myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. „Săptămâna Comediei” durează nouă zile

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Săptămâna Comediei aduce la Braşov cele mai renumite teatre din ţară, care vor oferi nouă zile de voie bună şi piese una şi una. Pe lângă spectacolele de la Teatrul „Sică Alexandrescu”, vor fi piese care se vor juca în stradă.

În perioada 26 mai - 3 iunie 2018, la Braşov are loc cea de-a VI-a ediţie a festivalului naţional de teatru Săptămâna Comediei, un festival organizat de Asociaţia Culturală Fanzin şi dedicat exclusiv pieselor de teatru ce se pretează abil descrierii de „comedie”. Timp de nouă zile, de la ora 19.00, fiecare zi este marcată de o piesă-eveniment dintre care 7 în premieră pentru braşoveni, de la Teatrul Act din Bucureşti, Teatrul Nottara, Metropolis, Teatrul de Comedie din Bucureşti şi Odeon, dar şi de la teatrul-gazdă. Cu ocazia Centenarului României, în programul festivalului Săptămâna Comediei au fost incluse mai multe spectacole după texte ale unor mari scriitori sau dramaturgi români, ca de exemplu: Ion Creangă, Tudor Muşatescu şi Mihail Sebastian. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc sâmbătă, 26 mai cu o piesa „Mincinosul” de Carlo Goldoni a Teatrului Sică Alexandrescu. Teatrul Act din Bucureşti va fi prezent la Braşov cu dpuă spectacole de excepţie: „N-ai tu treabă”, ce ne prezintă un Dănilă Prepeleac văzut prin ochii lui Alexandru Dabija şi jucat de Marcel Iureş, şi „Stage Dogs”, un spectacol în care actorii îşi joacă propria condiţie cu Marcel Iureş şi Florin Piersic Jr. Teatrul Metropolis vine la Braşov cu piesa „Titanic Vals” de Tudor Muşatescu ce reia eterna şi fascinanta poveste românească a îmbogăţirii peste noapte. Teatrul Nottara din Bucureşti este reprezentat de spectacolul „Totul e relativ” în regia lui Felix Alexa: „o comedie de bulevard, scrisă după toate regulile genului, cu quiproquo-uri tipice, cu replici spumoase, cu situaţii simpatice, dar şi cu un al doilea strat, o zonă ceva mai adâncă, în care, în spatele hohotelor de râs simţi că se ascunde o tristeţe bine disimulată şi că, aşa cum se întâmplă uneori în viaţă, ar fi suficient să schimbi puțin direcția sau să îndrepți un fascicul direct de lumină asupra situațiilor și comedia s-ar preface pe loc într-o mare dramă” (Monica Andronescu, Yorick.ro).
După trei ani, Teatrul de Comedie din Bucureşti se întoarce la Săptămâna Comediei cu unul dintre cele mai iubite spectacole ale lor: „Breaking News”, o adaptare de Mircea Cornişteanu, după „Ultima oră” de Mihail Sebastian. Ca în fiecare an, Teatrul Odeon este prezent în cadrul festivalului Săptămâna Comediei şi de data aceasta prezintă piesa „Soldatul de ciocolată” de George Bernard Shaw, unul dintre cei mai importanţi dramaturgi moderni. Deşi piesa lui Shaw a fost scrisă acum un secol, tema este încă actuală. E o piesă care vorbeşte despre divizarea Europei, despre naţionalism şi xenofobie, despre iluzia păcii, dar şi despre iluzia dragostei de a înfrumuseţa realitatea; un spectacol care te face să simţi diferenţa dintre dragostea adevărată şi cea de pe scenă, ca la operă. Festivalul va fi închis de spectacolul „…Escu” a Teatrului Mic din Bucureşti. Dan Condurache, mare actor contemporan şi unul dintre cei mai îndrăgiţi şi cunoscuţi de pe scena românească, adaugă farmec piesei lui Tudor Muşatescu. Iar intrigile care se ţes unele din altele, mereu şi mereu, sunt o premisă mai mult decât excelentă pentru acest universal „...Escu”.

Şi spectacole în stradă

În cadrul festivalului, Teatrul Vostru Sibiu şi Marian Râlea vă aşteaptă şi prin oraş la teatru de stradă. Spectacolele vor avea loc în Piaţa Sfatului, Strada Republicii, Piaţa Sf. Ioan, zona Teatrului Sică Alexandrescu, Parcul Trandafirilor şi Parcul Tractorul. Din program amintim: „Pâinea şi tainele sale”, „Pagini din Alecsandri…”, „Viaţa satului văzută prin ochii lui George Coşbuc” şi multe alte surprize pentru copii şi părinţi!
Pentru Săptămâna Comediei, mari nume ale teatrului român contemporan se vor afla la Braşov. Printre invitaţi se numără Marcel Iureş, Florin Piersic Jr., George Mihăiţă, Constantin Cotimanis, Dan Tudor, Dan Condurache, Catrinel Dumitrescu, Doru Ana, Alexandru Papadopol şi mulţi alţii. Biletele s-au pus în vânzare online pe www.biletebrasov.ro, la casieria Teatrului Sică Alexandrescu şi la Sala Patria. Programul complet al evenimentului poate fi vizionat pe site-ul oficial al festivalului.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Lun, 26 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9208   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1716   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7543   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5451   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2314   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3240   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5159   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0100   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu restricționarea traficului auto în centrul orașului?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter