myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Cum se stabilește chiria pentru locuințele administrate de RIAL / Proiect de hotărâre votat astăzi

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Pe ordinea suplimentară a ședinței extraordinare de astăzi a Consiliului Local Brașov s-a aflat și un proiect de hotărâre privind chiriile percepute pentru spaţiile cu destinaţia de locuinţe, a spaţiilor cu altă destinaţie şi garaje, proprietatea privată a Municipiului Braşov, date în administrarea societăţii Rial.

Iată proiectul de hotărâre supus votului și adoptat cu 25 de voturi pentru și o abținere:

„Art. 1. Se modifică articolul 1, aliniatele (1), (2) și (3), care vor avea următorul cuprins:

Art. 1. Chiria lunară pentru persoanele care deţin contracte de închiriere aferente tuturor spaţiilor cu destinaţia de locuinţe, a căror termen de valabilitate a fost prelungit conform prevederilor H.C.L. nr. 60/31.01.2020, proprietatea privată a Municipiului Braşov, date în administrarea Societăţii Rial S.R.L., se stabilește după cum urmează:

(1) Pentru situația în care venitul cumulat al tuturor persoanelor trecute în contract este mai mic decât dublul nivelului mediu net lunar pe economie, iar venitul mediu net lunar calculat pe membru de familie nu depăşeşte salariul mediu net lunar pe economie, chiria lunară se va calcula ca fiind 15% din venitul net lunar cumulat al tuturor persoanelor trecute în contract. În cazul în care venitul mediu net lunar calculat pe membru de familie depășește venitul mediu net lunar pe economie, chiria lunară se va calcula ca fiind 20% din venitul net lunar cumulat al tuturor persoanelor trecute în contract.

(2) Pentru situația în care venitul cumulat al tuturor persoanelor trecute în contract este mai mare decât dublul nivelului mediu net lunar pe economie, dar până la 10% peste această valoare, iar venitul mediu net lunar calculat pe membru de familie depăşeşte salariul mediu net lunar pe economie, chiria lunară valabilă se va calcula ca fiind 20% din venitul net lunar cumulat al tuturor persoanelor trecute în contract. În cazul în care venitul mediu net lunar calculat pe membru de familie nu depășește venitul mediu net lunar pe economie, chiria lunară se va calcula ca fiind 15% din venitul net lunar cumulat al tuturor persoanelor trecute în contract.

(3) Pentru situaţia în care venitul cumulat al tuturor persoanelor trecute în contract este mai mare decât dublul nivelului mediu net lunar pe economie, dar peste 10% din valoarea acestuia, iar venitul mediu net lunar calculat pe membru de familie depăşeste salariul mediu net lunar pe economie, chiria lunară valabilă se va calcula ca fiind 25% din venitul net lunar cumulat al tuturor persoanelor trecute în contract. În cazul în care venitul mediu net lunar calculat pe membru de familie nu depășește venitul mediu net lunar pe economie, chiria lunară se va calcula ca fiind 20% din venitul net lunar cumulat al tuturor persoanelor trecute în contract.”

Art. 2. Celelalte prevederi ale HCL 767 din 17.12.2021, rămân neschimbate.

Art. 3. HCL 767 din 17.12.2021, astfel modificată, se va republica.

Art. 4. Primarul Municipiului Brașov și societatea RIAL srl vor asigura ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotărâri”.

Ședința a început la orele 11.30 și este în desfășurare, fiind înregistrate numeroase contre privind bugetul municipiului pe 2022. Aceasta poate fi urmărită AICI.

VEZI ȘI:

BRAȘOV. Consiliul Local, ședință extraordinară (VIDEO) / Regulamentul pentru taximetriști, printre proiecte

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 12 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8909   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7450   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0380   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2455   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7206   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5007   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.3800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că şi primarul Coliban este vinovat de mirosurile din oraş?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter