myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Festival de ştiinţă şi industrii creative pentru toate vârstele

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Între 22-25 noiembrie, în mallul Coresi Braşov şi în spaţiile Bibliotecii Judeţene Braşov (Livada Poştei şi strada Iuliu Maniu nr. 6), cei mari şi cei mici sunt aşteptaţi la SCIEFEST – Festival de ştiinţă şi industrii creative, ediţia a doua.
„Proiectul este destinat tinerilor şi antreprenorilor, iar scopul nostru este de a aduce ştiinţa mai aproape de tineri pentru a învăţa, în mod distractiv, despre ştiinţă, tehnologie şi mediu. În 2018 am ales câteva teme prioritare: Protecţia mediului şi patrimoniul natural, Educaţia pentru sănătate, Industriile creative şi Designul de produs – perspective de dezvoltare în Braşov. Festivalul se adresează tuturor vârstelor (elevi de nivel primar, gimnazial şi liceal, cadre didactice, tineri, antreprenori, adulţi, seniori)”, spun reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” Braşov.

Imprimare 3D, realitate virtuală, robotică educațională, holograme

La mall vor fi standuri şi ateliere cu experimente, imprimare 3D, realitate virtuală, robotică educaţională, holograme de reconstituire istorică a bisericilor fortificate săseşti, sesiune de tragere cu arcul haptic în ţinte din realitate virtuală cu ajutorul ochelarilor virtuali, reciclare creativă cu hârtie şi CD-uri vechi. Vizitatorii vor cunoaşte iniţiative inovatoare precum proiectul eHERITAGE (Universitatea „Transilvania” Braşov), vor pătrunde în „magazinul de prototipuri” şi în „ţara experimentelor” (Protoshop şi Proiect Experimentarium), în laboratorul de realitate şi experimente virtuale de la Colegiul Naţional Andrei Şaguna ori vor descoperi atelierele de iniţiere în minicontrollere Arduino cu Academia de Informatică Braşov. Toate aceste idei sunt susţinute prin Fondul Ştiinţescu de Fundaţia Comunitară Braşov.
Totodată, Academia de Informatică oferă ateliere de robotică educaţională pentru cei mici, de nivel primar. Cei interesaţi vor putea să-şi exerseze creativitatea cu pixurile şi imprimantele 3D puse la dispoziţie şi de Biblioteca Judeţeană Braşov
Pentru toţi cei interesaţi să depisteze dacă au probleme cu vederea, se oferă screening vizual de o echipă a Laboratorului de optometrie aplicată de la universitatea braşoveană.
La Bibliotecă va fi o conferinţă „Vaccinarea – şansa la o viaţă sănătoasă” susţinută de dr. Claudia Bularca.
Filiala de copii şi tineret nr. 6  a bibliotecii (str. Iuliu Maniu nr. 6) găzduieşte ateliere despre mediu (Călătoria apei cu Asociaţia Mioritics) şi un curs interactiv pentru învăţători Teaching for Learning. Astronomia se bucură de o atenţie specială: pe durata festivalului va rula filmul despre Constelaţii româneşti tradiţionale şi va fi o expoziţie de fotografie astronomică la sediul bibliotecii, joi, asociaţia Ucenicul Astronom va prezenta astronomia pe înţelesul tuturor, la Coresi, iar sâmbătă, 24 noiembrie, va fi o prezentare despre asteroizi, riscurile şi impactul lor asupra lumii noastre realizată de un pasionat al domeniului, Lucian Curelaru, de la Astro Club Braşov, la Filiala nr. 6.  
La bibliotecă  vom avea  întâlniri speciale: o dezbatere despre Designul de produs la Casa Baiulescu şi o discuţie despre cum influenţează tehnologia meseriile viitorului cu clubul Antares Braşov la Filiala nr. 6.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Compania APA

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Ma, 22 Iun 2021
Euro   Euro   EUR   4.9253   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1431   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7465   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5003   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2310   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3447   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5182   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.0600   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Credeți că noua echipă FC Brașov va reuși să îndeplinească obiectivul impus de Municipalitate: menținerea în Liga 2?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter