#

myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. RĂSPUNSUL PNL pentru primarul Coliban în cazul Fabricii de Zahăr Bod... Pamela Diaconu: „Banii publici nu sunt banii familiei dumneavoastră”!

  • Apreciez !Nu-mi place !-8
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
Continuă contrele între primarul Allen Coliban și USR, de-o parte, și consilierii locali PNL și PSD, de cealaltă, în mediatizatul caz al dorinței de cumpărare, de către Municipalitate, a falimentarei Fabrici de Zahăr Bod.
 
 
 
 
Consilierul local PNL Pamela Diaconu (foto) i-a oferit replica lui Allen Coliban într-o postare pe Facebook, transmițându-i, într-un P.S., că „banii publici nu sunt banii familiei dumneavoastră! Domnule primar, eu cred în dialog, nu în like-uri”.
 
„«Vreți să cumpărăm o fabrică gratis?»
 
Întrebarea a fost adresată de către domnul primar Allen Coliban cu ocazia explicațiilor aduse de dumnealui în cadrul celor 2 ședințe de îndată, amândouă cu același punct pe ordinea de zi respectiv:
 
«Proiect HCL privind aprobarea cumpărării unor imobile situate în comuna Bod, str. Fabricii nr. 1»
 
În opinia mea, oportunitatea achiziționării unor imobile în raza altor UAT-uri trebuie supusă unei dezbateri publice în care brașovenii să-și exprime punctul de vedere cu privire la acest aspect deosebit de important, atâta timp cât primarul dorește să investească pe raza unui alt UAT și nu pe raza UAT Brașov.
 
Într-o altă ordine de idei, printre argumentele domnului primar de a achizitiona bunurile, acesta a ajuns să facă tot felul de afirmații false, respectiv:
 
1. că rapoartele de evaluare a bunurilor ar fi fost puse la dispoziția consilierilor locali, și că acestea s-ar fi aflat ” la mapă” în condițiile în care, domnule primar și stimați brașoveni, NU există o mapă a consilierilor locali ( doar primarul și secretarul general al UAT-ului dispun de așa ceva), procedura de lucru stabilind că materialele înscrise sunt puse la dispoziția consilierilor la adresa https://extranet.brasovcity.ro.
 
2. că ar trebui să ne dorim să «cumpărăm o fabrica gratis» când în realitate fabrica de zahăr NU era scoasă la vânzare (aceasta fiind în proprietatea altei societăți) iar bunurile care făceau obiectul licitației se vindeau, prin urmare NU erau gratis
 
3. că suma de bani pe care o vom plăti cu titlu de preț se va duce tot în buzunarul statului, când în realitate suma urma să ajungă, preponderent la societăți private (una fiind chiar ANTREPRIZA SFECLA BOD S.R.L.) care au ipoteci pe aceste bunuri care erau scoase la vânzare
 
4. că anterior licitației ar fi existat 6 încercări eșuate de vânzare a acestor bunuri, când în fapt bunurile au fost astăzi scoase la vânzare, în bloc, pentru prima dată.
 
În urma licitației, la care au participat 7 ofertanți, dintre care doar 5 au fost declarați admiși, bunurile «s-au vândut gratis» la prețul de 5.279.000 de lei +TVA, respectiv la 6.282.010 lei, acestea fiind cumpărate de către firma Best Achiziții SRL, care a oferit prețul cel mai mare. Această firmă ar fi comunicat că intenționează să cumpere și fabrica de zahăr pentru a continua activitatea de producere a zahărului (să sperăm că așa se va întâmpla).
 
Am mai aflat pentru prima data că:
 
1. terenurile de 10 ha și respectiv cel de 20 ha NU constituie un corp comun, între acestea regăsindu-se, în mod intercalat, și terenuri care aparțin altor societăți; fapt ce desigur ar fi reprezentat un dezavantaj pentru un investitor care ar fi dorit să își desfășoare activitatea pe un singur teren în suprafață totală de 30 ha
 
2. terenul de 20 de ha este un teren mlăștinos care NU are acces la drumul public, acestea fiind de fapt motivele pentru care acesta s-a vândut la un preț mai mic față de terenul de 10 ha,
 
3. O parte din construcțiile care s-au vândut astăzi se află într-o stare avansată de degradare, acestea urmând a fi cel mai probabil demolate în viitorul apropiat.
Toate aceste informații erau vitale și ar fi trebuit cunoscute la momentul la care ne-a fost prezentat proiectul, întrucât, în mod incontestabil, acestea contribuie la aflarea costului final, pe care ar fi trebuit măcar să-l putem estima.
 
Pe de altă parte aceste informații erau absolut necesare pentru luarea unei decizii în privința oportunității achiziționării acestui imobil, impunându-se, totodată, în opinia mea, o gândire de ansamblu în privința modului în care acest teren ar fi fost utilizat pe viitor, după ce ar fi fost achiziționat.
 
Totodată este evident că în contextul în care primăria ar fi participat, alături de cei 5 ofertanți, cu un mandat în alb așa cum ne cerea domnul primar, prețul final probabil ar fi fost mai mare, la toate acestea adăugându-se costurile care ar fi fost generate de dezavantajele mai sus arătate (demolare, obținerea accesului la drumul public, posibile litigii cu proprietarii de terenuri învecinate, existența unor benzi transportoare de materie primă aparținând altor societăți și care se află pe terenurile în cauză).
 
Concluzia mea este cât se poate de clară: lucrurile au fost făcute de către domnul primar, din nou, cu aceeași vădită atitudine de superioritate și bătaie de joc la adresa cetățenilor, pe genunchi, pe repede înainte de teama faptului că banii oferiți de guvern, pentru achiziția de terenuri, vor trebui restituiți, întrucât nu au fost folosiți.
 
În final, adresez următoarea rugăminte:
Domnule primar, când aveți să ne transmiteți ceva, faceți-o deschis, dacă vreți să fiți auzit. «Altfel, sunteți ca unul care aprinde un sfeșnic să vadă mai bine în jur și îl bagă sub pat»”, a scris Pamela Maria Diaconu.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+5 #1 Barbu Gh. 25-11-2021 11:21
Ce privire umedă are joiana asta „liberală”.

Dacă tot vrea să ne dea declarații, să ne spună ce-i cu alianța lor cu ciuma roșie? Pînă ieri se scuipau și azi se iubesc?
Să ne spună ce-i cu haosul din administrație, de ce au explodat prețurile? Să ne spună unde sunt spitalele noi, autostrăzile, școlile noi???
Citat | Raportează către un administrator
Dan, dac liber
+1 #2 Dan, dac liber 25-11-2021 11:38
Ooooo, tanti pameluța, pupila scripcarului, ajunsă numai ea știe cum în prim-planul politichiei brașovene, arde pe feisbuci! Uită că este creația unui profesionist în ceea ce privește lipsa de transparență. coliBAN este incompetent demonstrat, însă nici cu pameluța nu îmi e rușine! Numai somități în CL și în conducerea Primăriei. E de ajuns să-i auzi cum vorbesc ca să îți dai seama că nu știința de carte i-a propulsat acolo!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 24 Iun 2022
Euro   Euro   EUR   4.9471   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6905   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7699   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8974   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2447   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6188   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5294   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   123.4200   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Va reuşi Marin Mitran să aducă sponsorizări de 500 - 600.000 de euro la FC Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter