myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Dezvoltator imobiliar AMENDAT cu 100.000 de lei de către Primăria Sânpetru / În plus, trebuie să DEMOLEZE un bloc

  • Apreciez !Nu-mi place !+6
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Sânpetru (județul Brașov) a anunțat în această seară că a sancționat cu 100.000 de lei un dezvoltator imobiliar căruia îi și solicită să demoleze un bloc ce ar fi fost ridicat fără autorizație de construire.

Primăria Sânpetru sancționează dezvoltatorul proiectului imobiliar Ecovilla pentru încălcarea normelor legale în vigoare și a Regulamentului din Planul Urbanistic Zonal aprobat: un bloc de apartamente ridicat fără autorizație de construire și un întreg complex de 15 blocuri fără niciun punct de colectare a deșeurilor menajere.
Sancțiunile dispuse: amenda maximă prevăzută de lege de 100.000 lei și demolarea blocului neautorizat.
Menționăm că autorizațiile de construcție pentru proiectul imobiliar Ecovilla au fost emise în perioada 2012-2019.
După controale repetate, în care s-au constatat numeroase nereguli, s-au semnalat dezvoltatorului problemele constatate și s-au solicitat măsuri de remediere și termene rezonabile de implementare, pe data de 7 februarie 2022 a avut loc un nou control în cartierul Ecovilla Residence.
Controlul a fost efectuat de o echipă formată din primarul și viceprimarul comunei Sânpetru, reprezentanți ai biroului de urbanism din cadrul Primăriei și inspectori ai Gărzii de Mediu Brașov.
În cadrul controlului s-au constatat următoarele:
- dezvoltatorul a început construirea unui nou bloc de locuințe, fără autorizație de construire
- în perimetrul complexului rezidențial format din 15 blocuri, dezvoltatorul nu a prevăzut și executat o platformă de colectare a deșeurilor, conform normelor în vigoare și Regulamentului din Planul Urbanistic Zonal aprobat
- cele 15 blocuri de locuințe nu sunt racordate la rețeaua de canalizare, așa cum este prevăzut în PUZ și în autorizațiile de construire
- colectarea apelor menajere uzate se face într-o fosă septică neconformă.
Pentru construcția neautorizată și lipsa platformei de colectare deşeuri, Primăria a încheiat un proces verbal și a dispus aplicarea amenzii maxime prevăzute de Lege, de 100.000 lei, precum și demolarea blocului neautorizat.
În privința canalizării, Primăria Sânpetru a primit mai multe sesizări din partea cetățenilor revoltați, iar în cursul anului 2021 a organizat mai multe controale și vizite pe teren împreună cu Garda de Mediu, în urma cărora s-au dispus măsuri ce au fost comunicate dezvoltatorului.
Pentru nerespectarea prevederilor din Planului Urbanistic Zonal și a măsurilor impuse de Garda de Mediu în legătură cu canalizarea, precum și pentru colectarea apelor menajere uzate într-o fosă septică neconformă, Garda de Mediu este instituția care va dispune măsurile/sancțiunile prevăzute de Lege.
Vă informam că a fost emisă o autorizaţia de construire pentru un tronson de canalizare care să racordeze zona Ecovilla la infrastructura publică existentă, investiție ce este susținută financiar de către dezvoltatori imobiliari cu interes să construiască în zonă și care au deja PUZ-uri aprobate.
Aplicarea sancțiunilor legale nu este un scop în sine pentru administrația locală. Scopul nostru este responsabilizarea și conștientizarea tuturor celor implicați, care au obligația de a contribui la dezvoltarea urbanistică a comunei în așa fel încât locuitorii din Sânpetru să fie mulțumiți de locul unde au ales să trăiască", au transmis autoritățile locale.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Ionut 111
0 #1 Ionut 111 10-03-2022 02:39
Asta inseamna mafia psd, pnl, udmr. Noi stim cine este in spatele teparilor. Oricat incearca ei sa ne abureasca, o sa se vada la vot.
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
-2 #2 Raoke Kaka 10-03-2022 08:23
Citez pe Ionut 111:
Asta inseamna mafia psd, pnl, udmr. Noi stim cine este in spatele teparilor. Oricat incearca ei sa ne abureasca, o sa se vada la vot.

Barosane, sper ca nu te gandesti la plusereii iubitori de leghebetei. Aia sunt o istorie urat mirositiare, da? Gata cu ei! Ne-au aratat cat sunt de ticalosi si incompetenti.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 12 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8909   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7450   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0380   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2455   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7206   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5007   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.3800   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că şi primarul Coliban este vinovat de mirosurile din oraş?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter