myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. Ce înseamnă să fii artist profesionist!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Pentru un artist profesionist nu există concerte „mici”, nu există public pentru care nu ar merita drumul lung și strădania de a cânta măcar câteva piese, dacă nu un concert întreg. Un artist care se respectă cântă pentru cinci oameni ca pentru 5.000. Aceste lucruri le-au trecut prin minte celor care au luat parte la recitalul extraordinar pe care legendara trupă Phoenix a susținut-o recent la Feldioara, încheind magistral festivalul dedicat Cavalerilor Teutoni din Marienburg (Cetatea Fecioarei, cum se numea Feldioara).

Imobiliare.ro

Nu au fost Mircea Baniciu, Josef Kappl, Ovidiu Lipan Țăndărică, Mani Neumann, dar sub „părinteasca” privire a Nicu Covaci, „Pasărea” a renăscut din propria cenușă într-o nouă formulă: vocalistul Costin Adam, incredibilul baterist Flavius Hosu, din Întorsura Buzăului, pe care l-a adus în trupă la vârsta de 13 ani (acum are 18 ani), chitaristul Cristi Gram, basistul Vlady Săteanu și soția acestuia, surprinzătoarea violonistă Lavinia Săteanu.

Atunci când auzim numele Phoenix, în urechi ne sună o voce anume, o vioară aparte, un ritm de tobe de nereplicat și un bas cu propria-i partitură separată, așa că recitalul ar fi putut fi o sursă de decepții. Din fericire, cu toate că din vechiul „Phoenix”, înființat acum aproape 60 de ani sub numele „Sfinții”, a mai rămas doar Nicu Covaci, şi el având peste 70 de ani, artiștii din noua formulă au reușit, fără a da impresia doar de karaok perfecte, să redea sunetul inconfundabil „Phoenix”, ba, mai mult, așa cum a anticipat „veteranul”, mai răguşit ca niciodată, fiecare și-a dovedit măiestria în solo-uri îndelung aplaudate, piesa pentru demonstrația de virtuozitate fiind „Negru-Vodă”.

„Ciocârlia”, „Nunta”, „Fata verde”, „Strunga”, „Mica țiganiadă”, „Mugur de fluier”, „Baba Novac”, „Vremuri” au fost câteva dintre cântecele care au ţinut publicul în priză. Public însă redus la vreo 300 de admiratori, unii veniți special din Brașov. La mică distanță de zona scenei de lângă Biserica fortificată, tot centrul Felidoarei era luminat din belșug, fiind înțesat de oameni, cei mai mulți localnici, așezați pe bănci lungi, sub umbrele de terasă, care petreceau în legea lor, cu mici, bere, floricele și tot felul de alte nimicuri de bâlci. Nu lipseau nici manelele, „tortură” pentru rockerii adunați în fața scenei.

Chiar dacă artiștii vedeau mai bine decât publicul captivat ceea ce se întâmpla în spate, ei și-au respectat rangul și invitația, oferind un recital impecabil, ba s-au lăsat înduplecați de fani și au oferit un bis: „În umbra marelui URSS”și „Fie să renască”, încheind în ovațiile spectatorilor, în mulțumirile autorităților și sub un foc de artificii.

„Phoenix” revine la Brașov, în 29 octombrie, cu turneul „Fie să renască”.

 

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 
Insigra Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Lun, 17 Feb 2020
Euro   Euro   EUR   4.7748   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4026   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7369   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4844   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2491   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3277   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4414   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.7100   Creștere
Optimac
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu ordonanţa prin care Guvernul modifică legea sănătăţii?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter