbit din nou, în conferința de presă a PNL, despre „cuibul de viespi” pe care l-ar fi deranjat atunci când a cerut date – pe care reclamă că nu le-a primit – privind  angajările și cheltuielile de la Agenția Metropolitană Brașov (AMB), ca și despre detașările de personal de la această entitate la Primăria Brașov.

Directorul Agenţiei Metropolitane Braşov, Dragoş David, care este şi preşedinte al AMDPPT -  Asociația Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov, a postat pe reţelele de socializare o cerere de informaţii a viceprimarului, afirmând că aceasta a fost transmisă abia  în 20 septembrie.

În replică, Rusu spune că în 9 septembrie a solicitat pe e-mail Asociaţiei Metropolitane de Transport Braşov o listă cu persoanele care au fost angajate şi detaşate la Primăria Braşov şi baza legală a acestor detaşări.

Mailul a fost transmis către directorul general al Asociaţiei Metropolitane de Transport Braşov, Cătălin Frangulea. Agenția Metropolitană Bv este asociată în AMDPPT, unde domnul Frangulea este director de programe în cadrul AMB și are funcția de director general  în cadrul AMDDTP Brașov. Dar ce să vedem? Nu a catadicsit nimeni să răspundă la un email oficial de la viceprimarul UAT Brașov. Cum am văzut că nu mi se răspunde mailului oficial, am trimis pe «stil vechi» o hârtie cu număr de înregistrare pt a mă asigura că primesc răspuns! Nu este normal! De aceea, am făcut solicitarea în scris cu număr de înregistrare, pentru că o instituție finanțată din bani publici refuză a da informații consilierilor locali brașoveni care ii asigură finanțarea”, a explicat Rusu.
El a menţionat că aceleaşi informaţii au fost solicitate, la începutul lunii august, de un consilier local (Lucian Pătrașcu, de la PSD), pentru a fi transmise tuturor consilierilor locali, dar nici acesta nu a primit nimic.
După ce am solicitat aceste informaţii, a început o agitaţie din partea unor persoane. Apoi, m-am trezit cu domnul David, care lansa diverse zvonuri printre membrii PNL Braşov, ca apoi să apară atacuri în presă pe baza de surse și supoziții. Eu am transmis mailul către Cătălin Frangulea, dar Dragoş David a fost cel care a reacţionat. Nu am nominalizat pe nimeni -  niște editorialiști și niște strategi au surse și emit opinii pe baza lor - și aici s-au simțit două persoane, una de la o publicație unde articolul nu era semnat și un membru de partid USR . Iată că avem 3 persoane care s-au simțit vizate și s-au supărat foarte tare ? De ce oare?”, a declarat Rusu.

Viceprimarul mai spune că ar vrea să se pună capăt acestui „ping-pong pe bani publici”, referitor la cine şi când a luat la cunoştinţă de solicitare, şi să primească răspunsul. „Sunt informaţii de drept public. Faptul că directorul instituţiei publică pe Facebook acte între Primăria Braşov şi Agenţia Metropolitană îmi arată modul în care unii înţeleg să gestioneze o instituţie publică. Cred că problema nu este cine şi când a întrebat, ci cum se fac angajările pe uşa din spate, care este această asociaţie. Pentru că să angajezi pe cineva cu o fișă de post și salariul aferent și el să fie detașat să facă cu totul altceva nu este chiar legal și aceste aspecte trebuiesc verificate de instituțiile statului”, a afirmat viceprimarul.

Sebastian Rusu a amintit că din Asociaţia Metropolitană de Transport Braşov fac parte 17 primării, plus Agenţia Metropolitană Braşov, iar cele mai mari sume sunt virate de municipalitatea braşoveană.

„În anul 2020, finanţatorul principal al Asociaţiei Metropolitane de Transport a fost Municipiul Braşov, care a virat suma de două milioane de lei”, a subliniat viceprimarul. „Vorbim de o asociaţie din care fac parte 17 primării, dar care face angajări pentru nişte oameni care sunt detaşaţi la Primăria Braşov, pentru a-l ajuta pe primarul oraşului. De ce nu sunt angajaţi oameni care să fie detaşaţi la celelalte primării? Din câte am aflat, detaşarea s-a făcut din prima zi de angajare. Care a fost necesitatea angajării la asociaţia de transport? De asemenea, există o solicitare din partea Primăriei Braşov, pentru a fi detaşaţi salariaţii? Cine a cerut aceşti angajaţi? Au fost solicitări nominale? Sunt întrebări la care aştept şi eu răspunsuri”, a mai spus Sebastian Rusu, încheind:  „Dacă eu, în calitate de viceprimar, nu pot obţine nişte informaţii, ce să mai spun de consilierii locali, care nu primesc răspunsuri la cererile de informaţii, sau despre cetăţeni?”.

 Citiți și:

BRAȘOV. Hossu (USR) către viceprimarul Rusu (PNL): „Vă invit ca pe bani publici să vorbiți despre problemele orașului, nu despre mine”

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+1 #1 Barbu Gh. 24-09-2021 08:09
Se ceartă ăștia ca chiorii pe banii noștri.
TREBUIE SĂ SCĂPĂM DE EI LA PRIMELE ALEGERI!!!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 11 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9090   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7494   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8036   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0470   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2485   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7215   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5099   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.4200   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că şi primarul Coliban este vinovat de mirosurile din oraş?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter