myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Finanţare nerambursabilă pentru Biserica evanghelică fortificată Sânpetru

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Proiectul „Lucrări de reparaţii, conservare şi introducerea în circuitul turistic a Ansamblului Bisericii evanghelice fortificate Sânpetru” va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Valoare totală este de 2,87 milioane lei, din care 2,66 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă solicitată pentru realizarea investiţiilor, iar 54.440 lei reprezintă cofinanţarea asigurată de beneficiar.
Contractul de finanţare a fost semnate astăzi, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru din Alba-Iulia, de către Klein Peter, preot paroh al Bisericii din Sânpetru, şi de Simion Creţu, director general ADR Centru. „Avem cea mai bogată oferta de obiective turistice culturale şi istorice din România, locuri pe care trebuie să le vizităm pentru a ne îmbogăţi cunoştinţele despre originile noastre şi a ne aprecia istoria care ne-a dat identitatea de azi. Din păcate, trecerea timpului şi lipsa de fonduri au dus la o degradare constantă a lor, iar din cauza costurilor destul de ridicate pentru astfel de intervenţii, de obicei s-a recurs realizarea lucrărilor strict necesare. Prin POR 2007-2013 am început să reabilităm o parte din aceste obiective, şi un exemplu sunt cetăţile din Alba Iulia, Rupea, Târgu Mureş, Mediaş, iar prin POR 2014-2020 continuăm finanţarea acestor lucrări, care vor oferi oportunitatea de a fi vizitate atât de noi, cât şi de turiştii din alte ţări.  71 de proiecte au fost depuse spre finanţare pe prioritatea de investiţii aferentă reabilitării obiectivelor istorice prin POR 2014-2020. Din acestea, 32 au trecut toate etapele de evaluare şi vom contracta proiecte până vom consuma bugetul alocat acestei priorităţi, care este de 153 milioane lei”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Proiectul are ca obiectiv creşterea numărului de turişti şi digitizarea ansamblurilor şi acces în mediul on-line la ansamblurile bisericeşti. Biserica Evanghelică Sânpetru este construită în stil neoclasic, a început în secolul al XIII-lea, este legată de prezenţa Ordinului Cavalerilor Teutoni, fiind singura din Ţara Bârsei care şi-a păstrat triplul inel de curtine (curtina este un zid care unește flancurile a două turnuri sau bastioane).
Prin implementarea acestui proiect, Parohia va contribui la dezvoltarea identităţii culturale a locuitorilor şi va genera un impact economic pozitiv prin diversificarea gamei de servicii, dar şi prin organizarea unei suite de evenimente culturale diverse.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Compania APA

Meteo

 
Perutnina

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 11 Iun 2021
Euro   Euro   EUR   4.9202   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0467   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7275   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5150   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2286   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3447   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5156   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.0300   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că se va realiza vreodată podul hobanat din zona Sălii Sporturilor?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter