myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Spectacol muzical interactiv dedicat copiilor

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După două luni de concerte în biserici fortificate din Țara Bârsei, a X-a ediție a Festivalului Musica Barcensis se încheie cu două evenimente în Brașov, la acest sfârșit de săptămână. Finalul de festival este dedicat tinerilor. Copiii sunt așteptați astăzi, de la ora 19.00, în Biserica Sf. Martin, pentru a se delecta alături de părinți și bunici cu o nouă poveste muzicală interpretată de Bucharest Winds Ensemble.
Povestea simfonică „Frumoasa din Pădurea Adormită” – spectacol interactiv pentru copii, de muzică și teatru live - a fost gândită pentru orchestră și narator. Fiecare personaj este interpretat de un instrument muzical și are propria sa temă, iar povestea va fi „spusă” de cvintetul Bucharest Winds (Gabriela Petecilă –   flaut, Valentin Ghita – oboi, Ștefan Voinic – clarinet,  Sorin Lupașcu – corn,  Ionuț Roșca – fagot), alături de actrița Smaranda Găbudeanu. Regele Florestan al XXIV-lea și Regina au primul lor copil, Prințesa Aurora, și organizează pentru ea o ceremonie de botez fastuoasă. Sunt invitate la ceremonie doisprezece zâne care să ofere fiecare câte o virtute. Cea mai puternică zână, Zâna Liliacului, sosește împreună cu anturajul ei, dar înainte ca ea să ofere darul, palatul se întunecă prevestind apariţia Zânei Carabosse împreună cu slujitorii ei. Zâna Carabosse întreabă cu furie de ce nu a fost invitată la ceremonie iar apoi o blestemă pe fetiță în semn de răzbunare: Aurora va deveni o tânără frumoasă și veselă, dar în ziua în care va împlini 16 ani se va înțepa cu acul unui fus și va muri. Zâna Liliacului, deşi nu are putere suficientă pentru a anula blestemul, îl modifică astfel încât acul fusului să îi provoace prințesei un somn de o sută de ani și la sfârșitul celor o sută de ani se să se trezească prin sărutul unui prinț.

Recrutare Autoliv Brasov


Cu o activitate ce cuprinde mai mult de 50 de concerte începând cu 2013, anul înființării, Bucharest Winds Ensemble urmărește constant diversificarea combinațiilor instrumentale pentru a cuprinde astfel majoritatea genurilor și speciilor camerale.

Bucharest Winds Ensemble a colaborat cu instituții și organizații importante: Orchestra Națională Radio din București, Filarmonica din Chișinău, Orchestra de Cameră Radio, Filarmonica Pitești, Orchestra de Cameră din Focșani, Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, Uniunea compozitorilor și muzicologilor din România, Muzeul Național „George Enescu”, Fundația „Clasic e Fantastic”, Centrul Cultural al Municipiului București – Arcub, Asociația Clasic e Fantastic, Fundația Academia Classica – Bulgaria, Gminne Centrum Kultury w Nowogrodźcu – Polonia, Fundația Forum Arte, Asociația ȚinteaFest, Teatrul „Ion Creangă„.

Ansamblul a participat la festivaluri importante, incluzând: Festiwal „Muzyka u J. I. Schnabla” – Polonia, Balchik Classic Days Music Festival – Bulgaria, Festivalul Musica Barcensis, Bucharest Music Film Festival, Festivalul Rinascimento Musici, Festivalul I love Lipatti, Festivalul Internaţional Ţintea Muzicală, Festivalul Amintiri din copilărie, Festivalul Mozart din Foșani, Festivalul Musica Barcensis din Brașov. Bucharest Winds Ensemble realizează un parteneriat cu Asociația Ars Ventus prezentând muzica de cameră în zona extinsă a metropolei București publicului al cărui acces în sălile de concert consacrate nu este la îndemână.
Fiind conceput cu scopul declarat de promovare a muzicii pentru instrumente de suflat, Bucharest Winds Ensemble a urmărit încă de la început diversificarea combinațiilor instrumentale pentru a cuprinde astfel majoritatea genurilor și speciilor camerale care se adresează acestora. Printre dirijorii care au acceptat conducerea muzicală se regăsesc nume sonore ale vieții muzicale: Mihail Agafița, David Crescenzi, Vincent Grüger, Cristian Brâncuși și Tiberiu Soare.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Insigra Angajeaza

Poza zilei

 
Optimac

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Lun, 24 Feb 2020
Euro   Euro   EUR   4.8024   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4395   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7281   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5257   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2493   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3365   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4555   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.1500   Scădere
Anunturi MyTEX

Se va confrunta şi România cu o epidemie de coronavirus?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter