myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Evenimente artistice diverse și „conectate”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

O suită de evenimente artistice diverse, cu şi pentru romi, se vor desfăşura pe Promenada din Codlea şi la Casa de Cultură a Municipiului Codlea, la acest sfârșit de săptămână. Evenimentele sunt reunite sub titlul „Connect All” şi sunt organizate de Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov şi Primăria Municipiului Codlea. Localnicii şi cei care vor ajunge în Codlea se vor bucura de piese de teatru, expoziţii, proiecţie de filme, concerte şi spectacole de dansuri, dar vor fi prezenţi şi meşteşugari.
Sâmbătă, de la ora 13.00, în cafeneaua Black Bird, în cadrul evenimentului, va fi şi o dezbatere asupra măsurilor pentru combaterea marginalizării romilor. Prin intermediul dezbaterii, ADDJB şi Primăria Codlea şi-au propus identificarea şi formularea de măsuri afirmative pentru problemele cu care se confruntă minoritatea romă din România, în general, şi comunitatea de romi din Codlea, în particular.
De la ora 17.00 este programată o piesă de teatru – „Marea Ruşine”, la Casa Municipală de Cultură, iar seara (ora 19.00) se va încheia cu un concert Connect-R, în zona pietonală a municipiului Codlea.
Duminică, manifestările se deschid cu un Spectacol intercultural cu ansambluri folclorice, în Zona pietonală a municipiului Codlea, apoi, de la 13.30, la Casa de Cultură va fi proiectat filmul „Ultimul căldărar” şi mai apoi va rula şi pelicula „Pisica albă, pisica neagră”. Intrarea este liberă.
Program:
6 aprilie 2019
ora 11.30 - Trupa de teatru de păpuși „Albinuțele”, în Zona pietonală a municipiului Codlea
ora 13.00 - Dezbatere „Măsuri afirmative pentru combaterea marginalizării romilor” (doar pe bază de invitație nominală, cu confirmare de participare)
ora 17.00 - Piesa de teatru „Marea Rușine”, la Casa Municipală de Cultură Codlea
ora 19.00 - Concert Connect-R, în Zona pietonală a municipiului Codlea

7 aprilie 2019
ora 11.00 - Spectacol intercultural cu ansambluri folclorice, în Zona pietonală a municipiului Codlea
ora 13.30 - Film documentar „Ultimul căldărar”, la Casa Municipală de Cultură Codlea
ora 15.00 - Film artistic „Pisica albă, pisica neagră”, la Casa Municipală de Cultură Codlea
Târg de produse meșteșugărești
Expoziție de fotografie „Photovoice”
Intrarea este liberă.

Parte a proiectului MALIN

Evenimentul Connect All se derulează în cadrul Proiectului „Muncă, Asumare, Legalitate pentru Integrare şi Nediscriminare (MALIN)”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară - Incluziunea socială şi combaterea sărăciei, Obiectiv specific 4.1 Reducerea numărului de persoane în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate în care există populaţie aparţinând minorităţii rome, prin implementarea de măsuri integrate. Proiectul MĂLIN (care este şi numele unui cartier din Codlea) îşi propune să îmbunătăţească nivelul de incluziune educaţională a 50 de elevi din cartier, aparţinând minorităţii rome, prin combaterea decalajelor sociale care cresc riscul de abandon şcolar şi analfabetism. De asemenea, proiectul are ca ţintă să crească nivelul de ocupare a 278 de persoane din cartierul Mălin, aparţinând minorităţii rome, şi să combată decalajele de participare pe piaţa muncii formală comparativ cu populaţia majoritară, să creeze 81 de locuri de muncă, inclusiv să înfiinţeze şi să dezvolte 5 afaceri locale proprii. Totodată, prin proiect, se urmăreşte îmbunătăţirea stării sociale şi de sănătate a 556 de persoane aparţinând minorităţii rome din Cartierul Mălin prin creşterea accesului la servicii sociale şi de sănătate preventive şi curative şi îmbunătăţirea condiţiilor de locuit pentru 150 de familii defavorizate din punct de vedere economico-social. Iniţiatorii proiectului mai vor şi să sprijine 175 de familii de etnie romă din comunitatea marginalizată Malin în reglementarea actelor de proprietate şi susţinerea acestora în dobândirea unor drepturi de asistenţă social şi, în general, să reducă gradul de discriminare, să promoveze egalitatea şi multiculturalismul.
Evenimentele multiculturale preced Ziua Internaţională a Romilor, în 8 aprilie.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Mie, 29 Iun 2022
Euro   Euro   EUR   4.9430   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7005   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7237   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9319   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2440   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6495   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5273   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.7800   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că ne vom confrunta cu o nouă epidemie de COVID-19?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter