myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

CORONA BRAȘOV. PETIȚIE! Ce se solicită?!... Se va răzgândi George Scripcaru?!

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Scandalul declanșat în ultimele zile cu desființarea secției de polo seniori de la Corona Brașov a agitat apele atât în mediul sportiv din oraș și județ, cât și în cel politic, mai ales că se apropie cu pași mari alegerile locale.

DETALII: Încă una de la CORONA BRAȘOV! Ce echipă se desființează?!... Jucătorii, în grup la Primărie!

BRAȘOV. Apel de bun simț pentru George Scripcaru! Ce spune președintele FR Polo...

„Către Primărelul George Scripcaru”... POLO ȘI CORONA BRAȘOV! Un consilier local acuză!

Către conducerea Primăriei BRAȘOV. „Atunci când îți recunoști public incompetența”! Comunicat de presă...

CORONA BRAȘOV. Cine e vinovat pentru managementul defectuos?! Când „sportul a fost dat pe mâna politicienilor”...

Acum, pe site-ul www.petitieonline.com se strâng semnături date de cei care susțin reînființarea echipei de polo seniori Corona Brașov, specificându-se: „Semnează petiția până miercuri 12.08.2020, ora 24.00, în acest fel susținerea ta va putea fi valorificată.

Prin intermediul acestei petiții dorim să obținem susținerea dumneavoastră în următoarele 3 aspecte:

1. Propunem ca structura secției de polo pe apă, Articolul 30 din REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ȘI FUNCȚIONARE al structurii sportive CSM CORONA BRAȘOV să conțină pe lângă echipele de inițiere, copii, juniori și o echipă de seniori. Argumentele pe care le aduc în acest sens sunt: Mă voi referi la doar 3 niveluri, cele mai importante din punct de vedere psihologic, privind piramida lui Maslow, la vârsta preadolescenței, adolescenței și tânără. Nivelurile de la bază fiind asigurate la această vârstă de către familie.

  • Impact social - apartenența la o echipă/entitate/grup. Aceste categorii de vârstă au nevoie să aparțină unei echipe, unei entități, unui grup în care să fie integrați și să fie asigurați că ei sunt și vor fi membrii entității/grupuluial familiei necondiționat. Prin desființarea echipei de seniori copiii și adolescenții secției de polo pe apă sunt privați de o dezvoltare continuă și de un viitor în ceea ce privește practicarea acestui sport. Rezultatul desființării echipei de seniori poate duce la abandon al sportului datorită lipsei de predictibilitate.
  • Nevoia de respect și stima de sine - Dolto spune «Respectă în copilul de astăzi adultul de mâine». Respectul și stima de sine sunt esențiale pentru un copil sau adolescent pentru a ajunge să câștige respectul celorlalți, dar sunt și elementele prioritare care stau la baza reușitei sociale ale acestora. Desființarea echipei de seniori poate induce acestor categorii de vârstă o lipsă de recunoaștere din partea autorităților, ceea ce poate avea un impact negativ în mentalitatea viitorului adult.
  • Nevoia de cunoaștere - La aceste vârste copiilor și adolescenților le place să descopere, să exploreze, să cunoască și să înțeleagă. Satisfăcând nevoia de cunoaștere și explorare aceștia își vor deschide mintea către nou, către încercări și îi vor face flexibili ca și adulți. Nesatisfăcând dorința de cunoaștere a acestor categorii de vârstă vom crea adulți adulți confuzi, nepregătiți a se confrunta cu schimbări, provocări în viitor. Sportul este acea ramură care responsabilizează și în același timp formează o generație tânără care poate răspunde mai ușor provocărilor personale și profesionale în viața de adult.

2. Propunem menținerea echipei de antrenori prezente. Toți antrenorii au demostrat profesionalism și în același timp au obținut rezultate importante la toate categoriile de vărstă în ultimii ani. Toate echipele obținând de la an la an rezultate tot mai bune.

3. Propunem ca fiecare secție să fie reprezentată onorific în ședințele periodice cu antrenori sau coordonatori de secții de către un părinte.

Desființarea echipei de seniori poate produce un impact negativ asupra echipelor de copii și juniori, dar cel mai grav este că oprește în evoluție viitorul sportiv al celor care în acest moment și-au terminat junioratul sau urmează să termine în anii următori junioratul. În prezent în această situație sunt 3 jucători Brașoveni și alții 3 din echipa desființată.

Un alt aspect de care trebuie avut în vedere este că perioada de transferuri s-a încheiat în urmă cu o lună, astfel că sportivii profesioniști nu mai au nicio posibilitate de a-și găsi o altă echipă. Polo pe apă este cea de a doua formă de sport de echipă, pe lângă handbal, cu care România are șanse reale de a participa le Jocurile Olimpice. În momentul de față în fosta echipă de seniori avem selecționați 3 jucători în lotul olimpic lărgit. Prin faptul că acești sportivi nu mai aparțin unei entități sportive, echipe, își pierd dreptul de a face parte din lotul olimpic lărgit.  

«Investim în sport, investim în sănătate, investim în viitorul acestor tineri pentru a ne asigura viitorul ca nație pe termen lung».

«Sportul devine și trebuie considerat ca o oglindă a culturii și a societății noastre, căci el reprezintă speranțele și perspectivele viitorului».

Îți mulțumim!

Coca Staicu, reprezentant al părinților și susținătorilor secției de Polo pe Apă a CSM Corona Brașov. Contactați autorul petiției”.

De văzut dacă primarul George Scripcaru se va răzgândi privind decizia luată sau va fi consecvent liniei urmate...

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Pro Romania

Meteo

 

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 18 Sep 2020
Euro   Euro   EUR   4.8582   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0972   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3220   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5132   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2476   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1126   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4839   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.9000   Creștere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că există interes politic pentru realizarea auostrăzii Braşov-Comarnic?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter