myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Bursă lunară de 800 de euro pentru tinerii români ucenici în Germania

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Prin Programul Mobi-Pro, 11 tineri români se vor putea instrui profesional în Germania. Participanţii la program vor beneficia şi de o bursă în valoare de circa 800 euro, pentru cheltuieli de masă şi cazare la internate şcolare. Astăzi esze ultima de zi înscriere.

Societatea de Formare Profesională Pritzwalk din landul german Brandenburg a selectat deja o parte din tinerii de până în 27 de ani, din Regiunea Centru, pentru un stagiu de formare profesională în Germania. Acest stagiu se va derula pe o perioada de 3 ani, în cadrul Programului Erasmus+, Subprogramul Mobi-Pro.

Calendarul de selecţie a tinerilor prevede că perioada de înscriere se va încheia în astăzi, iar din 29 martie până în iulie 2016 se va desfăşura cursul de limba germană, la Şcoala Sf. Iosif din Alba-Iulia. Începând cu 1 septembrie 2016 cei selectaţi vor urma cursurile de formare profesională în sistem dual în Germania, Landul Brandenburg. Tinerii participanţi la program vor primi, pe perioada stagiului de formare profesională din Germania, o indemnizaţie lunară de ucenic, în valoare de aproximativ 800 euro, corespunzător meseriei alese. Din această indemnizaţie, participanţii la program îşi vor plăti cheltuielile de cazare şi masă la internatele şcolilor unde vor studia. Meseriile care pot fi alese de tinerii între 18 şi 27 de ani care doresc să beneficieze de program sunt cea de electronist, mecanic industrial, mecatronică sau tehnician mecanic pentru scule aşchietoare. Cursurile de formare profesională sunt certificate la nivel european şi durează aproximativ 3-3,5 ani, inclusiv vacanţele. La finele stagiului, tinerii vor putea să îşi găsească un loc de muncă în Germania, ca muncitori calificaţi în industria automotivelor, construcţii de maşini sau service-uri auto, precum şi în cadrul firmelor, române sau germane, din România.

Candidaţii îşi mai pot trimite astăzi următoarele documente scanate la adresa de mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.: copie după buletin/carte de identitate, CV, copie a ultimei diplome de studii absolvite. Nu se acceptă absolvenţii de şcoală profesională în sistem dual şi absolvenţii de master, indiferent de domeniu, iar cunoaşterea limbii germane, deşi nu este o cerinţă obligatorie, poate fi un avantaj. Mai multe informaţii despre această selecţie de potenţiali beneficiari ai programului MobiPro se pot obţine la d-na Meda Firu - SC Mancom CentruSRL – telefon 0749.25.63.59, sau la adresa de e-mail specificată.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Compania APA

Meteo

 
Perutnina

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 11 Iun 2021
Euro   Euro   EUR   4.9202   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0467   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7275   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5150   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2286   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3447   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5156   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.0300   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că se va realiza vreodată podul hobanat din zona Sălii Sporturilor?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter